Piráti z dálnice a internetových diskuzí

Dnešní stránky bulvárních i seriozních deníků (i když u mnohých, které se samy označují jako seriozní, lze o jejich nebulvárnosti s úspěchem pochybovat) zaplnil příběh 17letého řidiče (už samo o sobě spojení 17 let a řidič auta je na pováženou)  Audi, které ukradl svému otci a jako šílenec se hnal po dálnici D1, na které nakonec způsobil dopravní nehodu, při které sám zahynul. Poněkud nadprůměrný článek na přední stránky na den, dva, ale vcelku dle hesla Na západní frontě klid by o tom pozítří věděl jen málokdo. Co mě osobně dostává do kolen, je ale reakce některých diskutujících v diskuzích pod články s tímto tématem.

Jejich naprosto dementní až totálně idi*tský názor se dá shrnout asi tak, že za vše, co se dnes na 119. km dálnice D1 stalo, může Dálniční oddělení Policie ČR, které si dovolilo postavit zátaras, kterým se pokusilo šílence, který ohrožoval mnoho nevinných lidí kolem sebe, zastavit. Tento zásah je těmito tupými idi*ty kritizován a vina dle nich nepadá na nezodpovědného, mladého neřidiče, ale na Policii, která konala, co konat měla.

Věřím, že kdyby Policie neučinila nic a nechala by toho 17letého idi*ota jezdit po D1, dokud by mu nedošel benzín, jak navrhoval jeden z omezenců v diskuzi, snesla by se na ni oprávněná kritika, že nejednala, aby zamezila nezákonnému jednání řidiče Audi. Místo toho se najde skupinka zoufalců, která bude z toho, že onen mladík, který porušil každé dopravní pravidlo i předpis, který se porušit dal a zabil se vlastní blbostí, bude z tohoto vinit Policii, která alespoň v tomto případě, když už ne v mnoha jiných, dostála svému mottu: Pomáhat a chránit. 

Jsem překvapen, že může existovat jedinec, který v tomto případě vidí selhání Policie a ne onoho řidiče neřidiče. Jako inspiraci ze světa je krásné se podívat na YouTube, jak proti podobným úkazům postupuje například americká policie. Nechápu, jak v tomto případě může někdo obhajovat jednání ono řidiče a zajímalo by mě, zda by ony duté hlavy diskutérů reagovaly stejně, kdyby onen 17letý hoch zabil na dálnici někoho z jejich příbuzných, což se mohlo stát jen kousek za oným osudným 119. km. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Musil | pátek 1.3.2013 22:00 | karma článku: 27,88 | přečteno: 1212x