Evropská fotbalová (ne)kultura

Vulgarity a vyhrožování jsou zakořeněny napříč celou společností, není tedy divu, že výjimkou nemůže být ani kolektivní sport.

Donetsk – úterý 19. června 2012  

Kouč Ukrajiny Oleg Blochin na tiskové konferenci po prohraném duelu Ukrajiny s Anglií začíná řádit po dotazu novináře týkající se kondice jeho svěřenců.  "Hrál jste někdy fotbal? Já ano a měl byste proto moji práci respektovat," podrážděně reaguje na otázku. Jeho hněv se stupňuje a vyzývá žurnalistu k duelu, tentokrát pěstnímu." jestli jste chlap, pojďte se mnou ven a vyřešíme to jako chlapi. Jeden na jednoho.  Jdete?" běsní trenér.

Praha – pátek 22. června 2012

"Běžte do prdele….regulérně…běžte do prdele!" takto se přivítal a pozdravil na kbelském letišti Milan Baroš s dotěrným novinářem zřejmě z bulvárního tisku. Pak přidal ještě něco o mordu na tomto pisálkovi, kterou velkoryse přesunuje na dobu neurčitou. Jde vidět, že svůj vrozený pud zabijáka a dravé šelmy v sobě pořád má. Škoda jen, že ho probudil až po turnaji na letišti. Hořký konec pro tohoto kdysi hráče a jen torzo predátora MB z roku 2004.

Donetsk – sobota 23. června 2012

Záložník země galského kohouta, Samir Nasri, se pro změnu dostal do křížku s novinářem, dotazujícího se na zhodnocení prohraného mače se Španělskem. Žurnalista byl zasypán snůškou vulgarit, korunovaných nabídkou k pěstnímu souboji. Incident komentoval také trenér Blanc i francouzská ministryně sportu a aféra se bude řešit na plénu francouzského fotbalového svazu. Pravděpodobně to vypadá na několikaletý distanc pro impulsivního hráče. 

Donetsk - Středa 27. června 2012

Na tiskové konferenci po prohraném semifinále se Španělskem, se hlavní součástka portugalského týmu CR7, na otázku, jestli jej více rozhodili tři nastřelené tyče během zápasu nebo nedostatek styling gelu v kabině portugalského týmu o pauze, prohlásil, že největší trauma a podíl na prohře měla předzápasová návštěva místního kadeřníka, načež se psychicky zhroutil a rozplakal.

Varšava - Čtvrtek 28. června 2012

Na dotaz anglických novinářů, zdali byl italský tým v penaltovém rozstřelu nervózní, se celý tým Squadra Azzurra na pozápasové tiskové konferenci obnažil a žurnalistům ukázal jejich vyvinutá jihoevropská přirození.

Kyjev  - 1. července 2012

Frustrovaný Sebastian Schweinsteiger neunesl prohru Německa ve finále se Španělskem a po zápase, ještě na hřišti, nadával všudypřítomným novinářům do sviní a vepřů.

Za 2 roky začíná mundial v Brazílii, tak se těšme jaké výstřelky fotbalových polobohů nás v rytmu samby čekají...

Autor: Jiří Michal | středa 27.6.2012 11:35 | karma článku: 7,75 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Jiří Michal

Život s Elizabeth

10.4.2014 v 16:08 | Karma: 15,06

Jiří Michal

45 let poté

22.8.2013 v 11:45 | Karma: 12,79

Jiří Michal

Bylo, nebylo...

14.6.2013 v 9:32 | Karma: 6,84