Míša zmizela. On se oběsil, takže to asi taky neudělal, že?

Vezl jsem manželku k Leovi nebo spíš k Leošovi a právě mi volala, že už jsou s maminkou v Luhačovicích nebo, jak já říkám v Pozořolicích, kde si budou jeden týden krásně užívat. Já ale bud chodit do práce, přesně, jako ten b*bec.

Což, samozřejmě, nemá být stížnost, ale vítězný výkřik, protože já do práce chodím rád a užívám si to. Zrovna včera večer přijely dvě "No-Brexit" z britských ostrovů a já jim povídám "Dámy, tam dole v údolí není Golet, ale řeka Vltava a tam se krásně plave.

A kolegyně, která právě končila denní mi říká: "Hele, ty si jasnovidec? Vždyť to jsou dvě otuželkyně (ženský rod od slova otužilec), který právě doplnily tu skupinu, co tu už je".

No, nic se nestalo, dámy se usmály, irskou whisky nedaly a ani jinak nedaly a já byl rád, že se doma nemusím nudit.

Nicméně, nekupuji papírové noviny, protože jsem ekolog. Chudinkové stromečkové, kteří musejí být poraženi, abych to mohl číst. Ale LEO má ve vlacích noviny zdarma a manželka je zásadně nečte. Má toho v práci dost.

A já, abych to kompenzoval jsem si vzal Blesk a to, co bylo po ruce, LN. Dočetl jsem se, jak je to s Olaši a jen jsem zalitoval, že všichni nejsou jako Olaši. Nosili by zlaté prsteny, poslouchali by na slovo svého krále a byl by šmytec s nějakými vyloučenými lokalitami.

Ale zaujalo mě něco jiného. Na titulní stránce LN je palcovými titulky vytištěno doslova:

Žil v rodině zmizelé Míši,

čelil žalobě za zneužívání

Pomiňme tu častou nepřesnost, že čelil žalobě. On patrně čelil obžalobě, myslím si. Nechápu, jak by někdo mohl být v občanskoprávním sporu žalován za pohlavní zneužívání, když to je trestný čin.

Ale, zarazilo mě jedna věc . Jak se tak říká, mám už nalítáno a občas něco zapomenu. Možná by se i dalo říct "zapomnětlivý dědek".

Ale tak zapomnětlivý zase nejsem, abych zapomněl, jak byla, skoro přesně před dvěma lety vláčena Internetem speciální pedagožka Dominika Bezděková.

Vypadalo to doslova, jako hon na čarodějnice. Naprostá většina tohoto blogu, jen se k tomu prosím hezky přiznejte, alespoň sami před sebou, vláčela tuto ženu bahnem pomluv jen proto, že splnila svojí profesionální povinnost a sice, upozornit na možné zneužívání dítěte.

Nechci to hledat a googlit, ale bylo by to asi nesmírně snadné. Jakýsi celostátní slet logopedů se od Dominiky zcela distancoval, protože byla zpočátku považována za logopedku a nápravu řeči mají snad v náplni práce i speciální pedagogové.

Nechci zde vyvolávat nějakou hysterii na téma, že oběšený Otakar S. má zmizelou Míšu z Ústí nad Labem na svědomí, ale naši slovenští federativní přátelé by dozajista řekli: "Ale ono to tak naozaj zvonku vyzerá".

A stejně tak není možné říci, že onen, před dvěma lety v tzv. Nýrské kauze stejným způsobem oběšený Vlastimil K. svou dceru pohlavně zneužíval, zvláště pak proto, že se stejného deliktu dopustil už v předchozím vztahu.

A říká se "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky". A ten kdo tomu věří, je, s prominutím hlupák. Myslím si, že právě u tohoto trestného činu je recidiva nejen možná, ale dokonce i pravděpodobná.

OK. nemůžeme s jistotou říci, že oni dva mrtví muži ty děti, ať vlastní či nevlastní zneužívali. To určitě ne. Ale zato můžeme s jistotou říci, že ona speciální pedagožka, tedy Dominika Bezděková dělala jen svou práci.

Dělala ji dobře a svědomitě a nezanedbala tak, jak ji to ukládá profesní etika jasné známky zneužívání dítěte a postupovala tak, jak se postupovat má. A přesto se jí nikdo za to vláčení bahnem dodnes veřejně neomluvil.

Nýrská kauza

Nýrská kauza je silně zmedializovaný případ kontroverzního odebrání dětí klatovským OSPODem z do té doby bezproblémové rodiny, který vyústil sebevraždou otce dětí vyšetřovaného pro zneužívání jedné ze svých dcer. Klatovský OSPOD je již nechvalně proslulý skrze kauzu Půlnoční Bouře, kdy odebral plně kojené prospívající miminko alternativním rodičům proto, že jej nenechali zapsat na matrice. 

Obsah

https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%BDrsk%C3%A1_kauza

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | sobota 4.2.2017 16:00 | karma článku: 20,59 | přečteno: 1219x