Náš svět v úpadku

Asi to trochu bude jako nosit dříví do lesa, ale otázka zní: je naše společnost v úpadku? Je! A dekadence a degradace všech morálních hodnot se neustále stupňuje a zvětšuje…mravní bída je všude kolem nás…

…no, ale co taky můžeme čekat, když v médiích jsou hlavním tématem korupce, xenofobie a rasismus.

Jako by nám chyběla vůdčí elita národa, jakýsi výkvět naší společnosti. Taková ta pravá, masarykovská, která by nás positivně motivovala a ladila. Asi těžko bude motorem „námi zvolený“ president, churavý a nemocí skolený president, jenž se u korunovačních klenotů, symbolů české státnosti, potácí s nepřítomným pohledem.

Nebo může být tím vzorem unavený a několik dní a nocí bdící ministr financí, který je po dvou panácích v pořádném deliriu? Jo, jasně, já vím, s gulami neboť přiznal své pochybení, ale stejně…?

Od rána do večera si všichni lžeme, podvádíme a nadáváme si. Stačí se jen chvilku brouzdat po internetových diskuzích a je vám těžko a smutno u srdce při čtení příspěvků (ne)normálních lidí…co takhle vrátit se k hodnotám jako jsou rodina, láska, přátelství…?

A co paterčata? Ty se asi neměla do našeho krásného světa vůbec narodit…takovou vlnu nenávisti a závisti, která provázela jejich narození, musela pocítit na vlastní kůži ( je jedno jaké je barvy ) až uvnitř inkubátoru. Pokud jejich narození provázela taková zášť, nedokážu si představit jejich dětství a dospívání. Budou potřebovat pevné nervy a hroší kůži proti všemu zlému a nedej bože tak šlápnout na své životní pouti vedle…

Jako bychom byli v našem virtuálním nehmatetelném neosobním pseudosvětě ve slepé uličce…

…ale kam dál?

 

 

Autor: Jiří Michal | čtvrtek 13.6.2013 12:02 | karma článku: 15,77 | přečteno: 677x
  • Další články autora

Jiří Michal

Život s Elizabeth

10.4.2014 v 16:08 | Karma: 15,06

Jiří Michal

45 let poté

22.8.2013 v 11:45 | Karma: 12,79

Jiří Michal

Bylo, nebylo...

14.6.2013 v 9:32 | Karma: 6,84