Holky neblbněte!

Muži většinou  modelingové soutěže příliš nesledují. I moje oko spočinulo na tělech finalistek soutěže Swarzkopf Elite Model Look 2011 úplnou náhodou, když jsem ve zpravodajském bloku zhlédl krátkou reportáž. A docela jsem se polekal.

Mezi některými docela pěknými dívkami vykukoval stejný počet zvláštních postav, které jsem už někde viděl, ale nemohl si vzpomenout kde. Vyzáblé postavy s vystupujícími klouby na rukou a nohou se nápadně podobaly postavám těl podvyživených válečnými útrapami.

Nevěřil jsem vlastním očím, že mladé dívky, některé v takřka dětském věku mají reprezentovat modní trendy a normy krásy dnešních dní a přitom působí tak nezdravě až odpudivě. Nejsem zastáncem špeků a neforemných tvarů, ale co je moc, je příliš.

Holky, copak je něco špatného na drobném bříšku? Copak o 3 mm větší zadeček je něco zavržení hodného? Copak noha jejíž kost je přirozeně obalena svalovinou a možná i troškou tuku je něco  nepatřičného? Odpověď zní ne! Naopak vyhublé kostnaté tělo, propadené lícní kosti a nohy s trčícími klouby k přirozené postavě zdravých dívek nepatří.

Sám jsem otcem pomalu dorůstající dcery. Budu rád když se za ní budou kluci otáčet a když její postava bude přitažlivá pro mužské oko a nebude odpuzovat ani to ženské. Vedu ji ke sportu, zdravé stravě, přirozenému pohybu a také k přesvědčení, že dokonalost ženského těla není jen ve tvarech, velikosti, celulitidě a hmotnosti. Tělo tvoří také hlava, mozek, ale především duše každé dívky.

Dokonalost těla je jedna z nejpomíjivějších hodnot lidského života. A přitom samotná definice dokonalého těla, kterou se snaží modelingové soutěže stanovit je naprosto mylná. Dokonalé tělo neexistuje už proto, že každý muž má o dokonalém ženském těle svoji, často velmi odlišnou představu. Protože co je pro jednoho moc, to je pro jiného málo. Někdo má rád blondýnky, někdo je nesnáší …

A tak bych chtěl všem dívkám a ženám doporučit, aby podobné soutěže plné anorekticky vypadajících postav pochybných estetických kvalit nesledovali. Nám mužům se totiž líbí stejně jen ty naše obyčejný holky, co máme doma .

 

Autor: Jiří Verner | čtvrtek 22.9.2011 14:17 | karma článku: 26,67 | přečteno: 1848x