Letadla sprejují obyvatelstvo planety... ...už desítky let!

Konspirační teorie jsou patrně staré jako lidstvo samo. Dříve se pravděpodobně točily kolem mamutího trusu a světélkujících pařezů. Dnes se dotýkají politických témat i běžného denního fungování. 

Kdyby některé z nich byly pravdivé, bylo by to vlastně fascinující…

Jedna z konspiračních teorií, které se podařilo přetrvat dekády a se kterou každý z nás jistě někdy přišel do styku, se týká sprejování lidské populace ze vzduchu. Důkazem (jediným) má být kondenzační stopa, která zůstává ze letadlem a která se formuje u konců křídel – nikoliv za motory. Rozumím tomu, že české školství nenabízí tak kvalitní výuku fyziky na základní škole, aby většina populace pochopila princip tohoto jevu. Také rozumím tomu, že ne každý je vzdělaný v oblasti výroby, logistiky, letecké techniky a jiných souvisejících oblastí. A po několika posledních volbách vlastně také rozumím tomu, že běžný občan nepoužívá ani obyčejný selský rozum.

Kdyby to, co se říká, byla pravda, tak by to vlastně byl naprosto fascinující projekt. Prvním oříškem by byla vývoj a výroba dostatečného množství dané sprejovací látky. Aby nabízela dostatečné pokrytí planety, musel by objem výroby dosáhnout obrovského objemu. Na to vše by se musely postavit obrovské kapacity továren a spotřebovat spousta surovin a energie. To vše tajně. V těchto továrnách by musely pracovat desetitisíce lidí.

Pak by někdo musel uplatit výrobce letadel, aby do letadel umístil nádrže na nemalou kapacitu, dávkovací mechanismus a trysky na koncích křídel.  Taktéž by musel dosáhnout toho, že všichni letečtí mechanici by byli součástí tohoto spiknutí. Takový mechanismus se totiž na letadle doopravdy nedá přehlédnout. Musely by se na něj také vyrábět náhradní díly a prováděl velmi náročné testy v některých z nevelkého množství ústavů, které mají tuto kapacitu. Opět by se jednalo o desetitisíce lidí zahrnutých v tomto spiknutí.

Úžasným oříškem by také bylo zajištění dopravy obrovského objemu neznámé látky na každé letiště na extrémně dobře hlídanou plochu letiště až k jednotlivým letadlům. To, co nedokážou teroristé ani ve výrazně menším objemu jednorázově, to by se dělo rutinně každý den. Navíc ještě by bylo zapotřebí tuto látku dostat tajně do letadla – před zraky cestujících, letištního personálu i ostrahy letiště. Že by další desetitisíce lidí s bezpečnostními prověrkami jely také v tomto spiknutí?

Zlatou třešničkou na dortu by byla spolupráce s piloty. Řada jich je nespokojených s pracovními podmínkami, řada z nich občas stávkuje, ale nikdo z nich nepustí ani slovo…!

Finanční náklady na tuto operaci (kondenzační čáry jsou i za letadly v pouštích a nad oceány) by byly neuvěřitelné. Kolik by bylo zapotřebí platit každému člověku v řetězci, aby udržel jazyk za zuby? Kdo by provozoval tak obrovské HR oddělení, které by tyto lidi dokázalo vytipovat, naverbovat a uspokojit? Kdo by platit miliardy dolarů každý den za výrobu, distribuci, instalaci…

Jsou daleko levnější způsoby, jak ovládat lidi. Příklady je vidět třeba v naší politice – ale to by byla zase jiná kapitola.

Vlastně by bylo príma, kdyby se jednou tato konspirační teorie ukázala jako pravdivá. Jednalo by se patrně o největší, nejúspěšnější a z mnoha hledisek nejinspirativnější projekt v dějinách lidstva… Do té doby to bude jen jeden z mnoha blábolů, který se šíří světem díky absenci vzdělání i selského rozumu! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Dohnal | pondělí 30.11.2015 15:01 | karma článku: 16,68 | přečteno: 967x
  • Další články autora

Jiří Dohnal

Bude Tomio Okamura vyloučen z SPD?

9.12.2017 v 19:51 | Karma: 38,50

Jiří Dohnal

Pravda o 17. listopadu podle hradu

23.11.2017 v 21:13 | Karma: 21,74

Jiří Dohnal

Klaus a Zeman coby Zeus a Klaman

1.2.2013 v 8:50 | Karma: 35,62