Smekám klobouk, pane Fischere !

            Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchanti, protože dokázat za 20 let zruinovat ekonomiku země a ještě ji dostat do dluhů, je buď blbost, nebo zlodějna. Za to by se prý měli stydět všichni, co se na tom podíleli ! Měli by prý honem zdrhnout domů, neukazovat se a raději se zahrabat do těch svých financí, co si nakradli. Zkrátka lidi, jsou tak trochu, „od huby“, zejména ti nezaměstnaní, kterých kvapem přibývá ! - Rozhodl jsem tento petit ponechat v úvodu mých článků, týkajících se politiky do sněmovních voleb, aby si všichni voliči ve volbách uvědomili, že není jiná cesta ke změně politiky, než vystavit parlamentním stranám ve volbách jednoznačně stop! - Volme všichni neparlamentní strany ! Tímto způsobem je tam dostaneme! Za čtyři roky, politické strany a politiky, kteří se neosvědčí, znovu nezvolíme ! Vyčistíme tím politickou scénu. - Dosáhneme změny politiky i přes překážky, které současná politická garnitura, klade neparlamentním stranám. - Volte pravicové, či levicové neparlamentní strany ! Důležitá bude skutečnost nevolit současné parlamentní strany ! Tím současné neschopné politiky vyhodíme z jejich pohodlných křesel ! Jinak se změny politiky, nikdy nedočkáme !

              Vláda plná tzv. úředníků se sama pustila do dělání platového pořádku

  v státních úřadech, institucích a v státních podnicích. Že by vzájemný boj státních úředníků ? Omyl. Jenom se jedná o první vládu, která se alespoň trochu snaží ucpat tunely, kterými unikají z naší státní kasy podstatné a zbytečné výdaje.

              Ostuda pro všechny předchozí stranické vlády!

  Ostuda, která se táhne za všemi současnými parlamentními politiky, kteří před touto vládou řídili naší ekonomiku a rozdělovali si teplá a dobře placená místečka ve státní správě a ve státních podnicích. Jenom potvrzení špinavostí a neschopností bývalých vlád od pravice, po levici ! Škoda jen, že tato vláda nemá možnost udělat skutečně zásadní reformy, protože parlament okupují stále politici, stejných parlamentních stran.

              Zvýšení daní na platy nad 150 000,- Kč/měsíčně je pouze opatrnost,

  která nemůže mít podstatný přínos. Skutečným opatření by bylo zavedení platového stropu pro samosprávu a státní správu ve výši 100 000,- Kč, zahrnující veškeré odměny s tím, že by se od této částky odvíjeli ostatní platy ostatních zaměstnanců a činitelů ve státní správě i samosprávě a zavedení zvýšených daní od 50 000,- Kč/měsíčně. Mimořádné vyšší platy manažérů by musel výjimečně a s plnou odpovědností schvalovat příslušný ministr s ohledem na příjmy státu z jednotlivých státních podniků a institucí. Přínos pro státní kasu by pak byl podstatně vyšší. Toto omezení by se téměř nedotklo zdravotnictví a školství, kde jsou většinové příjmy podstatně nižší.

             Snad je každému k pochopení, že potřebujeme stáhnout pracovníky

 do soukromé podnikatelské a zaměstnanecké sféry, která zajišťuje příjmy pro státní kasu. Chybí schopní a vzdělaní podnikatelé a pracovníci pro vývoj, výrobu a vývoz našich výrobků. Nepotřebujeme, aby se zašívali ve státní byrokracii. Tento směr rozvoje vyžaduje plnou podporu. Proto musí být zásadní rozdíl mezi příjmy v soukromé a státní sféře, ve prospěch soukromé sféry. Spravovat stát, který nemá příjmy, propadá se do dluhů a přitom požadovat vysoké příjmy, je přeci nesmysl !

 Je ostudou odborů, že odmítají jednat s touto vládou o dalším postupu.

 Právě odbory by měly tvrdě prosazovat některá navrhovaná opatření této vlády, které podporují nezbytné úspory ve prospěch státu, většiny zaměstnanců i občanů a donutit parlament k přijetí potřebných opatření. Nikdo nenutí odbory podporovat návrhy, které jdou proti zájmům většiny odborářů. Vypadá to tak, že odbory jsou ve vleku zájmových a politických kruhů a nezastávají většinové zájmy odborářů. Návrh pana Janoty na snížení příjmů ústavních činitelů o 20% je jedním z podstatných návrhů, které by odbory měli zcela zásadně podpořit. Že by se to dotýkalo osobně šéfa odborů ? Co dělají odbory ? Nic !

 Bídnou vizitkou pro současné parlamentní strany je skutečnost, že první odpovědný a slušný premiér, přišel do funkce spíše náhodou ! I když se všemi návrhy ministrů a vlády nesouhlasím,

smekám klobouk, pane Fischere !

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 21.1.2010 11:15 | karma článku: 26,61 | přečteno: 1495x