Naše země nevzkvétá a u Chomutova se bojuje o Prahu.

Naše země nevzkvétá. Připomíná spíš houževnatého boxera, do kterého ze všech stran nemilosrdně řežou, ale jenž to kupodivu (zatím) hrdinně ustojí. Proč ale nevzkvétá? Poví nám to naše kolegyně Ivana Řápková?  

V roce 2000 zakoupila Armáda ČR 72 podzvukových bitevníků L159 za 50 miliard. Jedno letadélko za 700 milionů korun. Za obdobnou cenu v té době Rusko dodávalo do Indie letouny Suchoj 30, i americkými experty uznávané jako nejlepší stíhací bombardéry na světě. Dvě třetiny našich bitevníků byly vzápětí po dodání prohlášeny za nepotřebné a parkují ve speciálních igelitech ve skladu. Od roku 2000 na nich tratíme (včetně jejich oprašování) cca 60 miliard korun a marně se je pokoušíme prodat komukoliv, zatímco Rusko ani dnes nedokáže svou výrobní kapacitou pokrýt objednávky Suchojů 30 na export. Tento jediný průšvih představuje asi polovinu ročního dluhu ČR.

A nic se neděje.

Dnes začal ve Švýcarsku soud ohledně podezřelých okolností nabytí Mostecké uhelné společnosti. Poškozenou stranou je Česká republika, a to ve výši 14 miliard korun. Ovšem, i kdyby soud vynesl rozsudek, že obžalovaní jsou vinni, ČR nedostane nic, protože se o těch 14 miliard nikdo z ČR nepřihlásil.

A zase se nic neděje?

Každý občan ČR včetně kojenců přijde v téhle kause o 1 400 korun. To těm nahoře nestálo čtrnáct stovek za to, aby přihlásili naši pohledávku? Jak to, že ani přísný strážce státní pokladny pan Kalousek tentokrát nekonal? Je v tom všem snad něco víc? A co? Máme přece právo to vědět!

Za neprůhledné financování v Regionálním programu Severozápad má Ústecký kraj platit asi 2,5 miliardy korun za "rozkradené" peníze. Z deseti největších průšvihů označených komisí EU, se 5 za stamiliony nachází v Chomutově. Naše paní kolegyně Řápková zde píše velmi otevřeně upřímné a kritické blogy o nepřizpůsobivých občanech na Chomutovsku, o zprofanovaném Mezinárodním dni žen i o svých studiích na právech v Plzni. Předesílám: polemika kolem jejího studia v Plzni jde naprosto mimo mne, protože předtím dokázala vystudovat při práci VŠ ekonomickou, a to dokáže jen opravdický kabrňák. V inkriminovaných letech ovšem byla Ivana Řápková členkou chomutovské vlády a pak dokonce i prezidentkou Chomutova (dnes je poslankyní Parlamentu ČR za ODS v regionu Chomutov). Ta přece naprosto spolehlivě ví, zda jsou A. Novák a další lidé z ODS, které EU napadá, v právu - či skutečně EU (a také NÁS) podvedli. Ona přece ví, zda kritizované projekty na Chomutovsku byly pro "její" oblast přínosné a správné. Jestli ano, pak ji podpořme proti evropským byrokratům a postavme se za nové chomutovské hotely a hoteliéry. Jestli ne, važme si ji pro sílu přiznat pravdu. Snad ji najde.

U Madridu se prý bojovalo o Prahu. Houbeles. O Prahu se dnes bojuje na Chomutovsku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Švejda | pondělí 13.5.2013 22:43 | karma článku: 25,17 | přečteno: 1952x