Tibetské mísy - doteky přítomnosti.

       Tibeťané a Nepálci používají „zpívající mísy“ nebo „himálajské mísy“, jak se jim jinak často v Evropě říká, již od 3.tis.př.n.l. a to především jako rituální „nástroj“ k obřadům a později k meditaci. Vytváří úžasné harmonie zvuku a vibrací. Tyto vibrace jsou totožné s kvantovou energií vesmíru a samotnou podstatou existence světa. Tibetské mísy se do Evropy dostaly v 60.letech minulého století, kdy je začala z Tibetu dovážet mladá generace hippies.

       Tibetské mísy se vyrábí podle starodávné receptury ze slitiny několika kovů, jejichž poměry se liší od účelu a způsobu použití. Je to podobné jako při výrobě zvonů, jak je známe z našich kostelů. Správná mísa má být vyrobena ze slitiny 7 kovů: zlata, stříbra, rtuti, mědi, železa, cínu a olova. Každý z těchto kovů má vlastnost některé ze 7 planet sluneční soustavy: Slunce, Měsíce, Merkuru, Venuše, Marsu, Jupiteru  a Saturnu. A rovněž není náhodou, že každý z těchto kovů a planet má specifický vliv na určitou čakru ze 7 hlavních a nejpoužívanějších, které se v našem těle nachází.

       V tibetských chrámech jsou jich tisíce, mají různé velikosti a jejich používání je každodenní samozřejmostí. Tibeťané o mísách říkají: „Kdo pozná tajemství zvuku, pozná tajemství vesmíru.“

       Jedinečnou zvláštností tibetských mís je nejen jejich silná a léčivá vibrace, ale i to, že vytváří tzv. „alikvotní tóny“. Jsou to tóny, které vzniknou spojením vibrací dvou základních tónů, které každá dobrá mísa má. K tomuto alikvotnímu efektu dochází nejen u každé mísy samostatně, ale i mezi jednotlivými mísami současně rozezvučenými. Naprosto úžasné je to, že zdánlivě neharmonické tóny se po chvíli spojí a vytvoří jeden silný proud energie a tónu, který vyjadřuje nejvyšší jednotu. Je to přesně tak, jako s harmonií v celém vesmíru.

       V našich podmínkách se tibetské mísy používají především jako doprovod ke zpívání manter, k meditaci, harmonizaci čaker nebo jako nástroj harmonizace těla, mysli a duše. Účastníci koncertů či meditací s tibetskými mísami často hovoří o velmi silném osobním zážitku, který v nich samých doznívá ještě dlouho po akci. Jakoby se vibrace mís dotkla jejich božské podstaty. Potvrzují rovněž, že mají pocit, jako by se rozplynuli v celém vesmíru.

       Vibrace tibetských mís má ověřené terapeutické účinky proti stresu, bolestem, stavů nevolnosti, přepracovanosti a napětí, beznaděje v životních situacích, kdy nevíte jak dál apod. Velmi dobře působí na bolesti v zádech a migrény. Stává se běžně, že účastníci v průběhu meditace či koncertu vnímají zmírnění svých fyzických či psychických potíží.

       Pomocí tibetských mís lze nabíjet pozitivní energií vše, kde se nám životní energie nedostává. Mám velmi dobré zkušenosti s nabíjením potravin, ale především vody, kterou pijeme. Při rozezvučení mísy naplněné vodou dochází ke stejnému účinku energie jako u vodnářského zvonu, kdy voda levituje. No a protože je naše tělo složeno minimálně ze 70% vody, můžeme si jen domyslet co se při práci s mísami děje s buňkami v našem těle!

Související odkaz: http://www.zivotni-vibrace.cz/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Nývlt | neděle 28.8.2011 10:28 | karma článku: 12,64 | přečteno: 957x