Je bohatství stigmatem, nebo burza je stigmatem všeho?

Poznejte burzu jako stigma společnosti, společnosti, která se nemůže vymanit ze ztráty svého bohatství tím, že by burzu zavřela a obnovila rovnováhu na trhu.

Je bohatství na burze skutečným bohatstvím? (Pracovní název)

 

Burza je primárně určená k tomu, aby lidé obchodovali. Což dnes již neplatí, bohužel. Burza ztratila funkci určovat ceny a stala se místem spekulace. Ta spekulace prostupuje celou společnost a všichni co uvěří penězům chtějí být na burze. Bohužel tato většina lidí se pořád rozrůstá a každý očekává svůj bakšiš.

 

Tento úvod byl nutný a nyní si pohovoříme o tom, jak způsobilost burzy působí na společnost. Společnost se zdá, že je otrlá proti působení burzy, že burza je svět sám pro sebe. Na první pohled to tak vypadá, ale na ten druhý je pravda jinde. To jinde znamená toto:

 

Kdo nabyde důležitosti myslí si, že podnikat na burze je výhra. Tito lidé nechtějí již tvořit, ale parazitovat na většině. Tito lidé nechtějí budovat, ale ničit za účelem zisku. Kdy zisk je můj a ztráty všech. Jak je známo z dnešního působení všeho. V takovém prostředí se dá podnikat těžko, a přitom je řešení tak snadné. Postavit burzu před hotovou věc, že každý pojede za své peníze. Ihned by odpadli spekulanti, kteří spekuluji za cizí peníze a lidé by pochopili, jak působí burza na společnost. Její působení je totiž dvojí:

  • První případ je takový to: Kdo najde na burze peníz, ten nezbohatne, ale vytáhne ho z kapsy druhých. O tomto je celá burza.
  • Případ druhý je tento: Kdo najde na burze prostředek, jak vydělat peníz, ten udělá zajímavou zkušenost, která se nedá nahradit jinde. Tento peníz se stane vypůjčeným od společnosti, která mu jej vyplatí.

Takové poznatky musí udělat lidé a jako společnost tímto chudneme, protože jen platíme těm, co nic netvoří.

 

Myslím, že burza v současné podobě nereformovatelná, že hranice burzy jsou prorostlé se společností již tak, že jakýkoliv zásah do jejího fungovaní by způsobil zánik všeho, nejen burzy. Proto musíme tyto situace využít a připravit se na horší část, kdy lidé si uvědomí tuto funkci burzy a opustí burzu, pak vše krachne a vše se zastaví. Nechci strašit, přesto je to možný scénář, vše bude záležet na kolik lidi prozřou a tohle téma se tak přesouvá do roviny Božství, které rozhoduje o všem.

 

 Tímto se s vámi loučím a přeji Vám hodně zdaru v dnešním dni.

 

 Děkuji za pozornost.

 

 J.H.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 21.3.2024 9:29 | karma článku: 5,70 | přečteno: 170x