Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

moor

21. 1. 2010 16:11
mají to pevně v rukou

Kdyby náhodou voliči chtěli volit někoho jiného než ty strany, které to tu drží pevně v rukou, tak si udělají takový volební zákon, který je do vlády v této zemi opět nainstaluje. Teď už se ani nestydí.

0 0
možnosti

jrc

21. 1. 2010 19:41
Re: mají to pevně v rukou

Doufám, že jim to nevyjde !R^

0 0
možnosti

jrc

21. 1. 2010 15:04
Žádné obavy.

Dopřejme jim tu praxi v zahraničí. Většinou se vrátí domů a přinesou nové zkušenosti a znalosti. Jedni odejdou a druzí příjdou. On ten český duch se neztratí

a návrat domů je obvyklý. Jedni odejdou, jiní příjdou ! Hlavně, že se splaskne ten nafouklý byrokratický buben placený z obecní a státní kasy. Ti staří odborníci jsou často méně placeni, než ti noví. Takže se ti starší tam většinou zůstanou. Hlavně, že podnikatelům ubude zbytečná administrativa a budou se muset zjednodušit zákony.

Já bych z těch opatření neměl strach. Opasky si beztak znovu budem muset utáhnou všichni.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

21. 1. 2010 14:32
problem nejsou platy,

ale pocty uredniku a nesmysly, kteryma se casto musi (na zakazku politiku) zabyvat. Uvedomte si, ze snizenim platu odejdou predevsim odobornici, kteri odjakziva berou vyraznemene, nez v soukromem, a zustanou lidi co nic neumi, ale budou se drzet zuby nehty.

Platy by mely byt srovnatelne, jinak budou doktori a ucitele utikat na zapad, IT odbornici, kvalitni manazeri, vyborni personalisti, ucetni ci pravnici apod. "podpurne" profese utecou do soukromeho... a sami obcane / urednici, i dobri a schopni, se bez nich neobejdou.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

21. 1. 2010 13:30
Vláda odborníků je to pravé vořechové!

Dojemné to Hosanna ... ještě dopsat, v souvislosti se členstvím pana Fischera v KSČ, že byl jenom pomýlený a svedený.

(proč jste mi neřekli, že to byla poslední členská schůze KSČ ? ... kdybysem to byl věděl, určitě bysem tam rád přišel)

0 0
možnosti

jrc

21. 1. 2010 15:08
Re: Vláda odborníků je to pravé vořechové!

Pane přečtětě si to ještě jednou. S komunisty to nemá nic společného. Za komunisty považujte ty, co to tady rozkradli a jsou v parlamentních stranách !

0 0
možnosti

jrc

21. 1. 2010 13:19
Fischer nemůže všechno.

Důležité je, že ví, kde ty prachy ze státní pokladny mizí a na rozdíl od všech předchozích vlád se s tím chce zabývat. Jeho problém je v tom, že šahat do té mafie, se nebude líbit současným stranickým šéfům, kteří si tam nastrkali svoje lidi. Opatrnost je na místě, proto asi externí audit. 

Autor

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 1. 2010 12:17
Ve vší úctě

Pan Fischer nic takového neudělal. Akorát zařídil penězovod  spřátelené firmě ,aby mu formou auditu zjjistila kolik berou ředitelé státních firem. Stát za to zaplatí asi milion. Kdyby to zadal sekretářce nebo prvnímu podržtažkovi co na chodbě potká, tak mu to udělají během pár dní a v rámci své práce.Napřed mě napadlo, že prostě zavolají nebo pošlou fax či mail na všechny státní podniky, ať jim z účtárny nahlásí  výši platu jejich managementu, ale pak mi došlo že jestli je stát vlastníkem, tak mají jejich mzdové výměry na ministerstvu hospodářství v šuplíku.

Pak je tu druhá část,starost aby tito manažeři brali srovnatelně jako jejich protějškové v západní Evropě.Když už pominu že to je výsměch ostatním pracujícím, i ve státní správě (jestlipak se taky stát stará zda učitelé nebo  zdravotní sestry berou srovnatelně s jejich protějšky v Německu).Takže asi hlavní část toho "odborného" auditu bude v dohledání těch "srovnatelných".Aby stát ještě nemusel ty platy ubohýma managerům zvyšovat

0 0
možnosti

jrc

21. 1. 2010 11:36
Budeme platit mnohem víc !

Pokud se tam nahoře neudělá pořádek a nepřestane se krást !

Autor

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

21. 1. 2010 11:21
to smekáme všichni.Chtít odírat ještě silniční daní

a ty reformy fakt nemají chybu......Návrhuji:snížit miliardářům daně ,zrušit stropy , lidem zvýšit ceny všeho, jen ne platů, úplatky do kapes za každou jednu tabletu - jednopoložkově a mateřský, výplata, důchody - první tři dny v měsíci 0,- Kč..a zavést daně na všechno možné i nemožné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"