Výbuch zla a nenávisti ve Frenštátě pod Radhoštěm

             Vyšetřování Policie ČR směřuje k úmyslnému jednání jednoho z bydlících. Byla to msta proti sousedům, nebo proti současné společnosti? Proč nechtěl pachatel opustit byt a raději ho zdemoval s celým domem i nevinnými oběťmi? Pouhá nenávist?

              Exekuční prodej bytu

              a nucené vystěhování z bytu je v naší současné společnosti vyhnáním pod most s jízdenkou  k potupné smrti umrznutím na ulici. Ten dlužník s velkou pravděpodobností volil smrt ve svém bytě. Je to otřesné, ale ten dlužník pravděpodobně nechtěl opustit svůj bývalý byt a nechat ho někomu cizímu. Smrt ve svém bytě, či ve špíně pod mostem? Ze svého hlediska si vybral rychlejší smrt.

             Ty dary občanů a obcí

             přicházejí bohužel pozdě. Odnesli to nevinní sousedé a děti. Pro pitomých cca 140 000,- Kč dluhu, navýšených samozřejmě o exekuční a advokátní poplatky, pravděpodobně mrtvý sebevrah zahnaný do kouta a k tomu mrtví zcela nevinní sousedé i děti. Vybralo se přes půl miliónu Kč, ale tomu dlužníkovi nikdo před tím nepomohl a exekutor se s tím určitě nemazlil. Těm nevinným mrtvým ty dary nepomůžou.

             Byl to dlužník.

             Zda se zadlužil na Kalouskových výherních automatech, či ho podvedl jeden ze mnoha státem tolerovaných lichvářů, nebo zda mu státem tolerovaní podvodníci prodali předražený vysavač, či nádobí, či ho okradli jiní, nebo se zadlužil jinak, není rozhodující. Možná byl pouze, jako statisíce našich občanů bez práce. Nezbylo mu na placení nájmu, či služeb v domě, neměl na placení energií, tepla a ještě mu odpojili plyn. Pak mu exekutor zabavil v bytě co mohl a nakonec prodal jeho byt.

            Tato vyspělá společnost,

            se chlubí etickými a humánními principy a přitom bez jakéhokoliv ostychu porušuje lidská práva dané vlastní ústavou. Schválené exekuční zákony, které vyhánějí lidi z bytů a zabavují jim jejich běžné bytové vybavení, jsou ostudou našeho právního pořádku. Naše přecpané a přeplacené poslance, či vyšší úředníky, osudy dlužníků nezajímají a přitom má být v tomto roce 2013 vyřízeno téměř přes milión exekucí.

            Bydlení je základním lidským právem

            a obydlené obyčejné byty dlužníků, by neměly být předmětem zástavy za půjčky, ani předmětem bezohledných exekucí. Dlužníci jsou taky občané a mají stále právo na život, bydlení a sociální zabezpečení. Tady by se měly probudit i zastupitelé měst obcí, kteří by měli vědět, co se děje v jejich městech a obcích a najít řešení, jak se postarat o své dlužníky a bezdomovce. O ziskuchtivých církvích, které se starají především sami o sebe, není třeba mluvit.

            To není omluva

            sebevraha, vraha a dlužníka. Je to pouze zamyšlení nad naší současnou společností. Je obtížné vnímat zlo, které si lidé působí navzájem. Je otřesné se dívat na morálně, eticky i ekonomicky upadající zem. Je jenom jedna cesta, jak z toho ven                                   

                                                Buďme k sobě slušní a ohleduplní,

                                                 pomáhejme si všichni navzájem.

                                                        jde tu o nás a naši zem!

Autor: Jiří Čumpelík | středa 20.2.2013 8:42 | karma článku: 19,75 | přečteno: 1012x