Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Aby politik (politička) byl (byla) nadprůměrným lídrem, tak kromě charizmatu, verbálního projevu atd. musí mít vizi - a i když dnes má každý stádo poradců - tak se to hned pozná.

A musí být dobrý alespoň v jedné disciplíně - buď politolog, nebo ekonom, sociolog, právník. I když ty "profese" se i dost prolínají. Němcová žádnou vizi nemá. Přiznám se na závěr, že dosti sleduji německou politiku a fyzička Merkelová také není zázračně význačná. Ale je ve správnou dobu na správném místě a ani v CDU a ani po odchodu bývalého šéfa v CSU není silná persona, která by ji ohrožovala. Navíc se Němcům proti jiným daří.

1 0
možnosti
Foto

Pokud někdo není nadprůměrným, nemůže být lídrem.

0 0
možnosti
JL

Tady už zřejmě spadla klec.;-D

2 0
možnosti
AH

To bude velká legrace, jak bude paní Zemanová říkat v předvolební kampani, že na Hradě by měla být Češka a ne Slovenka. Livie bude zase tvrdit, že na Hradě má být vzdělaná ekonomka a ještě lépe diplomatka...Nějak jste opoměl, že voliči mají (někdy) rozum. Prezident se bude volit podruhé (pokud ústavní většina levice neprosadí Zemana doivotním prezidentem) a voliči si dají pozor. Navíc Klaus zajímá méně a méně lidí. I když tedy pro Lukoil by tato kampaň byla zajímavá, firma by měla ve volbách minimálně dva koně. Hermánku, děláte si marné naděje.

0 0
možnosti
Foto

Marné naděje si už dělalo tolik lidí a dodnes se z toho nevzpamatovali.

0 2
možnosti
Foto

A ještě k tomu Vašemu "zaplať pánbůh", pane Kudličko, tak v každém prezidentském klání toto říká jedna strana o té druhé. 

A komu byste děkoval, kdyby v roce 2018 (mně by bylo 70) jsme se rozhodovali mezi dvěma kandidáty. Klausem a Zemanem? To by bylo prima, že?

0 3
možnosti
PS

P79e56t54r 26S46k84á77l18a

3. 9. 2013 11:09

Nebýt zbytečného závěru, dalo by se i souhlasit.

0 0
možnosti
PK

Napsal jste o Klausovi: " Osobnost tohoto formátu se nerodí každý týden". A já jen doplním, zaplať pánbůh.

7 0
možnosti
Foto

Jenže, pane Kudličko. Slabomyslní politici, v marné snaze zalíbit se "lidu", říká se tomu populismus, nás vyslali na cestu přímé volby prezidenta a tam je vše možné.

I Klaus for president 2018. 

Staré rozmíšky zapomenuty a ctihodný stařec ve svém posledním volebním klání. Nelákalo by to i Vás? To by přece bylo přímo hollywoodské a Klaus by možná i vyrovnal skóre s Havlem, které Vás tak trápí.

0 5
možnosti
DD

Já, zarytý ateista, říkám: Bůh všemohoucí nás chraň před politiky typu Miroslavy Němcové!!:-)

1 1
možnosti
Foto

O co je horší než takový Nečas, Bém, Benda a další (kdo si má ta jména zbytečných pamatovat) a vlastně třeba i Klaus a Zeman?

0 0
možnosti
VM

A už zase se setkávám s názorem, že VK bude kandidovat na prezidenta v roce 2018 (pochopil jsem to správně? já ani nevím). Vždyť podle ústavy je to dvakrát a šlus, konec, VK už si to odbyl a prezidentem TÉTO REPUBLIKY být už nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Pro jistotu čtenářů vkládám přesný text příslušné pasáže Ústavy:

Čl. 57

(1) Prezidentem republiky může být zvolen občan, který je volitelný do Senátu.

(2) Nikdo nemůže být zvolen více než dvakrát za sebou.

V roce 2018 tedy VK může znovu kandidovat.  Věřím však, že lidé již prohlédli a vystřízlivěli z počátečního planého nadšení a zůstane jen u kandidatury.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.