Hrdinové.

Kdo je hrdina a jsou dnes hrdinové? Jsme národ ignorující hrdinství minulé či současné. Budeme si vážit odvahy a cti?

Vážení přátelé , odpůrci, Občané. Včera jsem se dostal do diskuse na FB. Téma byli hrdinové. Psali tam příspěvky kdo jak je a není hrdina.

Jako shodou náhod, jsem dnes sledoval pořad o rozsudcích smrti v padesátých a šedesátých letech.
Zde očití svědci mluvili o popravách jak probíhali . Jak se Tito lidé chovali při procesech. Ve vězení a během poprav.

Popisovali brutální popravy v politických procesech. Nebudu rozvíjet diskusi o otázce viny či neviny. Jde mi o způsob popsaných poprav. Politickému nezlomenému odsouzenci zpřísnili trest tak, že byl k popravě určen jako poslední a sledoval popravy všech odsouzených. Každá poprava probíhala tak , že kat vložil oprátku na krk odsouzeného a ten byl postupně pomalu spuštěn do propadliště. Kdy zápis času kata o zahájení popravy a času úmrtí se lišil o sedm až třináct minut. Tedy celou tuto dobu se člověk – odsouzený snažil dýchat vyseje na oprátce a postupně ztrácel vědomí a umíral.
Kdo se diví , že Tito lidé mluvili a báli se? Někteří z nich se nedaly zlomit a setrvali v odporu. To je pro ty kteří dnes oslavují komunisty a nebo provolávají po násilném řešení politického problému v Čechách.

Jak jsem již předeslal . Bylo napsáno, že nemáme hrdiny. Odporuji, máme jen si jich nevážíme a nemluví se o nich. Jsou to lidé kteří bojují bez ohledu na své osobní ztráty a utrpení. Ano jsou dnes mezi námi Ti, kteří čelí politickým procesům . Ti kteří jsou zavíráni bez řádných důkazů. Ti kteří jsou na vazbu dáváni za smyšlená provinění tak, aby byli zlomeni. Jsou mezi námi Ti kterým je znemožněno pracovat a žít běžným životem, aby je zlomil strach o rodinu a své děti. Jsou zde Ti na které jsou páchány útoky, včetně pokusů o zabití a policie nic nešetří. A toto vše pro jejich politický názor a přesvědčení. Toto píši pro všechny kteří chtějí pokračovat ve vyjádřeních , že naše vlast již nemá hrdinů.

Občané a vlastenci , ptám se kde jste. Jak dlouho budete ještě tato zvěrstva tolerovat? Jen do té doby dokud se to nebude dotýkat Vás osobně a Vaší rodiny. Poté budete volat po hrdinech a žádat o pomoc.

Probudíme se?

Autor: Jiří Fábik | úterý 8.8.2017 16:35 | karma článku: 8,71 | přečteno: 247x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24