Co rozhodně nesmíte říkat těhotné ženě

Psychiku vaší manželky či partnerky zkouší v těhotenství hormony. Tyhle potvory můžou za časté střídání nálad vaší milé. Mějte se proto na pozoru. Všechno co v tomto zhruba desetiměsíčním období řeknete, může být použito (a zpravidla bude) proti vám. Proto radím následující.

1. Nepouštějte se s ženou do složitých debat. Co se všechno děje v těle ženy v období těhotenství, muž nikdy nepochopí. Ale jedno se ví jistě. Že to vždycky odnese právě chlap. Proto buďte rozumný a nediskutujte se ženou na žádné složitější téma. Asi nejlepší je říkat něco jako „jojo“ nebo „určitě“. Není řešením neříkat vůbec nic. Žena totiž může pojmout podezření, že jste se kvůli něčemu urazil, takže na vás bude ještě hnusnější.

2. Rozhodně ženě neříkejte, ať něco udělá, třeba umyje špinavou zem a uklidí v koupelně a na záchodě. Udělejte to sám. Začátky bývají sice krušné, ale pokud to zvládnete, budete pro ni king. Když se do toho pustíte sám od sebe, bez jejího připomínání, patrně za to dostanete i pusu.

3. Neříkejte, že jste unavený a nechce se vám doma pracovat. Pracujte co možná nejčastěji a nejvíc. Pokud už vaše zdemolované tělo bude vypovídat službu, kupte si bednu redbullů a klopte je do sebe potají třeba na záchodě. Jasně, riskujete infarkt, ale je to rychlejší smrt než poslouchat monolog naštvané ženy, která vám bude promlouvat do duše. Na světě existuje jen málo horších věcí.

4. Určitě při pohledu na její zvětšující se břicho neříkejte: „Miláčku, Tobě to tak sluší.“ Pánové, pozor. Nezdá se, ale tohle je velmi nebezpečná věta. Vaše žena se v těhotenství cítí asi jako malý tank. Není příliš pohyblivá, přibírá nejen na břichu a dítě uvnitř ji v pozdější fázi těhotenství pořád někam kope. Takže platí, že když ji uvidíte večer ve vaně, neříkejte radši nic.

5. Rozhodně neříkejte, že nebudete vařit, pokud vás o to fyzicky a psychicky unavená žena požádá. Zkuste to, nebudete litovat. Začněte něčím jednoduchým. Pokud už zvládnete uvařit čaj, další level jsou smažená vejce. Ženu svým kuchařským uměním potěšíte, někdy při pohledu na vaše kuchařské umění může i plakat. Raději se hodně snažte, aby to bylo štěstím. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Ševčík | čtvrtek 2.4.2015 16:33 | karma článku: 15,11 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Jiří Ševčík

Jak sa Ludin a Francek vsázali

17.5.2015 v 14:44 | Karma: 9,69

Jiří Ševčík

Co rozhodně neříkejte ženě!

16.5.2015 v 23:05 | Karma: 16,69