Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Dovolil bych si upozornit, že i jeden z místních blogerů vystupující pod jménem "Josef Kucharovic" zažil ve svém okolí případ důchodce, kterému kvůli nesplacenému úvěru na ledničku ve výši 7.500 Kč zabavili exekučně byt. Pomoc tomuto nešťastníkovi mohla přijít včas, nicméně "Josef Kucharovic" se všem žádostem o kontakt na nebohého důchodce a nabídkám právní a finanční pomoci ze strany diskutujících pouze cynicky vysmíval. Ano, i takovíto jedinci se vyskytují mezi námi...

0 0
možnosti
PD

Prosím pana Martina Brezinu, aby přestal obviňovat všechny okolo z toho neštěstí.

("Dnes umírají nevinní lidé, protože jeden člověk, co neuměl hospodařit, přišel o střechu nad hlavou. A masochističtí Češi volají, že je to v pořádku, protože dluhy je třeba platit.")

Zároveň ho žádám, aby mi poskytl svoje osobní údaje, já si na jeho jméno odeberu zboží na pár faktur a uvidíme, jak "se ty dluhy platit nemusí".

3 2
možnosti
PD

Jak je ten socialismus do myšlení některých lidí zarostlý... hrůza.

3 2
možnosti
Foto

Když si tak přečtu článek a reakce pod ním, docházím k názoru, že za všechno může stát, potažmo Kalousek.

A podle mně, za to můžou i cyklisti

2 2
možnosti
PD

A trpaslíci - potvory, vlezou všude.

2 2
možnosti
HH

Beru si k srdci výzvu autora, jen poslední malý dotaz.

Jak pan Č. pomáhá svému okolí a navzájem? Abych měla inspiraci a byla stejně skvělá jako on...V

4 1
možnosti

Milá Hermíno,

nebudu se vám zpovídat. Jsem starý, možná zlý, možná dobrý. Jedno však vím. V roce 1989 jsme do toho šli naplno a na následujících demonstracích jsem lidem sliboval, že se všichni budeme lépe, než za totalitního komunismu.

Po tom, co naši politici a mocní tady za 23 let udělali z "Pravdy a lásky", se dnes za ty sliby stydím! Omlouvám se!Rv

2 6
možnosti
MB

Český národ trpí chorobou masochismu, jinak to nemohu nazvat. Před třemi lety uspěl Kalousek ve volbách se svou složenkou, ačkoliv on sám se na dluhu jako ministr financí a předseda rozpočtového výboru od roku 2002 podílel velkou měrou.

Dnes umírají nevinní lidé, protože jeden člověk, co neuměl hospodařit, přišel o střechu nad hlavou. A masochističtí Češi volají, že je to v pořádku, protože dluhy je třeba platit. No, tak jo. Za cizí dluhy - státu nebo nezodpovědného jedince - budeme trpět všichni a někteří na tom opět vydělají.

Některým hlavám není pomoci.

5 5
možnosti
ZB

Ano, dluhy je třeba platit. Půjčil jsem dost peněz jednomu příbuznému, velice nerozumně..., a stále chci, nebo spíš už jen doufám, že mi vrátí peníze zpět.Uvažuji nějak zvráceně?

4 1
možnosti
FB

Nedělejte z tohoto kriminálního činu odvetu za nějaký fiktivní sociální útlak. Ten chlap především terorizoval vlastní okolí a parazitoval na vlastní sociální třídě. Nebo si snad myslíte, že v tom paneláčku žije nějaká honorace. V tom domě se všichni skládali na jeho dluhy, aby je distributoři energií neodpojili. Všichni kolem něj se museli se životem poprat. On se jim odvděčil tím, že kromě vyhrožování, nadávek a odmítání spolupráce podal kromě žalob na jiné instituce i nesmyslnou žalobu na Společenství vlastníků domu 39 ve Frenštátě p.R. Ve finále se ukázal jako naprostý zbabělec a srab a vzal si na mušku ty nejbezbranější ze všech, kteří jsou na tom stejně, nebo jen o něco málo lépe než on.

A k té Vaší závěrečné výzvě: Slušnost a ohleduplnost musí být vždy oboustranná, jinak to nefunguje. Stejně tak nemůžete nabízet pomocnou ruku někomu, kdo vás do ní kouše.

12 2
možnosti
MB

Opakuju, je prima, že kádrujete toho člověka. To těm mrtvým opravdu pomůže. Podívejte, důležité je, abychom věděli, co udělat, aby se něco podobného nestávalo. Protože příště můžeme být na místě těch 4, co žádnou chybu neudělali, jen zařvali.

4 4
možnosti
BT

dalo se předpokládat že se najdou Čumpelíci co to naprosto nesmyslnými nelogickými myšlenkovými kotrmelci svedou na vládu nejlépe na Kalouska

6 4
možnosti
MS

Jeden patologický jedinec spáchá ojedinělý zločin a pan Čumpelík už zobecňuje a obviňuje společnost. :-/ Rv

9 4
možnosti
MB

Mno, náš soused čelí podobné exekuci z bytu a tuhle v opilosti volal po celém baráku, že nám udělá z domu skleněné peklo. Opravdu jste si jist, že se jedná o ojedinělý čin? Ony ty důsledky milionů exekucí teprve ještě nastanou...

4 3
možnosti
VH

No - je možno říkat "pro pitomých 140 tisíc dluhu".  Jenže: komu dlužil? Z velké části zbývajícím pěti majitelům bytů.  Moc rád bych vás viděl, jak říkáte: přece na něm nebudu chtít "pitomých 20 tisíc", které jsem za něj zaplatil.

    Ten člověk zřejmě měl (kupodivu) zaměstnání. Alespoň podle skutečnosti, že se zaměstnavatel měl vyjádřit, že s ním byly problémy. Proč tedy dlužil?  Proč dlužil tak moc?  Zřejmě měl stejnou představu jako vy: platit se nemusí, bydlení je mé právu, nelze mně vystěhovat.

    Zřejmě máte dojem, že když někdo prohraje vše na automatech, tak jsem povinen za něj jeho dluhy zaplatit (nebo kdo myslíte, že dluhy přímo či nepřímo zaplatí?)!!  Hloupá představa (stejně hloupá, jako doměnka, že automaty jsou Kalouskovy, že sem přišly až v době, kdy byl ministrem financí a že je to výhradně on, kdo odsouhlasuje zákony).

   Závěr:  Slušný a rozumný člověk se nezadlužuje (a když, tak v rozsahu úměrném jeho očekávaným příjmům). Když už se zadluží, je jeho povinností dluhy splatit. Nikdo jiný není povinen tuto úhradu učinit za něj (ani nepřímo).  Snaha svést zcela scestné myšlení jedince na režim by byla směšná (kdyby nebyly hloupá).

   PS:  Pán byl vlastníkem bytu.  Kdyby ho prodal sám, zřejmě by dluh poplatil a ještě by mu zbylo na nájemné v malinkém bytečku.  Pročpak to neudělal?

10 2
možnosti
MB

To jsou hezké argumenty a rady. Těm 5 mrtvým, včetně dětí určitě pomohou:-) Neboli, je prima vědět, co kdo má nebo měl dělat, ale realita se neřídí tím, co má být, ale tím, co je.

3 3
možnosti
Foto

Jakeš měl asi pravdu, když říkal, nechť každý (myslel člověka, ne psa) má základ, to je levné bydlení a stravu, a pokud chce něco více, musí se v práci více snažit.

4 3
možnosti
Foto

To v podstatě byl princip socialismu. Neberte to prosím jako chválu toho minulého systému, ale po zaplacení těch základních věcí zůstávalo člověku více peněz. Jako ilustraci uvádím, že jsem bydlel v krásném 120m2 bytě, která jsem získal nikoli nějakou protekcí, ale rafinovanou výměnou a platil jsem 200,- Kčs měsíčního nájmu.

Dnes, místo 200,- platí v tom bytě "bejvalka" s manželem asi 17.000,- plus samozřejmě náklady na topení. Ty v těch 200,- také nebyly zahrnuty (etáž. topení).

2 3
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"