Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Antibabiš : dostaneme ho na kyanid.

Je to taková obsedantní porucha, každý den vstávat s tím, že je potřeba Babiše „dostat od válu“. Nepřekvapí to u Neo-vlivných, ale tomuto zvyku podléhají i lidé jinak inteligentní a slušní.

Takže Babiš poté, co spolupracoval s StB, unesl vlastního syna, okradl nás přes korunové dluhopisy, zaklekl na firmy, které chtěl ovládnout, neoprávněně pobíral(a stále pobírá) dotace, nás nejnověji zkusil otrávit kyanidem.

Předesílám :

  1. otravu Bečvy kyanidem považuji za velmi nešťastnou a nebezpečnou událost
  2. nejsem členem ani sympatizantem ANO
  3. neskrývám jistý obdiv ke schopnostem Andreje Babiše. I Deza je příkladem jak udělat úspěšný český podnik(obrat téměř 10 miliard, 1000 zaměstnanců, průměrná mzda 40 000 Kč) z něčeho, co mělo být vytunelováno, ekologicky zlikvidováno, prodáno cizí konkurenci, definitivně zavřeno apod.

Událost nelze brát na lehkou váhu. V případě otravy Bečvy kyanidem se mluví o množství(stovky kg), které má potenciál otrávit řádově milion lidí(smrtelná dávka pro člověka je ve stovkách mg).

V této nejnovější kauze konspirátorům chybí to nejdůležitější : fakta a znalosti. Komu by to ale vadilo, že? Stačí namíchat správný koktejl závisti, nenávisti, polopravd a novinářské kreativity a kauza je na světě, žije si svým vlastním životem. Mnozí si rádi přisadí, aby mohli být identifikováni s tou správnou stranou síly zvanou Antibabiš.

Podívejme se tedy nejdříve na hlavní tezi Neo-vlivných aspol., že Bečvu otrávila Deza, a Babiš s Brabcem a kumpáni to tutlají. Uvedu některá fakta a odborné názory, které to na 99% vylučují :

  • Deza(zkratka Dehtové závody) je ve Valmezu od r. 1960. Není známo, že by někdy otrávila Bečvu v takovém rozsahu jako se to stalo letos. A nepochybujme, že byly časy, kdy se na ekologii hledělo zcela jinak než dnes
  • Deza prakticky nemá potenciál, aby takovou otravu způsobila. V jejím vodním hospodářství se kyanidu nachází příliš málo a je příliš ředěný
  • Odpadní voda z Dezy bude kromě kyanidu obsahovat i jiné markery, které budou nezaměnitelné a na rozdíl od kyanidů dostatečně stabilní. Kdyby tedy vodu otrávila Deza, muselo by uniknout obří množství vody v řádu statisíců kubických metrů. Potom by nemělo být problémem identifikovat Dezu jako viníka podle dalších znečišťujících látek, které jsou typické pouze pro ni.
  • Průběh otravy ale svědčí o tom, že do Bečvy uniklo v relativně krátkém čase relativně velké množství kyanidů v řádu stovek kg až několika tun velmi pravděpodobně ve formě koncentrovaného roztoku.

Známý bloger pan Turner zastává názor, že by mělo být velmi jednoduché vystopovat viníka, a že se to zatím nepovedlo považuje za nepřímý důkaz, který ukazuje na Dezu. Musím pana Turnera zklamat. Důkazy v případě úniku kyanidů mizí velmi rychle. Jestliže vniknutí kyanidu proběhlo rychle, v řádu několika desítek minut až několika hodin a bylo ukončeno zavřením ventilu od cisterny, tak důkazy mizí jako pírko v proudu řeky. Tam kde kyanid před chvílí byl, už není. Jde to strašně rychle. Vodáci vědí, že Bečva i při malém průtoku teče 4 km/h. Kyanid ani není v přírodním prostředí příliš stabilní a podléhá různým chemickým a biochemickým rozkladným reakcím na neškodné a nespecifické rozkladné produkty.

Pokud vzorky vody nejsou odebrány včas a na správném místě a také správným způsobem, tak za pár hodin není o čem. Jestli až po pár dnech začali vyšetřovatelé uvažovat, že by to mohlo pocházet z areálu bývalé Tesly Rožnov, tak potěš pámbu. Z Tesly vede do Bečvy ve Valašském Meziříčí odpadní roura v délce 14 km a údajně jsou na ní stovky šachet… Jestli se v někom nehne svědomí a nepřizná se, tak myslím není co řešit. Ale tvrdit, že v takovém případě za to může Deza, potažmo Babiš je mírně řečeno chucpe.

Sám věřím, že se Bečva z kyanidové otravy vzpamatuje mnohem rychleji než se obecně soudí a příští rok už to bude zase standardně živá řeka. Samozřejmě je mi líto rybářů, kterým umřelo mnoho krásných ryb, a než znovu vyrostou pořádné kousky bude to trvat roky.

Autor: Jiří Houfek | neděle 11.10.2020 14:15 | karma článku: 33,48 | přečteno: 1028x
  • Další články autora

Jiří Houfek

Covidpas pro všechny!

Zdá se to být víc než jasné, že všichni proděláme koronavirózu ve variantě omicron. Podle průzkumu agentury Otes mezi imunology, vakcinology, epidemiology a dalšími vědci je na tom shoda pověstných 97%. Neočkovaní i očkovaní.

11.1.2022 v 17:08 | Karma: 21,78 | Přečteno: 430x | Diskuse| Miniblogy

Jiří Houfek

Olympiáda s covidem.

Tokijské OH mají nepochybně ambici zapsat se do historie. Nejen obdivuhodnými sportovními výkony, ale i jako veřejný zdravotní experiment. Každodenní testování, konfrontace různých protikovidových opatření, ostře sledováno médii.

23.7.2021 v 9:44 | Karma: 8,00 | Přečteno: 184x | Diskuse| Společnost

Jiří Houfek

Přeje Jiří Turner smrt "covidem" Václavu Klausovi staršímu?

Hned na začátku řeknu, že ne, aby nedošlo k omylu. Ale po přečtení nadpisu jednoho jeho blogu se mi to zpočátku, coby prostoduššímu čtenáři, zdálo.(?) "Skolil", co to vlastně je?

27.2.2021 v 9:50 | Karma: 8,84 | Přečteno: 213x | Diskuse| Společnost

Jiří Houfek

Česká soda, díl 23 : pendler

Vážení diváci(čtenáři), vítejte u 23. pokračování oblíbeného pořadu Česká soda. Nejdříve si promrskáme slovíčka : pendlovat - pendeln, pendlovat - pendeln, pendler - der Pendler, pendler - der Pendler, pendler - der Grenzgänger...

15.2.2021 v 20:54 | Karma: 21,52 | Přečteno: 618x | Diskuse| Společnost

Jiří Houfek

Otrava Bečvy v předvečer odhalení viníka.

Je všeobecně známo, že Policie České republiky oznámila datum 20. prosince jako den zveřejnění znaleckého posudku, který odhalí viníka otravy Bečvy. V tento den tomu budou přesně 3 měsíce, od oné nešťastné události.

14.12.2020 v 22:46 | Karma: 22,70 | Přečteno: 909x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 763x
Člověk, který s úžasem sleduje postupné odkrývání hmotné i nehmotné podstaty toho, čemu říkame svět, život, vesmír...

Seznam rubrik