Sophiina volba profesora Drahoše...

Vzpomněl jsem si na tu knihu a na ten film a okamžitě jsem pomyslel na něco, čím jsem u určitých kruhů velmi nepopulární. A sice, že jen osoba bez rozhledu, bez informací a bez obyčejného lidského soucitu může srovnávat...

...řádění nacistů v letech 1939-1945 u nás s "řáděním" sovětské armády u nás; nacistické vyhlazovací tábory se sovětskými Gulagy. Ať byly podmínky v Gulazích jakkoli těžké až nelidské, tak k podobným "Sophiiným volbám" tam nedocházelo.

A pro ty, kdo nejsou  s celou věcí obeznámeni (i já jsem film viděl před celou řadou let), mladá žena, matka dvou dětí, je na rampě vyhlazovacího tábora postavena před otázku, které z těch dvou dětí bude žít a které zahyne.

Když se loni na "trucoslavách" 28 října na Staroměstském náměstí objevil textař, milionář a celoživotní organizátor sázek Michal Horáček, mnoho odpůrců prezidenta Zemana se skoro udělalo do kalhot. Takové to bylo nadšení.

A když letos pan Horáček oficiálně a s patřičnou pompou svou kariéru na prezidenta oznámil, divili se všichni. Já osobně nad tím, že si nevidí do úst a prohlašuje, že zvítězí v prvním kole prezidentské volby. Kdyby totéž udělal Miloš Zeman, bude prohlášen za nesvéprávného.

Veškeré personální otázky řeší skupina zvaná buď "Havlisté", "Pravdoláskaři" nebo po novu "Pražská kavárna" principem poloprůhledného zrcadla. Pokud někdo nezpívá jejich píseň, je jeho minulost podrobena velmi podrobnému zkoumání a zveličování z té průhledné strany.

Ale, pokud je jeho vystupování a konání v souladu s principy tzv. Pravdy a Lásky, pak je na jeho minulost pohlíženo z té neprůhledné strany, a vše je omlouváno a bagatelizováno. Což na 100% platí pro pana Horáčka, pro pana Drahoše již méně. Ten je lehce bezbarvý.

Ano, bez chutě, vůně a zápachu je pan profesor Drahoš. Já nechci předjímat, jaké procento našich obyvatel zaujme, to opravdu nevím. Ale, zcela určitě, poptávka po bezbarvém politikovi u nás existuje, je však tzv. "otazné", jak je velká.

Upřímně řečeno, kdyby profesor Vladimír Franz nebyl takovým "Avatarem", možná bych ho, stejně jako moje maminka v prvním kole volil. Protože i on, podle mě, má více té chuti, než pan profesor Drahoš. Ale maminka už bohužel bude muset prezidentskou volbu 2018 vynechat.

Tento národ má více rozume, než se zdá. Západ, zhýčkaný desetiletími politicky korektní demokracie není vůbec schopen pochopit nebezpečí islamizace svých zemí. Je to nad jejich chápání, nikdo z nich není schopen si spočítat ty budoucí populační nárůsty.

A s tím, samozřejmě. i společensko-kulturní změny, které je, v závislosti na zvyšujícím se počtu muslimů v zemi čekají. Pan Karel Orlík včera napsal a nebyl to Apríl.:

Švýcaři věděli, proč zakázali minarety

1. 04. 2017 9:46:52Když občané Švýcarska odmítli v referendu stavbu minaretů, věděli proč. Minarety podporují islámskou rozpínavost a bezohlednost. Kde zní hlasy muezzinů z minaretů, tam považují muslimové toto území za získané pro islám.Zdroj: http://orlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=596400

A to je to, oč tu běží. Ne o nějaké osahávání žen na Silvestra, ani o nějaké to znásilnění, to jsou běžné kriminální činy, které tak či onak páchá i domácí obyvatelstvo. A nejde tak ani ty atentáty, ty jsou jen špičkou ledovce.

Jde, a teď už se musím opakovat, o plíživou islamizaci Evropy. Pár užitečných idiotů si z toho dělá legraci, že otevřeme stavidla uprchlíkům a bude se masově a masivně znásilňovat. Nebude, proč by mělo.

Ale, každý z těch muslimských uprchlíků je kapkou moře, které pomalu, ale jistě zaplavuje Evropu. Vždyť Erdogan to řekl zcela jasně. Mějte pět a ne tři děti a Evropa bude naše. Ano, tento vývoj je nevyhnutelný a lze ho jen zpomalit, nikoli zcela zastavit.

A na tom se, pane profesore Drahoši, bude lámat chleba při prezidentské volbě 2018. Budete se muset rozhodnout.

Buď setrváte u svého nemastného neslaného politicky korektního stanoviska vědce a prohrajete. Nebo se z Vás bude muset stát politik se všemi riziky toho postoje a vzhledem k Vaší bezúhonnosti a korektnosti budete mít šanci populistu Zemana porazit.

Autor: Jiří Hermánek | neděle 2.4.2017 6:00 | karma článku: 38,22 | přečteno: 1746x