Studenti a US Army osvobodili v květnu 1945 Prahu

A je štěstí, že tehdy nebyli disidenti a Charta, protože ti by se na osvobození, studenty a US Army také dali skvěle naroubovat. A myslím, že ironií dějin se možná někteří z komunistů, kteří tehdy nepodporovali příjezd US Army...

...a chtěli za každou cenu Armádu rudou, která by jim pomohla znásilnit naší naši krásnou zemi odpornou komunistickou ideologií a po 25 letech, když dostali od své rodné KSČ přes držku, tak si začali hrát na odpůrce SSSR, okupace a podobně.

Ano, spletité jsou osudy lidské. No, a co se týče toho osvobození Prahy, tak 50% již máme splněno.

Naše nová generace, tedy desetileté děti, které ještě nevědí nic o sexu, jen si v kůlně hrají na doktora, vědí dnes od paní učitelky Štěpánkové (jménu bez záruky), že Prahu osvobodila americká armáda.

Je to jakýsi zrcadlový obraz komunistických dob, kdy Plzeň osvobozovala anglicky mluvící, černochy a nylonkami disponující Rudá armáda.

A jenom potomci tehdejších eroticky-sexuálních kšeftů nylonky za leh na zádech, nohy rozpažit, samozřejmě roznožit, dosvědčují, že v Rudé armádě již tehdy sloužili Afroameričané.

Ono to je velmi snadné. Dnešní mládež ví a dějinách velké kulové hovno a rád bych věděl, co o nich vědí mé tři dospělé děti.

Myslím, že to nebude žádná sláva a čím dále budou pokračovat dějiny, tím snazší bude namluvit lidem onu kardinální pitomost s osvobozením Praha studenty s Američany v zádech.

A rázem můžeme poskočit o 44 let dál, a začít se dohadovat, kdo tedy vlastně a jak "zničil" ten prokletý komunistický režim. Oficiálně se to stalo dne 17. listopadu 1989 na památném místě českého národa, na Národní třídě v Praze.

A kdo tam byl, je slavný a kdo tam nebyl má hanbu. Komické je pouze to, že parta kolem Václava Havla dostala od StB echo, že tam bude "bouchanice", tak aby se raději zdekovali z Prahy. Tak to má být, protože Havel a Charta neudělali nikdy nic špatně, to přece každý ví.

Jinak by přece nemohlo být to letiště, busta, kuřárny v plenéru (Havlovy lavičky) a samozřejmě už vůbec ne Havelská ulice a trh. Ale. když se prezident Zeman předloni zmínil, že na Národní třídě byl, tak se pražská kavárna předháněla v prohlášeních, kdo všechno ho tam neviděl.

Takže základní, jinak také kruciální otázka zní, a odpověď na ní vlastně každý zná, jak padl "komunistický režim". Tak tedy, on padl asi tak, jako kdyby mě žárlivý tchán vyhnal jako manžela od své dcery a mně zůstala pouze možnost si s ní dvakrát týdně vrznout.

Ano, přesně tak a nejinak, jej výsledek naší slavné revoluce. Právní vazby komunistů na vedení státu byly sice formálně zpřetrhány, ale ve skutečnosti mají komunisté 110% možnost obcovat s českým hospodářstvím a nakonec i politikou, jenže bez vládní odpovědnosti.

Takže, pro ty, kdo to ještě nevědí, tak celý ten slavný cirkus na Národní třídě byl zinscenován proto, aby se národ trochu probral a vyhnal Milouše Jakeše. Byl to vlastně poslední zoufalý pokus o záchranu. O nahrazení Jakeše, který byl směšný, někým jiným.

Proto StB potřebovala mrtvého studenta, protože věděla, že to národ zcela nepochybně zvedne ze židlí. Ale skutečně zabít někoho se jim nechtělo, nebyli to úplní blbci. A tak zinscenovali mrtvého studenta Šmída a studenti měli jedinou "zásluhu", že se tam nechali vlákat jako ovce.

Žádný skutečný antikomunistický odboj či odpor tady nebyl. Možná několik jednotlivců. Ale určitě ne Charta, složená převážně z komunistů a určitě ne studenti, kteří by při jakékoli známce odporu byli vyházeni ze školy.

Situace ve Evropě, hlavně díky Reaganovi, dozrála a situace v zemi také dozrála. A formální moc tak vypadla z rukou komunistů, jako zralé jablko padá ze stromu. Nikdo nemá na tom pádu zvláštní zásluhu, nikdo pro to aktivně nepracoval a my všichni jsme se připojili, až když jablko padalo dolů.

A oslavovat studenty na Národní třídě? To je tak trochu jako oslavovat okradené a znásilněné ženy o Silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Ty ženy upozornily na excesy přistěhovalců a studenti, zvláště ten "falešně mrtvý" student na excesy režimu.

Nic méně a nic více v tom 17 listopadu nehledejme. Nikdo tam nešel dělat revoluci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | čtvrtek 3.3.2016 14:00 | karma článku: 36,29 | přečteno: 1467x