Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Český kardinál Wolsey

Thomas Wolsey byl intrikářský kardinál a biskup z Yorku na dvoře Jindřicha VIII. Anglického v 16. století. Byl velmi mocný a i mnoho jeho protivníků vědělo, že není radno podcenit Wolseyho, protože když už se zdálo, že je odepsaný, tak se vždy nějak dokázal vyhrabat zpátky. Aspiroval dokonce na papežský post a jeho šance nebyly nikterak nereálné. Lidé spojení s autoritou církve byli vždy velcí intrikáni, mimo Wolseyho lze zmínit mnohem slavnějšího kardinála Richelieua. U nás již 20 let úspěšně působí jiný dokonalý, s křesťany spojený, intrikán a podle mnoha politologů geniální politik - Miroslav Kalousek.

KDU - ČSL je strana, která byla 20 let tzv. Hinch party neboli pantovou stranou, která ačkoliv je počtem voličů a tudíž křesel ve Sněmovně PČR malá, tak její politický význam byl obrovský. S touto stranou byl oněch 20 let a již v době Národní fronty za komunismu, kdy byli lidovci její součástí, spojen táborský rodák Miroslav Kalousek. Absolvent VŠCHT si zřejmě osvojil víc než jen chemický vtip, že medvědi se rozpouští ve vodě, protože jsou polární.

Kromě fcí na Ministerstvu obrany v 90. letech, kdy vzniklo velmi dobré přátelství s panem Hávou a firmou OMNIPOL si většina lidí jistě vybaví nákup padáků VTP - 100, ekonomické záležitosti jeho manželky Radky a švagra Kašáka, údajný podíl nekvalitním vyšetřování pádu IPB a hlavně neuvěřitelná životnost ve vodách české politiky, kde většina politiků nemá životnost vyšší jak 5 let. Poprvé byl poslancem zvolen v roce 1998, předsedou KDU - ČSL byl v letech  2003 - 2006, byl klíčovou váhou na miskách vah v době vlád socialistů a po volebním patu 2006 jej smetl pokus vytvořit vládu s ČSSD a KSČM. Zdálo se, že je politik s prošlou záruční lhůtou a budu zapsán jako úspěšný, ale nakonec také smetený politik, ale on se vrátil a to rovnou na Ministerstvo financí, kde si rozhodně nevedl špatně  a jeho model tzv. německé ekonomické cesty, která se snaží o vyrovnané rozpočty a rozumnou hospodářskou politiku, kterou rozváděl například šéf Bundesbanky Axel Weber, za to si vysloužil od respektovaného časopisu Emerging Markets ocenění jako „ministr financí roku 2008 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik.“

Jeho nesporná genialita se naposled projevila při opuštění potápějící se lodi jménem KDU - ČSL a na jejích troskách s původními členy vytvořil designově mladší, i když u Karla Schwarzenberga lze pochybovat o mládí, verzi KDU - ČSL a to TOP 09 - neboli mnohými také přezdívána jako Trochu Odlišní Ptáci, se kterou se dostal ani ne rok před volbami na preference, které se málokteré straně podaří získat. Ve volbách 2010 nakonec získala TOP 09 16,70 % a zajímavé je, že většina kampaně byla vedena s knížetem Schwarzenbergem, ale reálný šéf Kalousek se jakoby vypařil do pozadí, protože ví, že on sám by mnoho voličů odradil. Přesto je však opět ministrem financí, z mnohokrát odepsaného politika je opět důležitá osoba a nevěřím, že by český Wolsey hned tak odešel do důchodu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Musil | pátek 4.3.2011 10:31 | karma článku: 13,72 | přečteno: 1672x
  • Další články autora

Jiří Musil

Kalousek vs Babišovi úderníci

Miroslav Kalousek je mnohými považován za zhmotnění zla ve vesmíru. Oblíbené zaklínadlo všech, kteří už neví, na co by svedli svou neschopnost a diletantství je: " Za to může Kalousek. " Když zkritizoval neschopnost Jaroslavy Jermanové vést schůze Sněmovny, do jejíhož čela se tak vehementně Babišovci tlačili, tak byl opět terčem výpadů ze všech stran jaký že je vlastně hulvát, když se naváží do "dámy".

23.1.2015 v 13:00 | Karma: 30,27 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Jiří Musil

Opravdu, ale opravdu zvláštní to žena

Legendární MUDr. Štrosmajer měl svoji neméně legendární větu o hlouposti, nadnášení a holubičce. Potvrzením pravdivosti tohoto citátu a také asi i muslimského tvrzení, že (některé) ženy jsou opravdu nesvéprávné a vyžadující mužský dohled je muslimofilní blogerka Ludmila Straková a její článek Protesty proti islamismu v Česku jsou manifestem nevědomosti ze 16. ledna 2015.

17.1.2015 v 9:00 | Karma: 30,56 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Ostatní

Jiří Musil

" Zlo zvítězí, když ti, kteří mohou něco udělat, neudělají nic. "

V pátek 16. ledna 2015 v 16:00 se na Hradčanském náměstí - jednom z míst, kterým kráčely české dějiny, uskuteční manifestace Islám v ČR nechceme. Obracím se tedy na každého, komu není lhostejné, jakým směrem se v blízké i vzdálené budoucnosti bude vyvíjet naše země, aby se zúčastnil. Protože jen když ti, kteří mají moc rozhodovat, uvidí sílu davu, budou se bát a konečně začnou jednat rozumně a v našem zájmu. Už nikdy nebudou moci tvrdit, že je nás málo.

14.1.2015 v 13:00 | Karma: 25,12 | Přečteno: 821x | Diskuse| Občanské aktivity

Jiří Musil

Evropu obchází strašidlo - strašidlo islámu

Slova Karla Marxe z roku 1848 neztrácí po drobné úpravě svoji pravdivost a sílu ani v roce 2015. Jen mor, který se na Evropu valí, je mnohem děsivější a nebezpečnější, než byl kdy komunismus, který sice dokázal zničit osudy jednotlivců i celých národů, srazit na kolena prosperující země, ale není ničím proti době temna, jakou hrozí islamizace Evropy.

13.1.2015 v 8:00 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Jiří Musil

Co má společného islamista a komunista ?

Tahle banda má společného jmenovatele v tom, že omezují svobodu a práva jiných, ale vždy si to sami sobě dokáží ospravedlnit svojí vírou, neboť islám a komunismus není nic jiného než zvrácená víra v to, že druzí něco dělají špatně, páchají zlo na mně a mých soukmenovcích a já mám tedy morální právo se jim za to pomstít. Komunismus a islamismus jsou největšími hrozbami 21. století a mor naší civilizace.

7.1.2015 v 17:53 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1509x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Do Prahy přiletěl šéf diplomacie USA Blinken. Zúčastní se zasedání ministrů NATO

29. května 2024  22:40

Do Česka ve středu večer přiletěl šéf americké diplomacie Antony Blinken. V Praze se zúčastní...

Experti hodnotí billboardy: ANO jako na hokeji, ztracení Piráti. Zaujal Turek

29. května 2024  22:24

Kampaň před eurovolbami vrcholí, a ulice tak už tradičně zaplavily billboardy kandidujících stran a...

Opozice vyčetla Jurečkovi tvrzení, že lidé v penzi stráví v průměru 21,5 roku

29. května 2024  6:06,  aktualizováno  21:25

Přímý přenos Poslanci opozičního ANO se přeli s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou z KDU-ČSL...

V čele fakulty po Ševčíkovi bude Zubíková, zvolil ji akademický senát

29. května 2024  21:22

Kandidátkou na děkanku Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze je Adéla...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
.

Seznam rubrik