Tak nám neschválili Amazon

řekl bych ústy Švejka.Možná bych taky mohl říci, že náš nejvyšší koloťuk a jeho kovboj sklidili ovoce za svou práci v posledních pěti, šesti letech.

Nedávno jsem v Parlamentních listech (16.2,14 a dále) psal o tom jak brněnská municipální politika funguje.Kauza Amazon je toho důkazem se vším všudy. Je naprosto zbytečné ztrácet čas rozebíráním toho kdo a jak hlasoval. Je zbytečné pitvat poslední sled příčin.

Ale pokud Brno za současného vedení na radnici není schopné dokončit stěžejní akci, je něco špatně. A to něco je vedení města. Poslední léta v rámci zákopové války jen drží pozice. Z volebních slibů je prach a pavučiny. Jejich aktivity se omezili na zachování stavu. Milovník koní jako náměstek se stará jak zamést vlastní trable s načerno postavenou chatkou na přehradě místo toho aby do konce dovedl plány územního rozvoje, další náměstek mlčí a nehlasuje (výsledky hlasování v kauze Amazon jsou např. na - http://brnensky.denik.cz/zpravy.  A zelení tomu dali ránu. Nikdy jsem jim moc nefandil. Ale v jednom mají pravdu. Je podivné, že se v některých případech nemusí respektovat územní plán. Pro někoho platí, pro někoho ne.

Žijeme Brno a tady se vším všudy. Všechno pro Brno....

Pošramotili dost vážným způsobem reputaci mého rodného města. Já tady chci mít  a čekám  tu rozvoj. Já tady chci pracovní místa. Ale taková jako vytváří například Škoda ve svém regionu. Já chci aby moje děti zůstali v Brně. Ale pokud to takto půjde dál, budou se ptát proč  vlastně žijeme mají v Brně žít.

 Ale taky už chci aby tato garnitura v oranžovomodrém odstínu  přestala městu škodit. Kam se podíváte , jak to říci -  "hrůza třepe kurníkem".... . Ve většině městských organizací se přežívá, ale i hůř. Kmotrovský systém tady stále běží. Proč ?  A  Amazon to ukazuje. Hejtman a Czech Invest už nic nedoběhnou. To je dle mého soudu jen snaha o změkčení dopadu.

A pro nás normální zbývá jen čekat na další podivné hlasování rady. Čekat na další podivné okolnosti, které zhatí plány do budoucna. Ale máme je my v Brně? Nemám dojem, že  nějaká vize rozvoje v Brně je nastavena.

Chybí místa ve školkách, není důvod zajít do centra města, nikdo zřetelně neví co bude s neurčenými plochami po celém městě? Kde se co bude stavět? Co má přednost, Vysoká nezaměstnanost nám taky nepřinese rozvo. Na druhou stranu ale prý na Vinohradech postaví akvapark s 20 metrů hlubokým tubusem pro potápěče. Tohle už jsem někde slyšel, jen v jiné kategorii (že by lanovka na Mniší horu, nebo jiné obludárium?). 

Jen pořád nechápu jak vlastně fungují ty volby. Všichni jsme naštvaní, že se toto objektivně děje. Všichni se dušujeme, že jsme nikoho takového nevolíli. Ale odkud se berou?

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Vítek | středa 19.3.2014 23:02 | karma článku: 9,78 | přečteno: 570x
  • Další články autora

Jiří Vítek

Sliby jak bude líp

26.9.2014 v 10:10 | Karma: 8,86

Jiří Vítek

Odvěký, starobylý – saláf

11.9.2014 v 0:01 | Karma: 19,17

Jiří Vítek

Šabatové hidžáb

26.8.2014 v 23:04 | Karma: 26,26

Jiří Vítek

Ordo ab chao

18.8.2014 v 19:49 | Karma: 6,68