Nedělejte z lidí hlupáky!

             Připomíná to trochu minulost. Tak trochu buzeraci lidí, jako v komunismu, Řekl bych, že ještě hůř!

            Zase nařizují lidem,

            co mají dělat a jak se mají chovat. Nevím proč musí majitelé domků a bytů respektovat to, co jim nějaký nadšený poslanec, či senátor svým zákonem nařizuje, zejména když se to týká soukromí občanů. Proč si musí pod hrozbou pokuty nechat 2 x ročně vyčistit komín a ještě si nechat každý rok dělat revizi komínů. Nejsem opravdu zvědav na to, aby mi současní soudruzi poslanci a senátoři nařizovali, jak často a co mám dělat. Komunisti alespoň nestrašili lidi nesmyslně vysokými pokutami.

            To nejsou jen komíny,

            ale různé další revize, plynu, elektřiny, či požárního vybavení. Brzy začnou kontrolovat také rozvody vody a nakonec vlezou, či skončí na vašem WC. Nejlepší je pravidelná kontrola hasičáků, které mají tlakoměr ukazující, že je hasičák pod tlakem a připraven k použití. Přesto ho musíte vzít a odnést ke kontrole 1 x ročně, aby vám nalepili novou nálepku a 1 x za pět let ke kompletní revizi. Chudák hasičák se tím přenášením nakonec skutečně zaslouženě zničí.

            Pokud se to týká veřejných budov,

            nebo činžáků, či velkých provozoven, tak to lze v omezené míře akceptovat. Možná by to mohli dělat hasiči dobrovolně, pokud si to bude majitel přát a oni nebudou mít práci. Ostatně tolik profesionálních hasičů jsme snad tady nikdy v historii neměli. V některých případech by si mohli ušetřit budoucí zásah. Nebo jsme zase v komunismu a budeme jenom buzerovat lidi?

            Opravdu si myslí,

            že lidi jsou tak hloupí, že si neumí nechat zkontrolovat, či opravit cokoliv, co potřebují, pokud to neslouží tak, jak má? Opravdu nestačí kvalifikovaný řemeslník a ještě tam musí lézt nějaký revizor? Nechte to laskavě na lidech. Je to jejich odpovědnost. Lidem by jste měli pouze radit a doporučovat, nikoliv poroučet! Jde o jejich peníze, nikoliv a vaše nezasloužené vysoké příjmy s náhradami!

            Nezapomeňte zase

            na příští rok vymyslet nové doplnění autolékárniček, aby výrobní loby mohla vydělávat, policajti měli co kontrolovat, lidi měli co platit a vyhazovat!

                    Předpokládám, že brzy budou požadovat povinné vyvěšení vlaječek ČR a EU!

                              Soudruzi poslanci a senátoři, dejte lidem laskavě pokoj !

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 11.1.2011 13:10 | karma článku: 35,69 | přečteno: 1943x