Jsme ještě právním státem? - IV. (Z Bělušické věznice - 3. část)

Jsme ještě právním státem nebo moc ve státě převzala justiční mafie? „Ve státě, kde jedna složka státní moci získá nekontrolovatelnou a neomezenou moc, se takovému státnímu zřízení říká DIKTATURA“.

Dnes přináším úvodní zamyšlení před sérií článků, které věřím, že povedou k zamyšlení a veřejné diskuzi.

 Dostaly se mi do ruky materiály o KAUZE STÍŽNOSTI K EVROPSKÉMU SOUDU PRO LIDSKÁ PRÁVA (dále jen ESLP) VE VĚCI STÍŽNOSTI 44151/12 TEMPEL PROTI ČESKÉ REPUBLICE.

 Po prostudování podkladů vedoucích k rozhodnutí ESLP byla má první myšlenka – „vrátily se padesátá léta minulého století“.

 Před více než dvaceti lety došlo na Karlovarsku k dvojnásobné vraždě. V průběhu vyšetřování se objevil svědek vraždy. Je s podivem, jaký byl přístup k tomuto svědkovi, jehož trestní rejstřík bylo možné číst jako zdařilý kriminální román.

Tento svědek několikrát změnil svou výpověď, až obvinil pana R.Tempela.

Ten byl zatčen a vyšetřován. Sám figuroval v jiné kauze, kde byl jako svědek. Toto svědectví mělo vést k odsouzení pachatelů v jiné závažné kauze.

 Pan Tempel k tomuto přistoupil jako rovný chlap a vypovídal plně dle pravdy.

Zde začala celá anabáze. Začal být nucen nátlakovými postupy a vydíráním ke křivé výpovědi proti obviněným a ti mohli být odsouzeni. Nakonec museli být ale obvinění osvobozeni.

Pan Tempel zůstal čestným.

Došlo k podání obžaloby proti panu Tempelovi ve věci dvojnásobné vraždy a bylo zahájeno soudní řízení.

Pan Tempel byl čtyřikrát shledán vinným a čtyřikrát jej odvolací Krajský soud v Plzni osvobodil.

Na toto reagoval soudce Vrchního soudu v Praze JUDr. Jiří Lněnička a ten odejmul věc Krajskému soudu v Plzni a přidělil ji Krajskému soudu v Praze. Tedy soudu, který byl již předem svolný vynést výrok VINEN dle přání Vrchního soudu v Praze.

Shodou okolností soudu, před jehož senátem čestně odmítl pan R.Tempelkřivě vypovídat proti obviněným.

Na této kauze si zkoušel udělat jméno i v té době pan redaktor Kroupa. Ten byl jednou z postav ve snaze ovlivnit výpověď pana Tempela.

Výsledek rozhodnutí Krajského soudu v Praze tak byl již předem dán a nebylo tedy možné aby právo dostalo průchod ke spravedlnosti.

Následovalo využití všech opravných prostředků proti rozsudku DOŽIVOTÍ SE ZOSTŘENÝM REŽIMEM. Takže pan Tempel tráví ve výkonu trestu již dvacátý rok.

V roce 2020 došlo k výroku ESLP, který konstatoval porušení lidských práv, manipulaci s důkazy, nepřípustné ovlivňování rozhodování nadřízeným soudem a dlouhý výčet dalších porušení zákona v neprospěch obviněného.

Smutné je konstatování, že se jedná o SYSTÉMOVÉ SELHÁNÍ JUSTICE. A to za situace, kdy se soud sám deleguje do role žalobce, což je v dnešní době časté jednání soudů a s podivem i odvolacích.

Nejzávažnější zjištění je, že Ústavní soud přestal hájit Ústavu České republiky a právní prostředí a podlehl objednávce státu. A to zamítá Ústavní stížnosti s výjimkou, že nemůže zasahovat do pravomoci obecných soudů.

Jak se má občan dovolat spravedlnosti, když o obnově řízení rozhoduje soudce, jenž odsouzeného odsoudil?! Soudce, jenž by měl doznat, že pochybil a porušil zákon.

Tedy paní ministryně. Ze své pozice nesete odpovědnost za tristní až zoufalý stav naší justice.

Domnívám se, že byste měla zvážit rozsáhlou reformu naší justice a přestala si protiřečit.

Mimo to se domnívám, že pan Tempel by měl být bez výmluv a protiřečení neprodleně propuštěn na minimálně přerušení výkonu trestu.

Pane prezidente. Na Vás se neobracím z důvodu svého osobního názoru na Vás. Vy, jež jste omilostnil usvědčeného vraha jeho objetí Jiřího Kájínka, nemáte odvahu přerušit trest  milostí panu Tempelovi?

Vás pane premiére oslovuji s žádostí, abyste využil svého vlivu a intervenoval ve věci Tempel. Vážím si Vás zvláště od okamžiku, kdy jsme spolu diskutovali na výjezdním zasedání vlády v Ústí nad Labem o stavu práva v naší České republice. O stavu, kdy je porušován zákon těmi, kteří jej mají chránit. Kdy stěžovatel má na výběr. Buď bojovat o očištění svého jména nebo ztratit rodinu, děti i majetek. Kdy rozdávání majetku a dotační podvody, brutální týrání dětí, nezákonné odebírání dětí z rodin, jsou beztrestné. Zato oznamovatel je perzekuován a v mnoha případech sám odsouzen bez důkazů ve vykonstruovaném, zástupném procesu k mnohaletému trestu odnětí svobody.

Nyní se vás všech ptám. Nenastal čas změny? Nenastal čas reformy ve spravedlnosti?

Dále budeme trpět manipulací s volbami a tvorbou této novodobé šlechty, jejíž prvořadým úkolem bylo hájit zájmy občanů, nikoliv mamonění majetku?!

Nenastal čas přestat říkat - MŮŽE SI ZA TO SÁM, MĚL DRŽET HUBU?!

Děkuji za Vaše zamyšlení, ať byl výsledek jakýkoliv.

Čerpáno z rozsudků, usnesení soudů a spisových materiálů.

POKRAČOVÁNÍ BUDE ROZBOREM JEDNOTLIVÝCH KAUZ.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Fábik | čtvrtek 8.10.2020 17:01 | karma článku: 22,07 | přečteno: 724x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24