Vymoženosti EU a vykrmené oběti války...

Představte se, že pár Vašich kamarádů, třeba z USA se ubytuje v některém z hotelů na Pankráci a Vy s nimi chcete jít na Malou Stranu na pivo. Prostě se posadíte do krtka, tedy do metra C, na Muzeu přestoupíte na metro A...

...a za chvílí jste na stanici Malostranská. A hned můžete začít malostranské knajpy testovat.  A kamarádi řeknou: "to jste se po té revoluci s tím metrem ale vytáhli, že"? A Vy na to: Kdepak, tuhle hlavní část metra postavili ještě komunisti v čele s proklínaným Gustávem Husákem.

Tím Husákem, jehož teror byl víceméně homeopatický, což znamená, že čím ten teror menší byl, tím více se o něm žvaní. A zcela naopak, ten skutečný komunistický teror, který přímo připravil při popravách o život stovky a nepřímo desítky tisíc lidí jiným terorem, je zamlčován.

A proč? Protože ti hlavní protagonisté toho teroru, stalinisté, kteří byli po roce 1968 vyházeni ze svých postů v KSČ, kritizovali po svém vyhazovu Husáka a jeho kliku. A to ne proto, aby místo socialismu nastolili jiný, lepší řád, ale aby to bly socialismus jejich typu, tedy socialismus s lidskou tváří.

Ale, to jsem odbočil od problematiky EU. Je to naprosto stejné, jak s tím pražským metrem. Jeho základ byl vybudován v sedmdesátých s osmdesátých letech pod vedením Husákova režimu. A my k tomu jen přilepujeme další části, zatímco na 4. linku metra jsme se ještě nezmohli.

A EU neudělala nic jiného, než, že k volnému pohybu osob a zboží EHS přilepila Schengen. Není to žádné zlepšení o třídu, je to jen takový přílepek. Důležité je, že se lidé mohou pohybovat z jedné země do druhé, tam bydlet, pracovat, být účastni zdravotního s sociálního pojištění atd.

Schengen k tomu přidává jedinou nadhodnotu a to tu, že pokud budu chtít bydlet ve Francii, tak tam dojedu bez pasové kontroly, ale kdyby Schengenu nebylo, tak tam dojedu s pasovými kontrolami po cestě a budu na tom stejně, jako ten, kdo cestuje do jiné země EU, do Velké Británie.

A v životě jsem neslyšel nikoho, kdo by si stěžoval, že po příjezdu do UK musel předložit cestovní doklad. To u letecké dopravy trvá podstatně kratší dobu než je doba, kdy jsou zavazadla k vyzvednutí. Schengen je proto jakési šidítko bez reálné hodnoty.

A přesto ve svém dnešním rozhovoru říká předseda EU Martin Schulz něco v tom smyslu, že Schengen je tím nejvyšším výdobytkem EU, o který absolutně nesmíme přijít. Proč, ptám se? A sám si odpovím:

Schengen je totiž jakýmsi mimikrem federace. Federativní státy, jako USA, Německo, Rusko jsou sice sestaveny z jednotlivých států. zemí, oblastí, ale nemají mezi sebou hranice. Tedy až na malé výjimky, mě při cestě autem z Nevady do Kalifornie na jedné obrovské celnici kontrolovali.

A proto Martin Schulz nechce princip Schengenu opustit. Protože by to byl pohyb zpět. Princip rohatky a západky, tak známý třeba z napínání volejbalové sítě, by se vrátil o jeden Schengenský zub zpět a byl by to precedenc pro další kroky zpět z federalizace EU. A to socialisté nemohou připustit.

O uprchlících říká Martin Schulz, kromě jiného toto: "Kdyby svou zemi neopustili, tak by s vysokou pravděpodobností zemřeli". Tak toto, podle mě, platí tak na 1% uprchlíků, protože, i když třeba před válkou utekli, tak byli již v bezpečné zemi a pouze šli za vyšší životní úrovní.

A nevím, nemyslím si, že jako Evropa, máme nějakou zvláštní povinnost zajišťovat chudým lidem z celého světa vyšší životní úroveň. Ani USA, ani Kanada ba nakonec ani člen EU, Velká Británie to nedělají.

A podívejte se na záběry z Calais. Tam by se množství válečných uprchlíků dalo vyjádřit slovy: nula, nula, nic. Prostě velké kulové. Všichni, do jednoho, to jsou ekonomičtí uprchlíci, kterým nejde o nic jiného, než o snadný život v UK.

Vím, že to administrativně nebude snadné, ale vůbec by nebylo od věci zaplatit Turecku. Místa je tam dost a jsou to Muslimové a tam je prostě za úplatu odlifrovat. I když třeba ani z Turecka nepřišli.

Kdybychom, jako EU zaplatili Turecku 10.000,- Euro za jeden vrácený kus, tak by se to stejně ještě bohatě vyplatilo.

Autor: Jiří Hermánek | středa 16.12.2015 10:45 | karma článku: 35,52 | přečteno: 1421x