Co je vlastně na silnici nebezpečné? Lacina, Trpišovský a spol.?

To prostě ani náhodou. Já nepochopím, že lidé nerozumí tomu, že nejnebezpečnější je to, co nejvíce zabijí. Tak například autobaterie má obvykle 12V nebo 24V a toto napětí není životu nebezpečné vůbec. Normální instalace doma má 3x400/240V a ta už nebezpečná je, ale podmíněně. Mnohokrát jsem si na to napětí sáhl a nestalo se nic. Byl jsem suchý v suchu. Ale třeba 24kV nebo dokonce vyšší, to už „smrdí krchovem“. Tam bych se nedovážil.

Takže, ty eskapády pánů Laciny a Trpišovského měli grády tak nanejvýš 240V. Nic víc. Hrozily poškozením plechů a u Laciny byly umocněny ještě zmatkařstvím oné řidičky.

Ale například již „pirátství“ pana Okamury mělo již vyšší grády, protože na špatném povrchu překračovat přiměřenou rychlost je daleko a daleko nebezpečnější než nějaké „pitomé vybržďování“.

A pak samozřejmě následují ty stovky a tisíce smrtelných havárií, o kterých nemám žádný popis. Ale prakticky vždy, na 99.99% je při nich vinen řidič a ten je podle mě tím pravým pirátem.

A pokud má veřejnost jiný pocit, tak já sděluji, že masa lidí se prakticky vždy zcela zákonitě mýlí, protože prostě lidé přemýšlejí stádně a papouškují to, co slyší nebo čtou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Hermánek | sobota 26.7.2014 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 84x