Multikulturalismus jako utopie

Dnešní evropský multikulturalismus je stejně utopický jako komunismus. Aneb vzájemné soužití některých kultur pravděpodobně není možné.

Komunismus se ukázal být jako nereálná utopie, založena na beztřídní společnosti a vlastnictví majetku všemi, dále pak na vládnutí proletariátu a po dosažení konečné fáze komunismu měl přestat existovat státní aparát. Lidé budou mít vše společné a bude naprostá rovnost. Všichni budou spokojeni. Docela jednoduše jsem pojal myšlenku komunismu a beru ji jako utopistickou, aby se to obešlo bez násilí, muselo by se nejprve změnit myšlení lidí. Už jen proto je komunismus zpátečnický směr, neobejde se bez diktatury. Ale rozpitvávat to nemá smysl. Problém ve všech režimech a směrech je v myšlení lidí, v jejich chování a přístupu. Demokracie je ten nejhorší způsob vlády, lepší však nikdo nevymyslel. Tak pravil Churchill.
Dnes v evropské společnosti existuje multikulturalismus. Tedy myšlenka, že v jednom státě mohou vedle sebe žít různá etnika, vzájemně se obohacovat a sjednotit se.
A slovo sjednotit mi tady opravdu nesedí. To je právě ta další utopie v hlavách některých lidí. Některé kultury jsou tak odlišné, že opravdu nemůže dojít ke sjednocení, rozumějte přátelskému respektování odlišností a zvyků. Jenom to vytváří prostor pro násilí a multikulturalismus kráčí s rasismem ruku v ruce. Multikultualismu holdují také skupiny lidí jež se angažují v pomoci romským menšinám a také multikulturalismu holdují bojovníci s antisemitismem. Naše civilizace je založena na židovsko-křesťanských hodnotách a Romové zde jsou již několik stovek let. Rozhodně nepovažuji současný stav národnostního složení ČR za nějak přehnaně multikulturalistický. Ani to nebudí nějaké nepokoje a velké násilí. Špatní lidé jsou všude a je na policii aby se o ně postarala. Od toho platíme daně. Úloha státu by také měla být v měření všem stejným metrem a žádné zvýhodnění některých skupin. Současný stav uspořádání národnostního složení by měl být zachován a rozhodně bychom neměli následovat Holandsko, Francii a podobné státy. Tam už vládne přehnaný multikulturalismus, který budí emoce, násilí a dává prostor rasismu. To že v takovém světě mohou být lidé spokojeni a sjednoceni bez násilí a nesnášenlivosti je velmi utopické. Já dobře vyjdu s každým slušným člověkem, jedno jaké národnosti, ale obávám se že způsob Francie, Holandska ale i Německa není to nejlepší. Podle mě je i velmi hezké zajet si do světa jako turista a poznávat cizí kultury, dobré lidi najdeme všude, ale protože vše je v myšlení člověka a jeho uvažování, tak stejně jako je utopický komunismus, tak je i ten dnešní evropský multikulturalismus naprosto nevyhovující a scestný. Nezbývá než doufat že tato EU forma nedojde brzy i k nám do ČR. Na to svoji Vlast mám moc rád.

Pozn.: Kdyby někdo chtěl v diskuzi opět napadat že současně s multikulturalismem kritizuji ve starších článcích i Národní stranu, tak vás znovu ujišťuji že NS beru jako agresivní partaj plnou rasismu a hulvátství. A je mi jedno že je tato partaj proti multikulti. Zrovna tak jestli někdo bude psát do diskuzí různé nenávistné články o menšinách tak doporučuji si článek přečíst znovu.


Autor: Jiří Stránský | sobota 3.5.2008 16:44 | karma článku: 19,65 | přečteno: 1348x
  • Další články autora

Jiří Stránský

Stalo se...

25.11.2008 v 11:22 | Karma: 10,68

Jiří Stránský

28. říjen

28.10.2008 v 9:00 | Karma: 10,50

Jiří Stránský

Facka od voličů

19.10.2008 v 9:46 | Karma: 23,51