Mami, já se bojím. Ve skříni je neonacista.

O smyslu některých občanských inicitaiv...

Trendem naší svobodné a demokratické společnosti dneška je veřejný život. Máme zde mnoho občanských sdružení, divadelních spolků, a jiných organizací. Každá má nějaké odvětví.

Zatímco některé pomáhají dětem, přírodě, sociálně slabým a baví lidi, jiné jsou tady prakticky většinou jen proto aby demonstrovali a poukazovaly na problémy. Někdy jde dokonce o pseudoproblémy. Některé spolky to doslova přehánějí, zejména v souvislosti s neonacismem a rasismem. Samozřejmě že je třeba proti tupým náckům bojovat, ale hledat rasismus v každém kdo má jiný názor na imigrační politiku zemí EU, než většina multikulturních a uřvaných aktivistů mi přijde velice ubohé a zavánějící totalitou.

Označit každého za rasistu umí mimojiné příznivci lehkých drog, se zkouřeným proradarovým hladovkářem v čele. A pak přijdou na světlo nové antinacistické projekty, které dostanou skoro milionovou dotaci a rázem je všechno lepší. Třeba se ti tupí náckové převychovají. Takže i takto to funguje: Vyhodíme milion kvůli zbytečné reklamní akci proti několika pitomcům z Národního odporu. Až budou oni slavní aktivisté vyvíjet výchovnou činnost formou přednášek na vlastní náklady ve svých volných chvílích, pak budou mít můj obdiv. Přednáškami nemyslím vymývání mozků různými bláboly. Mnohem lepší než demonstrovat, dělat webovky a psát přiblblé články na svých agitačních webech bude, když třeba budou organizovat sportovní akce pro mladé. Mladí kluci se pak třeba nenechají vtáhnout do fašistických skupin, protože je nezblbne teorie o židozednářském spiknutí a jiných trapnostech. Tomu je třeba zamezit výchovou, vzděláním, sportem, sakra že by ten Sokol měl něco do sebe?

Hulákáním na demonstracích toho aktivisté moc nedosáhnou, akorát si jich všimnou a kdejaké občanské sdružení se pouze zviditelní. Mám pocit že jim jde hlavně o popularitu a peníze od sponzorů. Budeme sypat peníze těmto umělým výrobcům problémů, nebo dáme raději peníze do škol a kultury? Škoda, že nemůžeme ovlivnit státní dotace.

Přeji příjemný zbytek dne a žádného neonacistu ani aktivistu ve skříni :-)

Autor: Jiří Stránský | úterý 24.6.2008 18:30 | karma článku: 15,38 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Jiří Stránský

Stalo se...

25.11.2008 v 11:22 | Karma: 10,68

Jiří Stránský

28. říjen

28.10.2008 v 9:00 | Karma: 10,50

Jiří Stránský

Facka od voličů

19.10.2008 v 9:46 | Karma: 23,51