Margaret Thatcher Němcová? Bohužel pouhá Miroslava...

Každá politická strana stojí a padá se svými myšlenkami a se svým lídrem. Tam žádný sexismus (diskriminace z důvodů pohlaví) neexistuje a schopná a rázná žena se vždy prosadí. Nesvědčí o tom jen nedávno zesnulá baronka Thatcher(ová), ale třeba i současná a asi i budoucí německá kancléřka Angela Merkel(ová). Pro ODS to byl po více než celé dlouhé desetiletí Václav Klaus, její zakladatel. Osobnost tohoto formátu se nerodí každý týden a Václav Klaus to také, jako předseda ODS dostal velmi silně pocítit.

Nechci zde, po stodvacátépáté, rozpitvávat obecně známý Sarajevský atentát, ale můj názor na všechny tyto kauzy, poslanec Kořistka, senátor Novotný a samozřejmě i Pilip a Ruml je jednoznačný.

Pokud máš v ruce důkazy, jednej. A pokud je nemáš, drž zobák nebo si ty důkazy nenech protéci mezi prsty. Ti dva „šoumeni“, Dalík s Večerkem samozřejmě Kořistkovi něco nabízeli. Nikdo přece neudělá něco zadarmo. Ale Kořistka si vzpomněl s křížkem po funuse, stejně jako Senátor Novotný.

Od Sarajevského atentátu brzy uplyne 16 let. Kde jsou ty důkazy a švýcarském kontu ODS? Pokud je atentátníci měli, proč je nepředložili a pokud je neměli, proč to spiknutí. Ostatně, na to je velmi jednoduchá odpověď – měli na to jak příslušné schválení, tak i dobře připravené krytí.

Ale situace v letech 1997-1998 byla naprosto odlišná od té letošní., Samozřejěm, v obou případech došlo k demisi premiéra, ale v případě Sarajevského atentátu Václav Klaus tento útok přestál, ale v letošním roce se to Petrovi Nečasovi nepodařilo.

A co je nejhorší, Petr Nečas se zesměšnil a diskvalifikoval a totéž udělal i své rodné straně. Pachuť premiéra, který snad dokonce praktikuje nestandardní sexuální praktiky se svou podřízenou a nechá se u toho chytit, to není tragédie, to je fraška.

Ať už je sexuální orientace Václava Klause jakákoli, a upřímně řečeno je nám do ní naprosté kulové hovno, tak Václav Klaus nikdy nepřipustil, aby jakékoli jeho sexuální výboje ohrozily ODS nebo jeho samotného. Nějaká fota s letuškami jsou jen jakýmsi koloritem pro zpestření, popřípadě i kouřovou clonou, chcete li.

„Zachraňovat“ ODS nelze. Musí se zachránit sama  a letos to zcela určitě nebude. Podle mého názoru reálně hrozí, že při předpokládaném vítězství levice bude tou nejslabší opoziční stranou a vůbec nemohu vyloučit, že ji TOP09, Zemanovci a nové strany vytlačí až mimo sněmovnu.

Nikdy jsem proti Miroslavě nic neměl, vždy se mi její výkon funkce předsedkyně Sněmovny líbil a myslím, že v této funkci se zcela realizovala. Ale každý máme své limity a udělat z ní politického lídra ODS do voleb, to není nic jiného než somnambulizmus neboli náměsíčnictví.

Letošní krize byla pro nějakého mladého, schopného a charismatického politika ODS velkou příležitostí k prosazení se. Bohužel asi, takový politik patrně neexistuje, jinak by již chytil příležitost za pačesy.

Václav Klaus porážku riskovat nemohl, národ by přišel o velké šou, souboj dvou dinosaurů o prezidentský stolec 2018. Zdá se Vám to absurdní? Proč? Klaus, ročník 1941 je sportovec, nekuřák a neholduje alkoholu.

Kdyby do té volby 2018 šel, a je naprosto klidně možné, že to chystá, jednu takovou zmínku již vypustil, tak by mu v roce zvolení bylo 77 let, zatímco, Karl Spáč Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg (1937) by při letošním případném zvolení měl 76 let.

A jaký měl Karel spáč sex-appeal, že? I Dejdara kvůli tomu vykmitli z role.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hermánek | úterý 3.9.2013 9:00 | karma článku: 14,25 | přečteno: 769x