Apokalyptický rok je tady! - Zpráva z majáku č. 57 (26.12.-1.1.20

Začal rok spojovaný s koncem mayského kalendáře. – Astrologové čekají  otřesy. – Měna euro oslavila deset let existence.

Do roku 2012 vstupuju jako kulhavý poutník. V neděli, kdy umřel Havel, mě začala bolet pravá noha v oblasti kyčelního kloubu. Musím se tomu smát. Nikdy jsem nechodil tak daleko k místu přepravy do práce, jako nyní a začne mě bolet noha. Kulhám. Josef Čapek kdysi napsal, že kulhavý poutník chodí pomalu, a tak toho víc vidí. Je všímavější. Měl bys vykročit, vyloží mi bolest nohy kamarádka Janička. No, díky, ale jak? Janička má samozřejmě na mysli duchovní vykročení. Vědma Amia mi přes Facebook radí: „Nenakládej si na sebe viny svých mužských předků. Pusť to.“ A já si nakládám? Jedině, že bych to dělal podvědomě. Odpočívejte v pokoji, moji mužští předkové, a dejte mi pokoj.

Noha mě rozbolela po energetické vlně koncem adventu, která odnesla Havla. Před rokem se mi dělo něco podobného. Vnímal jsem intenzivně energetickou vlnu jdoucí planetou a čekal jsem, co bude. Brzy poté vypukly arabské revoluce. Trvají doposud, zanechaly za sebou tisíce mrtvých. Leckdo se diví, že vítězí islámisté. No a kdo by tam měl vítězit? Období apokalypsy (ve smyslu odhalení pravdy) bude o pravdivém obrazu a sebe-nalezení lidstva. A muslimové se musejí realizovat stejně jako Zápaďané, Číňané, Indové, Rusové a všichni ostatní. O tom bude rok 2012.

Každý jde svou cestou ke svobodě, ke své národní a lidské identitě. Zápaďáci se momentálně realizují v bankrotu. Potřebují se prožít krach svých iluzí, svých amerických snů, své dluhové pasti, krach snů o věčném růstu a vyvolenosti  - ke značkovému životu. Potíže konzumenství. 

Na Silvestra jsem uklízel domek a potom koukal na Hvězdné války, jejich 5 dílků mám staženo a docela dobře se bavil...střídal to s televizí. Nejvíc mne poslední den roku 2011 pobavil v pořadu Karla Šípa malíř samouk Libor Vojkůvka. Úžasnej člověk. Ze zahradníka se stal malířem. Maluje vášnivě, co chce. Je tím posedlý. Tudy zřejmě vede jediná cesta ke štěstí – mimo rozum, přes tvořivost, posedlost a sebenalezení.

O půlnoci tradičně vypukla válka.....Češi stříleli o sto péro. Tohle je fakt baví. Jinak dalšího dne vypadají skoro všichni, které potkám, melancholicky, všichni jsou nějak povadlí, skoro nikdo se neusměje, natož aby se zasmál. Ale  střílení rachejtlí nám jde. Máme to asi z minulých životů – palba ze všech zbraní do nebe. Nad Roztoky přestalo bombardování asi v jednu v noci. Kocour Mour z toho oněměl a vzpamatoval se až o 12 hodin později.

Na Nový rok vyjel jsem do Prahy pro stravu pro sebe a kocoura Moura, co mi ho na majáku zanechala paní bytná. Osamění strážce majáku prožíval jsem v domku celkem klidně. Samota mi už nijak zvláště nevadí. Člověk nakonec i v té kočce vidí Božího tvora. Když se ke mně toužebně kocour vine, říkám si: Tak Bůh je asi fakticky Láska. Proč by jinak vkládal do pitomého kocoura tolik něhy?

Hledaje v Praze otevřený obchod s potravinami, objel jsem neúspěšně Budějovickou a Arkády na Pankráci – zavřeno. Cestou jsem vystoupil ze zoufalství u Muzea. A tam jsem poprvé na živo spatřil, jakou tam Češi vytvořili panychidu pro Václava Havla. Docela na to zírám, na soše sv. Václava na podstavci stále ještě stojí tisíce svícnů a svíček, některé hoří i v tom pošmourném vlhku Nového roku. Nějaké vzkazy, i pár básniček. Povadlé květiny. Zmuchlaná černá látka. I dva andílkové malované dětskou rukou. Kolem desítky turistů fotografují. Je obleva. Zima ještě nezačala. 11 stupňů nad nulou. Havel na obrovském plakátu na Národním muzeu se usmívá. Je mladý, sympatický a silný. Vedle něj červené srdíčko. Takhle si ho lidi zapamatují. A to je dobře. Nakonec z každého zůstane jen nějaký mýtus.

Až Yenkíové v My (kdysi Máj) mi dali nakoupit. Kupuju i něco pro kočky. Děkuji ti, Ameriko, země svobody.

Podle astrologa Antonína Baudyše hvězdy ukazují, že lidé v Česku budou stále více chudnout. "První je příznivý úhel mezi Saturnem a Neptunem. Tenhle aspekt dává možnost, aby se demokracie, na kterou máme tendenci spoléhat jako na nejlepší formu vlády, mohla posunout na vyšší úroveň," uvedl Baudyš. "Jako společnost bychom se mohli domluvit na tom, že už chceme přímou demokracii bez zkorumpovaného parlamentu a zkorumpované vlády," míní. "Do velké míry se to daří ve Švýcarsku a nevím, proč by se to nemohlo dařit jinde," konstatoval.
Téma rozbití dosavadní moci podle Baudyše přináší další velká konstelace, devadesátistupňový úhel mezi Uranem a Plutem zvaný kvadratura. Její začátky již podle astrologa souvisí se ztrátou moci vládců v Egyptě, Libyi a Itálii.
Politickou krizi očekává také astrolog Pavel Turnovský. "Za kvadratury Uran - Pluto je krize nejhlubší. Pokud se naše politická reprezentace nezačne chovat zodpovědně, spravedlivě a lidsky, dojde v roce 2014 k výbuchu nespokojenosti  a revolučního násilí,“ řekl Turnovský.
Těžká doba se podle astroložky Elišky Landovské projeví rovněž v rodinném životě. Pokračující krize se negativně projeví ve stavebnictví; naopak příležitost růstu podle ní pocítí lidé pracující v oblasti médií, spisovatelé, cestovatelé a studenti. Hvězdy budou podle ní nakloněny také všem, kteří se budou chtít osamostatnit a nebýt závislí na dosavadním zaměstnavateli.

52. týden

Rok 2011 přinesl nebývalé množství nejrůznějších přírodních katastrof včetně záplav v Thajsku nebo tornád a požárů v USA. Ve Spojených státech ještě nikdy nebylo zaznamenáno současně tolik různých katastrof jako v roce 2011. -  Poslední výzkum Turínského plátna italských vědců pomocí laserů popírá, že by roucho mohlo být středověkým falzifikátem, a nepřímo tak potvrdil jeho pravost. -  Květinová loď s věnci pro Václava Havla odplula z Prahy do Děčína - Tři Češi, kteří byli zadržováni v Zambii kvůli údajné špionáži, jsou po dvou a půl měsících doma, odešli tajně. - Ministerstvo financí hodlá v letošním roce vydat kvůli krytí schodku státního rozpočtu dluhopisy za 101,3 miliardy korun.

Autor: Jiří Sirotek | neděle 1.1.2012 20:15 | karma článku: 13,58 | přečteno: 1081x