Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O2: Nechci slevu zadarmo...

Je to už více než čtvrt století, co odešel první z autorů této nesmrtelné hlášky a i druhý ho potom také následoval. Ale i tak, dvojice Š+G bije v srdcích nás, starší generace doposud. Mladí se sice občas z těch hlášek vyděsí, ale

To vůbec neznamená, že nejsou (do jisté míry) nesmrtelné. Vzpomínám si na to jedno sobotní odpoledne, kdy jsem se svou dívkou, která byla velmi podobná Anife Vyskočilové, tím, že ji také nikdy nebolela hlava, která v té době asi vůbec nebyla na světě.

Šli jsme na černo na odpolední představení do divadla legendárního umělce 20. století,Jirky Suchého SEMAFOR v pasáži ALFA. Náš gangsterský plán byl jednoduchý. Dáme uvaděči dvacku a půjdeme "na stojáku", což se ale, ve věcích sexu, příliš nedoporučuje.

Ale, nebylo nám dáno. Před vchod do divadla vyšel muž, takový fábulus divadla, pan Balcar a temným hlasem pravil: Dnešní představení jsou zrušena. A já se občas trefím, tedy velice zřídka, ale tenkrát ano. A říkám té své samičce, která po vzoru tehdejších samiček dění moc nesledovala: Jan aby Jirka Grossmann neuumřel.

Bohužel to tak bylo a druhý z dvojice, Miloslav Šimek ho po 33 letech následoval a to až s podezřele podobnou diagnózou. Ale, jak si tak říkají zhrzení příznivci Hillary Clinton, v našich srdcích budou ti dva žít i nadále.

A "off topic" zmíním jednu věc. Je neuvěřitelné, jak se v té hrozné Husákovo normalizaci, pod samopaly ruských okupantů a neutuchajícím krutém dozoru StB, rychle šířily zprávy. Každý, bez Internetu, Facebook či Twitter věděl, že Jirka Grossmann je na smrt nemocný.

A dodnes mě proto udivuje, jak v roce 1989 mohly, zcela beztrestně kolovat kazety s nahrávkou projevu Milouše Zemana na Červeném Hrádku. A jediné vysvětlení mám to, že se prostě top garnitura snažilo Jakeše zbavit a proto také zinscenovala "nemasakr" na Národní.

Ale zpět k titulku článku. Mobilní telefonie je u nás přibližně tak stará, jak Havlova demokracie. Tedy o chlup mladší, to ale nevadí. Někdy začátkem 90 mi Jirka Řezník přinesl na vyzkoušení tu strašnou kisnu NMT 450MHz.

Jen ta kisna stála asi 80.000,- a "podnikatel". který si ji koupil, ji hrdě stavěl na stůl v bistru, aby to každý viděl. Ale zásadním datem je 1.7.1996, kdy u nás začal vypouštět páru systém GSM 900MHz a posléze i 1800MHz.

U každého z těch tří základních operátorů jsem si "smočil zobák" a to jak člen týmu, co tu síť budoval tak i zákazník. Začal jsem a Eurotelu a přes Oskara (Vodafone) a T-Mobile přistál zase v bývalém Eurotelu, tedy dnes O2.

Ovšem, stavba sítě Oskar byla velmi výživná. Měl jsem na starosti severní Čechy, kde jsme tehdy měli i chalupu. A tak jsem si vybudoval takovou triádu přítelkyň pro potěšení:

  • LB (-35) Studentka, se kterou nám bylo občas o víkendu hezky.
  • Praha (-20) Tak tady to bylo složitější, rozvádějící se manžel a dvě děti byly podstatnou komplikací erotických radovánek
  • Praha (-7) Velmi dobrá kuchařka a i jinak:-) a problémy v podstatě jednoduché, tedy žádné. Jen jsem ji musel ráno odvézt na metr.

To vše, samozřejmě, padlo, když jsem se zamiloval. Spálil jsem mosty a zamiloval jsem se tak mocně, že s manželkou nejen žiji, ale ještě ji platím telefon. Ostatně, našim maminkám také, i když ta moje ta moje mezitím už zemřela.

A protože mám od O2 též STB se všemi informačními kanály, tak jsem "dobrý zákazník". Hlavně proto, že utrácím hodně a platím inkasem. To má Home Credit nejraději. A když jsem tento týden něco na prodejně řešil, dostal jsme nabídku, která se neodmítá.

"Pane Hermánku, máte u nás ještě ten tablet za tři stovky". A já říkám "Jaký tablet"? A oni mi ukázali takový hezký, malý, ale dostatečně velký tabletíček. A já na to zíral, jako tele na nová vrata. A to vše za tři stovky, prosím?

Jistě. Ale byla s tím smlouva na dva roky na připojení k Internetu.A prodavač mi spočítal, že z mého paušálu 749,- Kč měsíčně, uhryzne data a ukousne neomezené volání a dá pouze 120 minut do jiných sítí a ty "ušetřené prachy" dá do paušálu toho tabletu.

Jenomže, já si přece vzal ten poměrně drahý paušál, abych měl neomezené volání a 120 minut jsou 4 minuty denně. Takže, tady bych ještě doplácel za volání a u Internetu je to to samé v bleděmodrém. Už bych neměl 1,5GB dat.

Já to firmě O2 nezazlívám, každý se snaží prodat. Ale asi se na tu nabídku vy....... protože vůbec netuším, co bych s dvěma tablety, každý s připojením na mobilní Internet dělal. Možná bych s nimi mohl spáchat stereo.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | pátek 10.2.2017 9:45 | karma článku: 22,82 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 504x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 437x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 298x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 309x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Policejní zásah na Benešovsku. Muž zabarikádovaný v domě hrozil, že si ublíží

21. května 2024  10:31,  aktualizováno  10:56

Policisté v úterý ráno zasahovali v obci Nespeky na Benešovsku, kde se v domě zabarikádoval muž....

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

Policie navrhla obžalovat 14 lidí za převedení 2000 migrantů, hrozí jim 16 let

21. května 2024  10:39

Kriminalisté navrhli obžalovat 14 lidí, které viní z organizování nelegální migrace z Turecka do...

Muže vinili, že si po hádce s družkou vzal syna jako rukojmí. Soud ho osvobodil

21. května 2024  10:38

Krajský soud v Plzni osvobodil jednatřicetiletého muže obžalovaného z braní rukojmí. Podle státního...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.