Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa po EU?

Co bude s Evropou bez EU? Musíme se pomalu začít zaobírat myšlenkou, že EU tak jak je dnes, se svojí přebujelou byrokracií, nekompetentní Evropskou komisí a parlamentem, který slouží výhradně zájmům velkokapitálu, nebude věčná.

Jednou už bude koláč sněden (či spíše prožrán) a občané budou mít amatérsky nadšených ale velice nebezpečných rozhodnutí euroinstitucí už dost. Současná rozhodnutí EK (např.povinné kvoty přerozdělování nelegálních uprchlíků z 29.4.2015) totiž přispívají ke zvýšení už nikoliv jen nedůvěry ale přímo již hlasitému odporu nejenom našich občanů proti členství v EU. Přitom je to samotná EU, která není schopná svým občanům zajistit bezpečnost, zejména s narůstající nelegální imigrací občanů zemí s velice odlišnou kulturou. Z toho všeho můžeme předpokládat dříve či později pozvolný nebo i dramatický návrat k národním státům, případně soustátím, která vyplynou z kulturní, regionální, národnostní a případně jazykové blízkosti (např.oprášení Československa, posílení vazeb Višegrádského svazu ap.).

Můžeme také předpokládat a očekávat zvýšený tlak velmocí na přerozdělení sfér vlivu na tyto jednotlivé státy, k čemuž jim budou sloužit nejenom různé demonstrace síly a ekonomický tlak, ale především místní loutkové vlády, dobře placené neziskovky a aktivisté, to celé zaštítěné médii, která se neštítí ničeho.

Měli bychom tedy společně, bod za bodem začít přemýšlet, co (všechno) na nás čeká a co bude nutné změnit

Zamysleme se ale jako první nad klíčovou otázkou naší budoucnosti – imigrací a islamizací Evropy. Již nyní je jasné, že zatímco rozhodnutí Evropské komise v této věci, která jsou často za hranicí zdravého rozumu, vnucují hlava nehlava další a další nelegální uprchlíky do členských zemí. Důsledky těchto podivných rozhodnutí ale ponesou jednotlivé země každá sama za sebe a ne všechny na to mají prostředky (např.ČR se není schopna postarat o svoje vlastní lidi v nouzi). Domnívám se, že tento vývoj bude příčinou rostoucího volání po národních referendech o vystoupení z EU a jejich výsledek zdaleka nebude předvídatelný.

 

EU bude mít jedinou možnost přežití za výrazně menších pravomocí k ovlivňování života v členských zemích a za snížení svobody pohybu přes hranice uvnitř EU. Pokud dojde ke zrušení Schengenského prostoru a dojde k obnovení ostrah hranic národních států, dojde ale i k tomu, že nelegální imigranti budou „uzavřeni“ na území toho státu, kde se zrovna nacházet. Jednotlivé státy se s těmito davy Arabů, Afričanů a dalších etnik budou muset vypořádat jednak samy, jednak v souladu s okolními státy. Nedomnívám se, že občané budou souhlasit s další integrací takových imigrantů do své vlastní společnosti.

Důležitou otázkou se stane bezpečnost obyvatel a ostraha hranic před nelegálním pohybem osob (ti s platným pasem mohou jít přes přechod). Naše armáda ani policie nemá dostatečné kapacity, aby byla schopna tyto dvě kategorie zajistit a ti, kteří tento stav mají na svědomí, nás budou nadále zásobovat stále dokola vyčichlými politickými moudry o spolehlivých partnerech, co nás ochrání. Dal jsem si tu práci projít dějepis: nenašel jsem ani jednoho nezištného ochránce ubohého Československa. Všichni vždycky hájili především své zájmy. Nevím tedy, kde ta moudra berou, nejspíš je zásobují z Langley. Takže nakonec bude situace taková, že ani EU ani naše vlastní policie a armáda naše občany neochrání a nezajistí bezpečnost na ulicích. Nevidím v budoucnosti jinou cestu, než že nezbude než zaangažovat samotné občany aby se postarali sami o bezpečnost sebe, svých rodin a sousedů, formou místních občanských hlídek či domobrany, která bude sledovat a hlásit pohyby podezřelých osob policii (která snad ještě bude schopna zasáhnout). Vzhledem k tomu, že většina nelegálů v Evropě jsou muslimové, nemyslím si, že by v této situaci místní muslimské komunity byly schopny a především ochotny hrát nějakou pozitivní roli v ochraně svých hostitelů a hostitelské země, spíše naopak, budou se snažit sabotovat omezování nelegální imigrace, zejména napadat ochranu hranic a stíhání radikálů neustálými stížnostmi na ochranu „lidských práv“ za podpory postupně slábnoucího vlivu veřejnoprávních medií.

 

Autor: Jiří Kobza | úterý 12.5.2015 12:32 | karma článku: 30,80 | přečteno: 854x
  • Další články autora

Jiří Kobza

Fialův tobogán krize

Kdo se dívá trochu víc dopředu, než končí jeho nos nebo splatnost nejbližší faktury, musí vidět, že nás nečekají dobré časy.

9.11.2022 v 14:09 | Karma: 8,61 | Přečteno: 223x | Diskuse| Společnost

Jiří Kobza

Kdo tu chce válku ? Aneb jak vypadá život v situaci, kdy je všeho málo?

Naše naprosto nezodpovědná vláda v každé druhé větě svých proklamací křičí „Jsme ve válce“. Naštěstí zatím nejsme, ale snadno bychom mohli být, bude-li tato politika pokračovat nastoupeným směrem, totiž čelně proti dvěma ze tří sv

23.10.2022 v 14:37 | Karma: 0 | Přečteno: 39x | Diskuse| Politika

Jiří Kobza

K tomu nelze mlčet!

V úterý 31. května se v Poslanecké sněmovně projednávala novela tzv. Lex Ukrajina, což je zákon, který má upravovat podmínky a podobu přístupu našeho státu k uprchlíkům z Ukrajiny

2.6.2022 v 10:20 | Karma: 8,37 | Přečteno: 180x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jiří Kobza

Vláda proti Ústavě i proti lidu

Vláda Petra Fialy od svého nástupu svévolně zneužívá zákony, ohýbá Ústavu a neoprávněně si přisvojuje mimořádné kompetence. Už se z toho, bohužel, stala smutná tradice.

30.5.2022 v 19:15 | Karma: 27,05 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Jiří Kobza

Kolik krizí způsobíš, tolikrát jsi progresivistou

Při pokusu dát vše, co se kolem nás a u nás děje a co je předpokládáno, že se bude dít, do souvislostí, jsem si uvědomil, že se nejedná o náhodný souběh okolností, ale naopak o vyvrcholení a důsledky vývoje posledních 30 let

28.5.2022 v 16:58 | Karma: 36,72 | Přečteno: 1202x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1365x
Mgr.Jiří Kobza: geolog, bývalý diplomat, obchodník a podnikatel.Člen Hnutí Svoboda a přímá demokracie. Píše o věcech, kterým se masmédia opatrně vyhýbají, nebo je dokonce fabulují.

Seznam rubrik