Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobyl včera ruský létající tankový prapor letiště v Luhansku?

Ne, nelekejte se, ten tankový prapor už neexistuje. Zmizel, vypařil se, jako mnoho kyjevských fám před tím. Jak je to dlouho, ne víc než několik týdnů, co podobným způsobem „zmizelo“ zcela beze stopy asi dvacet pět ruských obrněnců?

Ukrajinská armáda na ně použila tzv. „Cinema Weapon“, což je nejmodernější zbraň vyvinutá v ukrajinských zbrojovkách, která umožňuje objevení se a následné zmizení jakékoli zbraně. Přesně jako ve filmu.

No a právě tuto zbraň odvážely ony zákeřné a agresivní bílé kamiony z Ukrajiny do Ruska. Jenomže tato zbraň má současně i tzv. „Selfie Feature“, takže dokáže učinit neviditelnou i sama sebe a proto nebyla na otevřených korbách kamiónů vůbec vidět.

Ano, takto agresivně a zákeřně jedná putinovské Rusko, proti kterému je mix sovětského Gulagu a nacistických plynových komor Osvětimi jen procházkou růžovým plynovým sadem, kde by každý z nás alespoň chvíli rád pobyl.

Skvěle to včera vystihl pan Hledík těmito slovy: „…Omlouvat sprostou agresivitu ruských komunistů, kdy ruský Slovan s apetítem primitivního mongola vraždí ukrajinskou Slovanku, chce mít kačení žaludek, který ztráví všecko…“.

Ale nyní již konečně k věci. Na vojně jsem sloužil u spojařů, ale ono to organizační uspořádání vojenských útvarů je u všech zbraní velmi podobné.

Podle mě má tankový prapor několik tankových rot a minimálně jednu rotu týlového a technického zabezpečení. Takže asi tak dvacet tanků a nějakých pět, ale spíš více, dalších podpůrných vozidel.

Polní kuchyň, ošetřovna, cisterna, opravárenský vůz, vůz štábu, spojovací vůz a jistě i něco dalšího, co jsem zapomněl. Takže suma, sumárum, pokud se přesouvá tankový prapor, je to pěkná kolona vozidel. Kolona, která není k přehlédnutí.

A že by na těch několika desítkách kilometrů z ruské hranice až do Luhansku neviděl tuto dlouhou a hlučnou kolonu ani jeden vlastenecký Ukrajinec, který by ji natočil na video a jako důkaz poslal do světa?

Samozřejmě, nalijme si čistého vína. Kyjev, který je velmi znervózněn úspěchy povstalců musí pro ty úspěchy najít rozumné zdůvodnění. A to nejsnazší je v převaze těžké techniky dodané z Ruska a proto si vymýšlí.

Ale ta podpora je "měkká", různými dodávkami a dobrovolníky a nikoli "tvrdá" nasazením pravidelných tankových a jiných vojsk.

Jistěže Rusko povstalce podporuje, co má také dělat jiného? Vždyť Majdan, se 110% podporou USA, NATO, EU a našich Havlistů, nebyl nic jiného než puč zaměřený proti Rusku. Proti jeho strategickému předpolí, Ukrajině.

Je to naprosto stejný vztah, jako má Kuba k USA, i když tam ta Castrova revoluce asi Sověty zpočátku podporována nebyla. A co dělají USA dodnes? Absolutní embargo, zákaz cestování a před více než padesáti lety i invaze ozbrojenců.

Žádný soudný člověk na světě proto nemůže očekávat, že Rusko a Putin nebudou na Majdan a protiruský režim v Kyjevě nijak reagovat. A otázka, kdo ten oheň na Východě Ukrajiny podpálil? Kdo z nás zná odpověď?

Já tedy ne. Já to nevím a cokoli kdokoli řekne, bude jen věštění z kávové sedliny. A samozřejmě také notná dávka propagandy.

Rusko, podle mě, nemusí na Východní Ukrajinu žádnou těžkou techniku dodávat. Je jí tam asi habaděj. Převzaté při změně státoprávního uspořádání, nalezené v opravárenských závodech a zanechané na místě ustupujícími vládními ukrajinskými jednotkami.

A mnozí z nás už při pohledu na vyčínaní USA ve světě a na tuto obludnou propagandistickou kampaň proti Rusku si musí říci Quod licet Iovi non licet bovi.

A každý dnes už ví, kdo je dnes za Boha a kdo za vola.

P.S. Pro pana Hrubého: Já píši o natočení přesunu toho tankového praporu. Nikoli o jeho činnosti na bojišti, která, jak plyne z logiky věci, stejně žádná nebyla, protože tam také žádný ruský tankový prapor nebyl.

Autor: Jiří Hermánek | úterý 2.9.2014 10:25 | karma článku: 36,42 | přečteno: 1822x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Kdo si plete Globální oteplení s životním prostředím, s ekologií, je ignorant nebo fanatik

Ideologický fanatik. Protože teorie Globálního oteplení nejenže nemá s péčí o životní prostředí nic společného, ale často jde přímo proti němu. Je to levicová ideologie, která zachvátila celý svět.

3.6.2017 v 15:10 | Karma: 34,63 | Přečteno: 966x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Podpora Globálnímu oteplení je stejná, jako kdysi podpora KSČ. Vynucená...

A liší se pouze v nepodstatných detailech. Pomiňme skutečnost, že Charta 77 vůbec žádným bojovníkem proti socialismu a za kapitalismus nebyla, a soustřeďme se na to, jakým způsobem se režim snažil ji v očích veřejnosti vyřídit.

3.6.2017 v 7:35 | Karma: 27,16 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Proruští aktivisté. Dobrý šolich neboli škvára? Či pouze jakési dočasné zatmění mysli?

Přečetl jsem si sugestivní článek svého oblíbeného autora Romana Mácy Ruská pátá kolona v pořadu Máte slovo a natěšen jsem nakopl svůj osmiválcový STB, abych se na tu včerejší show paní Jílkové pořádně podíval.

2.6.2017 v 13:44 | Karma: 30,10 | Přečteno: 1100x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Globální oteplení? O peníze jde vždy až v první řadě...

Jakýsi samozvaný, rychlokvašený moralista mě včera káral, "že bych pro prachy udělal vše". Větší nesmysl jsem ale četl jen zřídka. Protože lidí, kteří by za peníze udělali opravdu VŠE je nepatrné, mizivé množství. Ani nájemný vrah

2.6.2017 v 10:40 | Karma: 30,73 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Pařížská lehká děvčata a můj skvělý zubař...

Musíme tam prostě všichni, myslím tím zubaře. A tak to přišlo i na mě a jeden z posledních Mohykánů v ústech, sedmička vlevo dole, musel ven. To poznal i laik, jako jsem já. Svého skvělého zubaře znám od jeho naprostých začátků.

1.6.2017 v 12:15 | Karma: 17,62 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.