Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

ftdolton

11. 1. 2011 15:25
Njn,

bohužel, milý pane. Lidé jsou skutečně schopní nechat věci zajít až ....

Ono to původně (kdysi, velmi dávno před cca 100 lety) bylo myšleno jako ochrana těch, co by mohli na lajdáctví někoho doplatit - sousedů, diváků v divadle ....

Správný postřeh máte s nesmyslnými - drakonickými pokutami, to ano.

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 15:31
Re: Njn,

To je věcí těch, kteří to vlastní a užívají.

Pokud to budou doporučení pro občany, aby si na to dali pozor, tak to beru, ale nařizovat a poručet ?

To jsme opravdu zase v komunismu!

0 0
možnosti
A

APEG

11. 1. 2011 14:55
No jo no

to nejsou jen komíny, třeba takové kalorimetry a vodoměry.

Teď na náš přišlo družstvo vlastníků, že se musí vyměnit. A vlastně se to bude tak nějak průběžně měnit po dvou a po čtyřech letech. Nepamatuju, že ve starém bytě by to po nás kdy někdo chtěl. A samozřejmě to taky není zadarmo. Proč nestačí jenom ta revize když už to musí být? Navíc tady nehrozí riziko požáru, ani ničeho jiného. Maximálně toho, že to bude špatně měřit. A pokud po mne chce někdo výměnu zařízení, které funguje, jen z důvodu nějakého nesmyslného nařízení, proč mám hradit veškeré náklady? Že je to mém bytě? No fajn, to je stejně nesmyslné, jako když vám obec dřív tvrdila, že chodník patří vám, a pokud se na něm někdo zraní, jste za to zodpovědný, ale když si tam člověk složil nějaký materiál, nebo chtěl postavit lešení, tak najednou chtěli poplatek za zábor veřejného prostranství. Ještě že aspoň to se částečně změnilo.

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 15:00
Re: No jo no

Jde jenom o prachy pro firmy.

Při chytrosti našich poslanců a senátorů s tím nic neuděláte!

Ostatně z toho měření se počítá jenom 40%, ostatní podle m2.

Neskutečná blbost a buzerace!!!

0 0
možnosti

blecha v psím kožichu

11. 1. 2011 14:48
karmička

Ještě si vzpomínám na akci "do každého rodinného domku hasičák a hlásiče požárů", tehdy ale nějaká dobrá duše vypočítala, o jak velký kšeft jde - asi zlý sabotér.

:-) Jana Šimonová

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 14:56
Re: karmička

Při inteligenci našich poslanců a senátorů ta akce bude brzy platit pro všechny i pro byty!;-(

0 0
možnosti
E

eneme

11. 1. 2011 14:46
Musí být reflexní vesta v autě !

Málokdo to ví.  Reflexní vesta nesmí bý v kufru auta, ale v sedadle v kapse. Prý se dá koupit za 50 Kč.

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

11. 1. 2011 14:47
Re: Musí být reflexní vesta v autě !

Já ale v autě kapsu v sedadle nemám ;-(

0 0
možnosti
J

janhavel

11. 1. 2011 14:32
Co bychom nedělali, když nás za to platíte

S autorem původního blogu souhlasím ve všem, ale držme se problematiky vytápění a hleďme na svět pozitivně. Stát se sice stará o to, abychom si nepodpálili svůj vlastní domek, ale za to nám alespoň umožňuje beztrestně otravovat vzduch všem cizím lidem v okruhu 1 km spalováním čehokoliv v našich 80 let starých kamnech. Pneumatiky, PET lahve, vyjetý olej, suroviny z nedaleké skládky, vše vítáno a uprostřed malebné vísky je hnedle vzdoušek hodný centra Prahy. Jak dojemné.

 

Buzerovat slušné, to umí každý chrabrý byrokrat, a že jich je: obvodní, městský, krajský, státní, evropský a ten z OSN. Sáhnout na nepřizpůsobivého trotla, na to jsou všichni tihle úředníci moc líní a zbabělí.

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 14:38
Re: Co bychom nedělali, když nás za to platíte

Byrokratická hovada se najdou všude!

0 0
možnosti
JV

jafava

11. 1. 2011 14:25
Taky mi připadá zbytečné, když jsem nedávno investovala

do úplné přestavby domovního komínu - od základů až nad střechu, na doporučení kominíka jsem volila výrobek od renomované firmy a poté, co ho stavební firma sestavila, byl kominickým odborníkem zkolaudován; prý ten komín vydrží bez oprav až 50 let (to mi bylo řečeno při kolaudaci; taky za ty prachy by měl být ještě pozlacený!) a tak nevidím důvod, když budu pravidelně vybírat saze, proč každý rok novou revizi.

Ale vidím domy, které mají komíny v nadstřešní části značně poškozené a majitelům je to fuk. Kvůli takovým lidem se schvalují zákony, které vypadají jako pro nesvéprávné blbečky.

Pamatuji, že dříve měli kominíci stanovené rajóny a každý rok přišli komín vyčistit a zjistit funkčnost; měli sešitky a tam musel majitel domu potvrdit, že byl komín vyčištěn a byl seznámen s jeho případnými závadami. Pak také dělali dobrovolní hasiči, v rámci prevence, protipožární kontroly a upozorňovali na případná rizika. Nevím, proč už to není, pokud vím, nikomu to nevadilo a docela to fungovalo.

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 14:36
Re: Taky mi připadá zbytečné, když jsem nedávno investovala

Potom co naši poslanci a senátoři schválili příspěvek na solární energetiku, tak se ničemu nedivím.

Ti šaškové si budou schvalovat pitomosti a lidi to budou platit!!!!!!!

0 0
možnosti
PV

Pytlík

11. 1. 2011 13:45
No, když už jsme u těch komínů...

Když už jsme u těch komínů: Když jsem zaregistroval ten nový zákon (také mně připadá jako šikana), tak jsem se začal zajímat kde seženu kominíka na revizi. Zjistil jsem, že nejbližší kominík je 20km daleko!

Nejde o to, jak ho dopravit k mému komínu, ale o to, kolik lidí tím pádem má na starosti a jak to vlastně může stihnout. Při té hustotě kominíků prostě není možné, aby všechny komíny měly za zákona požadovanou revizi a to ne proto, že by na to lidi třeba kašlali (oni asi budou, ale to je jiná věc), ale proto, že nebudou mít možnost si revizi zajistit a to ani při sebevětší snaze.

0 0
možnosti

jrc

11. 1. 2011 13:52
Re: No, když už jsme u těch komínů...

To ty chytráky ve sněmovně a senátu nezajímá.

Blbost vládne nad českým krajem!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 1. 2011 13:18
No jo

A já zase nechci platit dvojnásobek hasičů, aby zvládali všechny požáry, vzniklé díky znečistěným komínům (o nákladech za případné zraněné nemluvě).

To byste se mohl také rozčílit, že nás nutí ti darebáci jezdit vpravo.

Příkaz bez testu je samozřejmě blbost, o tom netřeba diskutovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"