Nečekejme od Putina žádné zázraky. Nenastaví druhou tvář…

Náš vážený kolega, pan Stejskal, mi jednou osobně věnoval jeden celý blog: Ad Normalizační morálka. Aneb Šlo to i jinak, pane kolego. Byla to velká oběť, protože si tak „zabil“ jedno ze dvou publikačních okének, které má každý z nás za den k dispozici. Závěr byl asi takový, že ten kdo nekouří ze zásady je lepší než ten, kterému to nechutná, potažmo, že pan Stejskal je lepším člověkem, protože on nevstoupil do KSČ ze zásady.Zatímco já jsem do strany nevstoupil proto, protože  jsem na politiku kašlal a byl ke vstupu do KSČ laxní. A hlavně jsem to na sebe vykecal, že?Jak krásné je hrát si třicet let poté, kdy si nikdy už nic nepamatuje, na zásadového. To já ale neumím. Důležité samozřejmě je, umět se dodatečně hezky pochválit a ne být tak upřímný jako já. To se samozřejmě nevyplácí a měl bych to už dávno vědět.  

Řeč se vede, jak jinak, o malém velkém ruském muži, prezidentu Vladimíru Vladimiroviči Putinovi. Pan Stejskal si stěžuje na to, že prezident Putin jedná „chucpe“ a je to tedy Ruské chucpe.

Nevím, jestli neznalcům vysvětlím správně, co chucpe je? Je to židovský výraz pro něco vrcholně a absurdně nemravného, alespoň tak to chápu já.

Například, když mladý vrah obou svých rodičů vysvětluje soudu, že jako polehčující okolnost by měl uznat, že je naprostý sirota.

A bohužel, rysy chucpe má v sobě i povídání pana Stejskala. Celkem cynicky se totiž snaží svalit vinu za současný marasmus na Ukrajině výhradně na stranu Putina a Ruska, což je myslím zcela naprosté a záměrné zkreslování situace.

Tak jako křesťané věří v neposkvrněné početí Panny Marie, Ježíšovy matky, tak i pan Stejskal a jeho ideologičtí spolustraníci věří v „neposkvrněné početí“ Jaceňukovy vlády a Porošenkova prezidentství.

To „početí“ ovšem nebylo ani zdaleka neposkvrněné. Zaplatila za něj nejméně stovka částečně nevinných lidí (část z nich mohla být na straně brutálně protestujících zabita záměrně, aby se zvýšil tlak na odstoupení prezidenta Janukovyče).

To ale, nakonec místo odstoupení skončilo výhrůžkami smrtí a připravovaným davovým lynčem.

Naše propaganda a sankce si pak náramně smlsly na případě Krymu, jehož obyvatelé ve své převážné většině toužili po osamostatnění od nucené správy Ukrajinou a dodnes se šíří lži a fámy o tom, že to byli ruští vojáci, kdo tento pohyb vyvolal.

Nevyvolal, spíš zajišťoval jeho ochranu před provokacemi a kdyby toho všeho nebylo, tak je Krym dnes ještě krvavějším, protože atraktivnějším bojištěm, než je Východní Ukrajina.

Jakýsi mudrc se mi včera vysmál za výraz „krajané“. Ten člověk si asi nevidí na špičku vlastního nosu a neví, že třeba etnických Maďarů žije za hranicemi Maďarské republiky několik miliónů.

Na Slovensku, v Rumunsku a asi i jinde. A maďarská vláda se o ně setsakra stará. To však kritizovat nesmíme, protože je s námi v jednom spolku.

A kolega Stejskal celkem velice násilně ohýbá situaci z 1.9.1939, kdy ze strany UK a Francie došlo k vyhlášení války Německu.

To si ale, a to naprosto záměrně, plete pojmy s dojmy. Hitlerovské Německo přepadlo Polsko a proto došlo k vyhlášení války jaksi automaticky. A jedinou chybou spojenců, tedy hlavně Francie, bylo, že té situace nevyužili k okamžitému útoku na Německo.

Hitler totiž hrál Vabanque a nechal své západní křídlo zcela odkryté, bráněné pouze rezervisty, protože naprostou většinu svých divizí vrhl do útoku na Polsko. Válka tak mohla skončit za pár týdnů, ale po bitvě každý generálem.

Je samozřejmě pravdou, že Islámský stát je hrozbou, i když nevím, zda pan Stejskal nepřehání. Žádný kmen na světě si nedecimuje dobrovolně svoji dětskou populaci, ale této hrozbě se demokratický svět musí postavit jednotně.

Ale od nikoho, a od ruského prezidenta zvláště, nemůže nikdo čekat, že poté, co je skoro rok koupám v nenávistné lázni pomluv, polopravd, lží a sankcí najednou, bez ničeho, bez podání ruky a bez vysvětlení přiskočí a bude USA ku pomoci.

To, kdyby se pořádala světová soutěž v naivitě, tak by takovéto očekávání mělo skvělou šanci vyhrát hlavní cenu, pohár z ryzího zlata s rytým nápisem: Naivety of the Century.

A nepiště mi prosím do diskuze zase nějaké ty vaše kraviny o Set Top Boxech. Buď už konečně vyšťourejte někoho poškozeného nebo si zajděte za specialistou. To totiž už dávno hraničí s chorobnou obsesí.

Hloupé a nepodložené výmysly pana Preslera

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | pátek 12.9.2014 11:35 | karma článku: 32,12 | přečteno: 1561x