Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukrajina, to je ale makačka na bednu, že pane Prášku?

A zvláště pak, když Vám život ztrpčují tací jedinci, kteří nemají žádnou logiku a cucají si své argumenty z prstu.Takže, co se týče Vašich argumentů, tak Vám sděluji, že kdyby je četli žáci v přípravce na vojenské učiliště, tak by se, s prominutím, pokakali smíchy.A nevím, jaká je vojenská zdatnost dětí nyní, ale my, jako děti ze ZDŠ bychom se Vám, v těch šedesátých letech vysmáli též. Pamatuji, jak mi jeden kamarád líčil, že hodina letu stíhačky MIG21 stjí asi 30.000,- Kčs. Takže povědomí o stíhačkách a jejich určení jsme měli již tehdy, kdy nám ani zdaleka nebylo 15 let.

Vy, dne 17.7., tedy v den katastrofy letu MH17 s jistojistou jistotou víte, že ukrajinská armáda nemá v té oblasti žádné „protiletadlové systémy“.

Prosímvás pane Prášku, seznámili Vás někdy někdo s pojmem „nadzvuková stíhačka“? Konkrétně, naše republika vydává na tyto stíhačky miliardy a nikdy jsem se nesetkal s tím, že by byla řeč o nějakých raketových systémech.

Prostě a jasně. Nadzvuková stíhačka má výkon, výzbroj a výstroj pro to, aby byla schopna zničit jakýkoli vzdušný cíl.

V tom je její smysl a účel. A proto prakticky všechny vyspělé státy světa vydávají na stíhací letectvo tak enormní částky peněz. Jde přece o obranu vzdušného prostoru státu.

I ten bombardér SU-25 je schopen ničit vzdušné cíle. Ale jen v omezeném rozsahu, protože má jiné určení. Ale sestřelit civilní letadlo? Naprostá brnkačka. To bych se trefil i já.

Tím nechci říci, že to SU-25, co se tam zrovna, "čirou náhodou" poflakovalo ten let MH17 sestřelilo. Říkám jen, že to asi bylo technicky možné, i když třeba s použitím dynamického dostupu.

Další, a opravdu komický blábol, je ve Vašem včerejším článku. Vy, a to zcela při vědomí a zdravém rozumu, že separatisté měli v důsledku pádu letadla „zastavit boje“. Pokud vůbec někdo měl zastavit boje, tak jedině ukrajinská armáda. Protože ta byla v ofenzivě, útočila.

A útočila k velké radosti zdejších krvežíznivých militaristů, kteří nejednou vyslovili názor, že separatisty je třeba všechny pozabíjet. Zastavení bojů ze strany obránců by nebylo ničím jiným než bezpodmínečnou kapitulací a všichni asi dobře víme, jak by dopadli. Jako "zrádci".

Stejně by ale byli bývali dopadli vzbouřenci, kteří zakládali USA a zcela nepochybně též mnozí čeští vlastenci, kteří v roce 1918 zakládali naši vlast, Československo.

Československo přece také vzniklo jako "separatistický stát". A kdyby Rakousko-uherské monarchie měla sílu, tak těch mrtvých zde bylo také hodně.

A ještě něco: Kdyby zde, nad územím tohoto státu, havarovalo civilní tryskové letadlo s 300 pasažéry na palubě a to tak, že letadlo by se rozpadlo již v 10.000 m výšky a mrtví pasažéři by proto byli rozprostřeni po širokém území, co myslíte, že by se stalo?

Nic zvláštního by se nestalo. Jenom to, že ty mrtvoly by zákonitě byly okradeny. Tak už to ve světě prostě chodí a žádný národ proti tomu není imunní. Češi, Američané a možná, že i muslimové. Ale tam si nejsme jist. Všichni by prostě kradli.

Tak prosím případné okradení mrtvol nevydávejte za nějakou specialitu „ukrajinských separatistů“. Tak tomu vůbec není. Kultivovaní Němci po tisících vraždili v koncentračních táborech, atd. atd. Každý člověk, každý národ je k takovým věcem bohužel náchylný a rozhoduje pouze příleřitost.

Pro pana Nádvorníka:

My se, pane Nádvorníku, známe osobně, i když jsme spolu hovořili jen pár minut. Ale přesto nebo právě proto mi dovolte říci, že se mýlíte. Nemýlíte se záměrně, jako pan Prášek, kterého by bylo lze nazvat "velkovýrobou falešných argumentů", Vy máte opravdovou starost.

Já samozřejmě mohu hovořit pouze za sebe. Takže, pokud já něco kritizuji v EU, v USA nebo v přístupu k Ukrajině, tak to nedělám z jakési snahy tyto naše spojence či naši součást poškodit, ale jen proto, že si myslím, že nstoupený vývoj je chybný.

A vysvětlit, proč je chybný, by vyžadovalo velmi obsáhlý článek a ne pouhý dodatek.

Takže jenom poslední poznámka. Vy píšete "... že Ukrajina jako samostatný a svébytný stát nemá právo vyřídit si své věci sama a doma, že Ukrajinci nejsou dostatečně svéprávní a nutně musí trvale být někým vodění..." Ale přesně to se přece stalo. 

Cituji: "Předseda sněmovního zahraničního výboru Karel Schwarzenberg se vrátil z jednodenní návštěvy Ukrajiny. Na kyjevském náměstí Nezávislosti podpořil demonstranty, kteří se hlásí k integraci s Evropskou unií."

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/do-kyjevaprijel-schwarzenberg-i-kocab-dxd-/zahranicni.aspx?c=A131215_074726_zahranicni_cen

Takže co? Od samého začátku jsme vodili Ukrajince za ručičku a strkali je do současného marasmu. A na tom trvám a toto své mínění jen velmi těžko změním.

 

Autor: Jiří Hermánek | pátek 1.8.2014 12:15 | karma článku: 34,07 | přečteno: 1887x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Měl by Miloš Zeman vyhrát prezidentskou volbu?

Mnozí hlasitě vykřikují, že by ve vlastním zájmu ze zdravotních důvodů kandidovat neměl. Otázkou ale je, zda to opravdu je zájem Miloše Zemana nebo spíš zájem těch kruhů, které ho z duše nenávidí a jeho vítězství si nepřejí...

10.6.2017 v 14:00 | Karma: 28,76 | Přečteno: 918x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proč byli Havel a Obama "ti dobří" a proč jsou Trump a Zeman "ti špatní"?

Psaní o V. Havlovi je zatíženo závažným problémem. Pokud to není "chvalozpěv do nebe vynášející a bustu v Kongresu USA opěvující", tak si autor může být naprosto jist, že se dozví, že "velikánovi nesaháte ani po podrážky bot"

9.6.2017 v 10:00 | Karma: 39,15 | Přečteno: 1829x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Miloš Zeman a Donald Trump: Tak různí a přece tak stejní...

Nejsem vystudovaným lékařem, který jako Baťa cvičky vyrábí lékařské zprávy o opilosti prezidenta a jiných veličin podle toho, co vidí na televizní obrazovce, potažmo na monitoru PC. tabletu nebo mobilu. To prostě neumím.

8.6.2017 v 9:50 | Karma: 24,82 | Přečteno: 750x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Buď práci čest - to zase bude průšvih, Zuzanko....

Myslím, s tím nadpisem. Buď práci čest. Taková pitomost, vždyť to zneužili komunisti a dokonce se tak zdravili. Fuj, třikrát fuj. Ale, mezi námi děvčaty, bez práce bychom asi žili v jeskyních a hryzali nějaké zelené výhonky...

7.6.2017 v 14:00 | Karma: 20,06 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

21. srpen 1968: Stále spolehlivá protiputinovská munice...

Ono se říká, že kdybyši jsou jen kdybyši a nic neznamenají. Ale, přesto je třeba říci, že kdyby Rusko bylo Jelcinovské, kdyby Jelcinův následník Vladimír Vlaidmirovič Putin byl tak slabým a vůči USA tak povolným prezidentem...

7.6.2017 v 11:01 | Karma: 28,77 | Přečteno: 907x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.