Referendum o vystoupení z EU ano či ne? Referendum obecně ano či ne?

Referendum o vystoupení z EU a obecně Referendum ano či ne. Zamyšlení nad aspekty a možnými důsledky takového referenda .

Vážení přátelé, nepřátelé a naši STRÁŽNÍ ANDĚLÉ. Kdo jste se večer (1.3.) díval, jako já na ČT na pořad „Máte slovo“ s moderátorkou Michaelou Jílkovou, tak zde bylo perfektně vidět, jak se různí náš pohled na zákon o Obecném referendu a na Referendum o vystoupení z Evropské unie. Každý máme právo na svůj názor, ale to, co se strhlo při debatě o velmi důležité právní otázce koresponduje i o situaci v našem dvoukomorovém Parlamentu. Je opravdu velkou škodou, že převážně otázky směřovaly na pana Okamuru, který NEMÁ s prací v Europarlamentu ŽÁDNOU zkušenost! Pan Mach, který má velké zkušenosti s prací v Europarlamentu, byl neprávem postaven do role statisty.

Bohužel pro nás nyní převládají v našem státě emoce před logickým myšlením a málokdo z námi zvolených poslanců nepřemýšlí v globále o naší budoucnosti, suverenitě a bezpečnosti nás a našeho státu.

Mnoho nyní zvolených politiků již ustupuje od svých slibů a začíná se přizpůsobovat dnešní realitě. Nejedná se jen o některé méně známé politiky, ale také i o našeho pana prezidenta Zemana a i o pana Okamuru! Kde jsou bývalé sliby, že budou plně podporovat naše vystoupení z Evropské unie?! Chci být v tomto směru nestranným a nejsem žádným fanatickým Eurohujerem a xenofilistou, ale na tomto bodě si opravdu nasbírali velmi mnoho hlasů. Když však člověk bude přemýšlet o důsledcích našeho vystoupení z EU, tak se opravdu musí nejdříve zvážit jeho klady a zápory. A to důkladně! Ne jako tomu bylo při našem vstupu do EU!

Každý z nás, když není fanatickým zastáncem Evropské unie, musí uznat, že DEMOKRATIČNOST se z nynější Evropské unie úplně vytratila! Nyní se z Evropské unie stala vlivem její neschopnosti něco důležitého prosadit a ochránit evropské státy před neorganizovaným, nesmyslným a dokonce i sebevražedným přílivem ekonomických migrantů snad z celého světa, kteří budou využívat naší bezmezné a xenofilní pohostinnosti, pomyslná žába na prameni, která dusí vše schopné a funkční !!!

Jestliže se chceme vyvarovat emočních následků, musíme o nelichotivé situaci v Evropské unii a případném Obecném referendu o našem vystoupení z ní, opravdu velmi srozumitelně, jasně a hlavně VEŘEJNĚ, seznámit celou naši společnost! Řešení této velmi důležité otázky se nesmí nechat JEN na jedné straně a také na JEN politicích a nebo JEN na našich občanech!

V diskusi s paní Jílkovou pan Okamura také přiznal, že vystoupení z EU je jen poslední naší možností řešit naši velmi špatnou situaci, jak politickou, tak i hospodářskou. Jestli si někdo myslí, že je jednoduché vystoupit z EU, TAK SE VELMI MÝLÍ!!!

Mělo by se o OBECNÉM REFERENDU a o REFERENDU VYSTOUPENÍ Z EVROPSKÉ UNIE opravdu velmi dlouze diskutovat a hlavně najít KONSEZUS nás všech, abychom tohoto nevratného kroku v budoucnu nelitovali nebo nepřišlo naše rozhodnutí vystoupit z EU příliš pozdě! (DrSan) http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/218411030520007/

 

Jak již napsal pan Sandr, tak již se prokázalo mnohokrát, že víra v politiky je stejně zrádná jako slepá víra v moudrost národa.

Vše se ukázalo při nynější volbě presidenta a do poslanecké sněmovny. Národ selhal a následně pláče, nadává a vyhrožuje defenestrací. Co je však ještě horší, je situace v poslanecké sněmovně a fraška přerůstající v komedii nejhrubšího ražení v souvislosti s volbou poslance Ondráčka

Výsledek, který z toho všeho vychází je jednoznačný. Nejsme odpovědnými voliči a nelze tak spoléhat na Referendum, které by bylo jednoznačným projevem názoru národa. To je velmi vážná situace a jako taková vyžaduje důkladné zamyšlení a rozbor.

Poslanci nepřijdou k volbě pana Ondráčka do poslanecké sněmovny a následně láteří a vyvolávají krizi. Voliči nejdou k volbám a poté vyvolají nenávist provoláváním hesel mezi občany. Chceme demokracii a stěžujeme si, že ji nemáme. Ale občané, ale národy. Skoro každý z nás demokratické postupy porušujeme. Nerespektujeme a nevyužíváme svá práva. Jak tedy chtějí takovéto národy spoléhat na referendum?!

Ano pan Sandr má pravdu. Jako hlupáci voliči skočili na špek kandidátům, které jste volili. Kde jsou voliči SPD a Okamury, kteří před volbami křičeli, že jak zradí, tak si to s ním vyřídí. Ty svaly ve tvářích museli hodně bolet. Protože vše byly pouze plané řeči. Kde jsou voliči těch ostatních, co naslibovali a po svém zvolení otočili. Národy, udělali z Vás hlupáky. A vy nyní křičíte po referendu? To, abyste jim dali další mocnou zbraň proti našim národům? Již nám nasadili náhubky platným zákonem o ochraně osobních dat. Podle tohoto zákona již nesmím psát ani tento článek.

Poslední reakce. Kdo z nás je skutečně znalý problematiky vystoupení z EU? Ani jeden. Za tímto účelem by měl být vyvolána veřejná široká diskuse, která by měla vést k vytvoření celospolečenského názoru, který by rozhodl o dalším a přinejmenším by předeslal i možný výsledek případného referenda.

Přeji této zemi lepší voliče a odpovědnější národ.(JF)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Fábik | středa 7.3.2018 13:40 | karma článku: 10,88 | přečteno: 284x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24