Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Z letiště V.Havla přivezl jsem si štětku. A ta mi stále dělá dobře...

"Několik vět" k návrhu p. Zieglera na úpravu volebního zákona. Ano, kdyby vysokoškoláci měli volební kvocient 2x, profesoři 5x a u Pražáků vynásobený ještě 3x, pak šance na menší volební porážku profesora Drahoše by byla větší.

Před padesáti a více lety létalo se stejně nebo podobně, jako se jezdilo vlakem. Jednak byly letenky prakticky stejně drahé, jako byly jízdenky na vlak a někdy vyšla první třída vlakem dokonce dráž, než letenka.

Což je dnes stěží představitelné, ale možná to tak funguje třeba v USA, kde je jízda vlakem považována za luxus a dává se třeba jako svatební dar. Nevím ovšem, jestli je ten vlak vždy lůžkový, protože dít se to na sedlech, spolucestující by mohli radit.

V 60. letech se latadla skutečně tak trochu podobala vlakům, ale samozřejmě jen expresům. Létalo se třeba ze Žiliny a já pamatuji, jak jsme stepovali na Ruzyni a čekali stýce s rodinou. Byl to úderník, pracoval jak ve Sloveně, tak i na Sloveně.

Nástup do letadla byl prakticky jako do vlaku. Vůbec si nevybavuji, že by v těch 60. letech, kdy jsem lítal do Berlin, Hauptstadt der DDR byly nějaké kontroly. Ale koncem 60. let začaly v USA únosy letadel na Kubu.

Ani tehdy nikdo nic moc neřešil a teprve, když se ty únosy množily, začala se dělat opatření, ale ta většinou už znáte. Pravda ale, že i přes opatření došlo k několika únosům československých letadel a při jednom došlo dokonce i ke střelbě a úmrtí.

Německo už si asi dělalo předběžná opatření pro příjem uprchlíků a tak vraha zpět do Československa nevydalo a zda ho nakonec soudili, to ví jen Alláh a Google, přičemž ten první je daleko mocnější. Zabíjí víc.

To já se do většiny dobrodružství vrhám nebojácně a po hlavě a stejně tak jsem se zachoval i při tzv. inicializační akci, která ale se vstupem do Lidových milic pana Karmy neměla nic společného. Popsal bych to několika slovy.

Aniž bych se nadál, už byla v mé posteli a aniž bych to čekal, tak ten můj taky. Vždyť to spojení dvou pohlaví je moc krásné a dokonce i to stejnopohlavní má něco do sebe. A když je mladík švarným jinochem, dostává i takové nabídky a těžko odolává.

To jsem ale na to pole zabrousil trochu předčasně, Pochod hrdosti bude až někdy v srpnu a já jsem si řekl, že tam ty hochy v tangách půjdu podravit frenetickým potleskem a vezmu si s sebou ty smrdící a prdící kuličky.

Moje první cesta letadlem vedla, samozřejmě, do Berlína, za mojí "učitelkou tance". Letenka tehdy stála necela dva stováky a myslím, že se letělo klasickým vrtulovým letadlem. A při další cestě jsem prokázal nebývalou odvahu, která je mi vždy vlastní.

Cestoval jsem totiž bulharským letadlem poté, co se jedno bulharské letadlo nedávno předtím zřítilo u Bratislavy. Na šaltru ČSA mě upozoňovali, že ta letenka je na bulharský spoj, ale já hrdinně nedbal. Vidina brzkých radovánek byla silnější.

Off Topic musím poznamenat, že mi Petr z blízké hospody poslal SMS, jestli nepřijdu na dršťovku, on tedy na tabuli píše "držkovka", asi proto, že už někdy za ní dostal přes držku. Tedy, ne že by nebyla k jídlu, ale "zlatej socialismus".

A jak to bylo s tou štětkou? Já jsem lajdák a nechávám balení na poslední chvíli. A když jsem se prošel po značkovém kufru Samsonite a konečně ho zavřel, tak jsem zjistil, že pěna na holení a Listerin tam nejsou.

A "bdělí" strážníci na ruzyňském letišti mi z příručního zavazadla vyházeli ten gel na holení i Listerine, ale přehlídli kapesní nožík v postranní kapse. A já jako pako v Řecku osvobozoval kufr z fólie klíči, protože jsem o tom nožíku nevěděl.

A na řadu přichází ta štětka. Hotelová prodejna žádný gel nebo v pěnu ve spreji neměla a tak mi prodali krém v tubě a k tomu tu štětku. A od té doby je u nás doma a každý večer hladí mou tvář, abych byl hebkým na přicházející noc.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | středa 3.5.2017 13:45 | karma článku: 20,51 | přečteno: 980x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 436x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 298x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás souhlasil s návrhem na příměří. Může jít o lest, píší v Izraeli

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  19:41

Radikální palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří s Izraelem,...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  19:40

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.