Hurikán Brady nad Prahou zeslábl a změnil se v tropickou bouři

Nuž, ani v Kanadě a ani u nás si těch tropů moc neužijeme a tak se musím spokojit s takovýmito náhražkami, což ale není nic divného. Mnoho lidí s náhražkami pracuje, aniž to vůbec tuší. A i protekce je jakousi takovou, ehm ehm...

Náhražkou. Náhražkou za znalosti v případě školy či náhražkou za zásluhy, dílo, známost a podobně v případě vyznamenání. Samozřejmě, i známost s panujícím prezidentem je velmi výhodná.

Jen snad Klaus jednal trochu uměřeně, ale ani Havel a ani Zeman v tom míru neznali.

Ono by se dokonce dal říci, že jeden za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou a kreativní partičky by si mohli vytvořit hrací karty se jmény laureátů a těmi se pak na hracím stolku přebíjet.

Bylo by to velmi zábavné, pouze by hrozilo, že jeden z hráčů vyskočí, povalí hrací stolek a začne soupeře, k velkému gaudiu obecenstva škrtit. A na tomto blogu a i v jiných internetových periodikách tomu určitě nejme daleko.

Kdysi jsem slyší, možná dokonce pravdivou historku a e´jednom docentovi, který učil na velmi žádané fakultě, kam se hejna uchazečů nikdy nemohly dostat. A ten docent si vzal úplatek, pečlivě zapsal částku, jméno studenta a kontakt na rodiče a vyčkal přijímacího řízení.

Při přijímacím řízení nehnul pro žádného z uchazečů ani prstem a po jeho skončení si pečlivě prohlédl listinu přijatých uchazečů a peníze od nich si, s čistým svědomím nechal. Všem ostatním peníze vrátil a těšil se tak velmi dobré pověsti.

Samozřejmě, je až vlastizrádné myslet si, že by prezident republiky Miloš Zeman jednal tímto způsobem, ale k něčemu asi dojít muselo a já bych to nazval handlem: "Metál pro strýčka za Vaši loajalitu"

Protože jen naprostý dement si může myslet, že prezident udělá někomu "favor" a vzápětí si od něj nechá nasrat do bot. Což se skutečně s dalajlámou stalo a ti, kteří nechápou, že ministr je členem vlády a musí se řídit její politikou.

A ti, co to nechápou, ať si od docenta Chochološka nechají vystavit papíry na hlavu.

Když jsem jel dnes do práce, tak strašně lilo. A tak jsem si přemýšlel, proč Jiřina Bohdalová neměla v roce 2013 dostat od prezidenty vyznamenání? Je to zcela jasné. Neměla kulaté narozeniny. A proč by měl Zdeněk Svěrák dostat v roce svých 80. narozenin, Nevím, prostě nevím.

Jistěže, jak Havlovy milosti, tak Havlovo udělování řádů daleko přesáhlo Zemanovy excesy, ale tam je nutné aplikovat ono  známé "Quod licet Iovi non licet bovi" a kdo si to správně přeloží a také správně pochopí, nemusí už dál dumat. Není nad čím.
t

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | úterý 25.10.2016 13:30 | karma článku: 42,61 | přečteno: 6549x