Omluva jedné dívce

Můj přítel napsal článek a nevědomky svým způsobem ublížil nechtíc mladé dívce. Požádal mne jako kolegu o otištění úvahy jako jistý způsob omluvy oné dívce.

Omluva jedné dívce

Asi před týdnem jsem na FB stránky dal hraniční vyjádření jedné mladé dívky o starší generaci. Nechtěl jsem ji nijak DEHONESTOVAT, ale chtěl jsem poukázat na to, jak se mladá generace dívá na tu starší, když s ní ta starší NECHCE MLUVIT A KDYŽ TA STARŠÍ GENERACE BERE TU MLADOU JEN JAKO CUCÁKY, KTEŘÍ NEMAJÍ PRÁVO DO NĚČEHO MLUVIT! Budete se divit, i když mně táhne na ŠEDESÁT LET, já dokonce té dívce rozumím.

   To, co se nyní děje, je ostudou našich národů a naší České republiky. Vyváženost voleb prezidenta naší republiky nám napověděla, že jazýček váhy mezi ONI a MY se vyrovnal a že nechybělo moc a mohla vyhrát i druhá strana. Nyní mně připadá, že bylo již jasné a připravené, že NEVYHRAJE pan Zeman. Neznáte však český, moravský a slezský národ. Tyto národy si potrpí na TRADICÍCH. Přemýšlím však o tom, jestli i naše mladá generace si na tomto stylu života zakládá. Myslím si, a každý den se o tom přesvědčuji, protože žiji v Praze, že tomu tak není.

Abych šel k věci. Opravdu jsem si tím svým příspěvkem myslel, že na Facebooku vyvolám diskusi o tom, co rozděluje nynější mladou a dříve narozenou generaci. Můj příspěvek jsem dal na několik FB stránek a čekal na reakce našich občanů. Komentářů nejdříve nebylo mnoho, ale potom se nebývalou měrou rozjela diskuse. Na skoro každý komentář nějak dehonestující tu dívku jsem chtěl odpovídat a chtěl těm lidem vysvětlit, že nebylo mým záměrem tu dívku URÁŽET, ale poukázat na opravdový problém S KOMUNIKACÍ mezi mladou a starší generací! Potom jsem musel diskusi opustit kvůli nějaké své práci. Druhý den jsem se až zhrozil, jak se diskuse na FB rozjela do nebývalých rozměrů a hlavně lidé dehonestovali tu dívku, kterou jsem chtěl jen použít jako jeden z příkladů mladé generace na nás starší, když nebudeme s tou mladou generací komunikovat a vysvětlovat jí i naše názory!!! Nejen proto, ale i na popud té dívky a jejího přítele, jsem svůj příspěvek a všechny diskuse ihned druhý den ráno smazal.

   Osobně si myslím, že starší generace, tedy rodiče a prarodiče se svými dětmi málo mluví a málo jim vysvětlují svůj postoj k dnešní době! Potom se stává, že výklad, jak to řekl jeden vysoce postavený eurokomisař, ÚHLU POHLEDU SE MEZI STARŠÍ GENERACÍ A TZV. OFICIÁLNÍM STANOVISKEM, RADIKÁLNĚ LIŠÍ! Je nyní mnoho NADNÁRODNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ, které se tímto masírováním mozkových buněk zabývají! Dokonce si i myslím, že ti lidé nejsou jenom dobrovolníci, ale velmi dobře školení agenti, kteří by měli vyvolávat neshody v naší (a nejen naší) společnosti.

Uměle vyvolanými neshodami a různým výkladem událostí pak opravdu naše mladá generace trpí. Neprojevuje se to pak nezájmem o nynější politiku, ale právě naopak. Mladá generace se začíná velmi mnoho nyní starat o politiku našeho státu.

   Ptám se Vás VŠECH, tedy mladé i dříve narozené generace. Je to dobře, že se začíná starat naše mladá generace o politiku našeho státu?! Já si myslím, že je to dobře! Osobně si myslím, že je to velmi dobře, protože jde opravdu o jejich budoucí život!

  Jejich iniciativa však má velká a mnohá úskalí. Jejich iniciativa může být ZNEUŽITA! Kým, to je vedlejší, protože v obou dvou táborech se najdou lidé s myšlenkami, které se mně NELÍBÍ A NEBYLY BY PROSPĚŠNÉ PRO NÁŠ STÁT, TEDY I PRO NÁS OBČANY naší České republiky!!!

   Pro mne je důležité, aby neexistovali ONI a MY, ale abychom se spojili v jeden celek, i když máme jiné názory. Žijeme přeci v jedné republice, máme zde přátele, svoje rodiny. Nesmíme přeci připustit, aby nám do řízení našeho státu od základu někdo mluvil. Pak se z nás stanou jen nemyslící roboti, kteří budou vykonávat jen dané příkazy a nebudou muset ani používat svůj mozek!

   V tomto směru jsem se starší generací. Ta již poznala, co je to opravdová totalita. I když v minulé totalitě vždy nebylo vše špatné, „buřičské“ názory se opravdu trestaly. Toto jednání jsem zažil i na vlastní kůži i já.

   Jestliže se však nedohodneme a nepůjdeme společnou cestou, může se stát, že této situace využije nějaká třetí strana. A TUTO SITUACI JÁ A MNOZÍ Z NÁS NECHCEME!

   Proto se musíme opravdu dohodnout, co dál! Vždyť rozkrádání, rozprodávání a rozdávání naší republiky musí skončit. Skončí ale v té době, kdy přestaneme být rozhádaní a půjdeme společně proti NEŠVARŮM této doby!

  Na konci svého příspěvku bych se chtěl té dívce OMLUVIT za vzniklé nesnáze a chci jí tímto napsat, i to, že kdybych věděl, že se debata zvrhne na FB veřejný LINČ A DEHONESTACI JEJÍ OSOBY, tak bych se do této debaty vůbec nepouštěl! Opravdu se bojím, po těchto zkušenostech, že navrhované stanovy a uzákonění OBECNÉHO REFERENDA sezvrhnou v takovýto výplod citové nesnášenlivosti, kdy stačí jen krůček a stane se nám to osudným! Víte proč tu dívku ani nejmenuji, i když bych chtěl?! Aby se to zase v něco nekontrolovatelného nezvrhlo!!!

  JSME VŮBEC MORÁLNĚ PŘIPRAVENI NA PŘIJETÍ OBECNÉHO REFERENDA?! Já tvrdím, že nikoli!

Michal Sandr – občan České republiky                V Praze dne24.3.2018

Autor: Jiří Fábik | sobota 24.3.2018 18:47 | karma článku: 14,25 | přečteno: 745x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24