Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Agresivní ruští lýkožrouti žerou Šumavský národní park...

Že tam v životě nikdo nikdy žádného "ruského" lýkožrouta neviděl, protože je stejný jako ten český? Ale, proč by tam tedy proboha všude visely feromonové lapače s velkým nápisem: LAPAČ RUSKÝCH LÝKOŽROUTŮ?

Na to je, samozřejmě, velmi jednoduchá odpověď. Aby návštěvníci ŠNP byli přesvědčováni, že park je obětí nájezdu ruských lýkožroutů a nikoli těch místních. Tedy v případě, o kterém je řeč, těch ukrajinských.

Ukrajinská krize hoří, nebo teď spíše doutná, již druhým rokem a konec je v nedohlednu. To, co Porošenko v Minsku slíbil a podepsal, tedy ústavní změny v uspořádání země, je něco, do čeho se mu vůbec nechce a tak doufá, že se tomu tak nějak vyhne a separatisty porazí.

To je ovšem zcela iluzorní, protože Rusko to nedopustí. A to právem. Ptáte se jakým právem? No přece ochranou svých zájmů. Není přece možné, aby jedna jaderná velmoc, tedy USA měla volnou ruku k prosazování svých strategických zájmů a že jich není málo...

A další jaderná velmoc, Rusko, aby měla ruce zcela svázané. Nechci zde stokrát opakovat onu mantru o Majdanu,, jako o původci všech dnešních obtíží, to ale neznamená, že je po roce a půl méně pravdivá. Naopak, celý průběh posledních 18 měsíců obavy z Majdanu plně potvrzuje.

Rusové by museli být zbabělci a debilové, což samozřejmě průběh druhé světové války naprosto vyloučil, aby svým krajanům a bratrům, masakrovaným na Východě Ukrajiny nepomohli. Ale jaká ta pomoc je, zda potraviny, střelivo, zbraně nebo "živá síla", to přesně nikdo neví.

Bylo již tolik fám, že věřit některé je naprostá naivita. Stovky vojenských vozidel, Tanky a podobně? Kde je ta skvělá špionážní technika USA, že nás denně nekrmí satelitními záběry takových přesunů, které se ani před 65 lety, v době N.S.Chruščova nedaly utajit?

Ale živá síla, tedy vojáci? No, ti projdou či projedou tou děravou UA-RF hranicí jako nůž máslem. A jak se pozná, že ten mrtvý bojovník na straně saparatistů je "ruský Rus" a nikoli "ukrajinský Rus"? Nijak, naprosto nijak.

Poznávacím znakem by, jak jsem již napsal, byla uniforma, identifikační známka a doklady vojáka. Pokud je ale mrtvola bez nich, je prakticky anonymní. Jistě, v Sudánském Darfůru by si ruského bojovníka mezi černými milicemi samozřejmě všimli, ale na Ukrajině?

Takže, ještě, moji pomaleji chápající přátelé. Tím, že někdo svlékne uniformu, tak samozřejmě nepřestává být vojákem a současně, pokud si uniformu navlékne, tak se vojákem nestává. Může to naprosto klidně být třeba herec s modrou knížkou, který hraje ve válečném filmu,

Prostě se nelíbí, že se mi ten propagandistický humbuk s pojízdnými krematorii nelíbí. Záměr je jasný, sedm krematorií, každé o kapacitě čtyř vojáků za den, to dělá, hodně zaokrouhleno dolů 100 spálených padlých ruských vojáků za měsíc.

A to je psychologicky podprahově hodně moc. Čtenář nemusí ani násobit a vyjde mu "tisíc padlých ruských vojáků za rok?". A vida, stačí k tomu jeden článeček.

Spálených proto, "aby se rodina nic nedozvěděla". Nedozvěděla? A on jí Putin pošle náhradního tatínky či co? V jednom filmu to tak fungovalo. Po válce Severu proti Jihu se k jedné ženě vrátil muž, který se vydával za jejího muže.

Buď opravdu nic netušila nebo jí ten nový lépe vyhovoval a tak s ním měla děti a po pár letech byl ten muž zatčen a popraven za vraždu, kterou spáchal "ten pravý". Nepovolil ani pod šibenicí, protože by, kdyby se prozradila jeho pravá identita, tak by ty děti byly nemanželské.

Krásné, dojemné a romantické. Prostě Hollywoodské. Ale válka není Hollywood a jediné, co může Rusko pro případnou vdovu z bojů na Ukrajině udělat, je slušná penze pro ni a pro děti.

Ještěže jsou ty penze v Rusku třikrát vyšší než na Ukrajině, což ovšem, samozřejmě, při referendu o samostatnosti Krymu a jeho přičlenění k RF nehrálo a ani nemohlo hrát žádnou roli. Na prvním místě byla přece loajalita k Majdanu.

 

 

Autor: Jiří Hermánek | čtvrtek 28.5.2015 9:15 | karma článku: 28,78 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Toilk krásných příležitostí k sebezničení už zaniklo. A další nám berou...

Neznám průměrný věk dožití ve středověku a bojím se hádat, aby mě velmi agilní Karma LM zase nesprdl, že jsem nestudoval. Ale byl dost nízký, protože ještě v 19. století oslovovali padesátiletého J.Vrchlického ctihodným kmetem.

6.6.2017 v 17:15 | Karma: 22,36 | Přečteno: 850x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Je aktivní obrana proti islamistickému terorismu možná?

Jistěže je, proč by nebyla? Ale skeptik se ihned zeptá: Jaká obrana, proti čemu, jak to vyhodnotíte? Což je samozřejmě těžké. Velmi těžké. Závisí to na situaci a výsledek je vždy naprosto nejistý. Střelil na lišku, trefil Maryšku.

6.6.2017 v 9:35 | Karma: 24,61 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Zákazem alkoholu - přímou linkou k Islámu...

I když alkohol je vlastně arabské slovo (Alkohol pochází ze středolatinského slova alcohol, které bylo převztato z arabského al-k uh l (jinou variantou je al-k uh lul). a vyznavači Alláha prý kdysi chlastali jak o život...

5.6.2017 v 10:10 | Karma: 22,70 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Souvislost mezi londýnskými atentáty 2017 a litoměřickým incidentem 1975 je zcela jasná

Ten incident se udál na začátku léta 1975, kdy končil přísahou v Terezínském památníku přijímač vojáků ZVS, kteří na vojnu nastoupili v jarním přijímacím termínu a my čtyři "absíci" jsme jim při výcviku dělali velitele.

4.6.2017 v 9:30 | Karma: 27,23 | Přečteno: 1754x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Krásná fota pro Zoru, má mě ve svém průzoru

Minulý týden byl bohatý jak na mízu stromů, tak i na květy pampelišek. A auto zaparkované pod stromy pouštějícími mízu a blízko odkvétajících pampelišek, vypadá pak jako lynčovaný černoch, politý dehtem a vyválený v peří...

4.6.2017 v 8:21 | Karma: 10,17 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.