Paroubek je vypatlanej debil aneb síla headline

V reklamě i v médiích jsou textaři nuceni vymýšlet headline a nadpisy, které by na první pohled čtenáře trefily „mezi oči“. Tohle jsem si uvědomil i při několika zmínkách v médiích o lidech v mém věku, kteří se rozhodli bojovat proti ČSSD. Podrobně jsem  si proštudoval hlavně www.antiparoubek.cz a www.oranzada.cz, včetně jejich aktivit na Facebooku.

První skupina je na první pohled organizovanější a má mnohem více finančních prostředků. Viděl jsem je rozdávat náramky a barevné samolepky na hodně hudebních festivalech a prý rozdávali někde i trička. Za celým projektem stojí jakýsi Štěpán „Texx“ Dlouhý. Popravdě řečeno si myslím, že za touto akcí stojí někdo movitější, ale to je fuk. Každá akce proti ČSSD je podle mého názoru zapotřebí.

Druhá partička spojená s www.oranzada.cz má nejspíš hluboko do kapsy.Vylepuje po Praze černobílé nálepky a nikde jsem je neviděl nic rozdávat. Hromádku  jejich nálepky jsem viděl v podstatě jen v Rock Café a potom jednu nalepenou na zastávce. Na nálepkách mají vždycky zkratku ČSSD, která je nějakým způsobem rozepsaná. Celkem vtipně, podle mě. Posuďte sami:

Čestně Se Stát Dlužníkem

Čert Se Stáčí Doleva

Čistě Sezónní Show Dohrála

Část Skládanky Se Drolí

Činovníci Si Spletli Dobu

 

Obě „odbojné“ skupiny jsou přítomny také na Facebooku. Skupina Oranzada.cz nemá ani 100 členů a o reklamě na této sociální síti si asi mohou jen zdát (narozdíl právě od antiparoubek.cz, kteří jsou v inzertní části sítě prakticky pořád).

 Narazil jsem při té příležitosti také na jakousi skupinu „Paroubek je vypatlanej debil“. Jejím správcem je právě již zmíněný Štěpán „Texx“ Dlouhý. Doposud jsem fandil oběma skupinám asi tak stejně. Teď už ani ne.

 

Jsem pravicový volič (nikoli fanaticky oddaný ODS) a primitivní populistická politika ČSSD mi leze krkem už dlouho. Jenže, když vidím, že si seriózní politické protestní seskupení antiparoubek.cz zřídí na Facebooku skupinu s tak primitivním názvem „Paroubek je vypatlanej debil“? Hm, tak potom si říkám, co to tam je vlastně za jednoduché lidi. V čem jsou lepší, než pobláznění Socani?

A ještě můžete pro pořádek  hádat, která skupina má více členů?

Samozřejmě ta s expresivním (podle mě spíš primitivním) názvem „Paroubek je vypatlanej debil“. Má úctyhodných 60 000 členů.  

To mi nějak moc neštymuje. Copak je třeba se snižovat na tak nízkou úroveň? Třeba na té Oranžádě jsem si nevšiml, že by kromě srandiček ČSSD vulgárně uráželi. Ostatně, taky proč?

Svoje si taky myslím o českých pravicových voličích. Pokud je dokáže upoutat jen nadávka, tak to je hodně na pováženou.

 

Divím se i Štěpánovi „Texx“ Dlouhému, že ho nenapadlo, že se tímto způsobem docela zdiskredituje. Jsme asi tak ve stejném věku, takže jeho mládí by nemělo být omluvou.

V duchu mě napadlo udělat takový experiment a založit si na Facebooku skupinu d názvem Paroubek je cu.ak nejvetsi na svete a hrozne ho nesnáším, dementa jednoho!

Možná bych se složil s pár známýma a udělali bychom si tam taky reklamu. Vsadím se s vámi, že bychom pár tisícovek členů taky sehnali. Akorát nevím, jestli to je dobře nebo spíš

špatně. Co myslíte vy?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Kohoutek | čtvrtek 27.8.2009 9:39 | karma článku: 23,48 | přečteno: 2325x