Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

To, že klesly ceny potravin,

není úspěchem této vlády, ale důsledek toho, že občané začali šetřit a nekupovali předražené zboží. Prodejcům nezbylo, než jít s cenami dolů. Přesto ceny některého zboží stále přesahují přijatelné ceny (rýže, olivový olej, cukr, chleba, sůl a další). Možná by bylo dobré místo oslav nad nízkou inflací, tu inflaci sčítat dokud ceny nepoklesnou na ceny před nástupem této vlády, aby se ukázala skutečná realita.

Vraťme se k migraci,

která zasáhla především Německo, Francii, Itálii, Španělsko a další státy. Německo, kam směřuje převážná část migrantů už jich má opravdu hodně. Pokud se Německo ještě za starého režimu chtělo zbavit přebytečných Tureckých občanů, tak jim nabízelo nemalou finanční odměnu za to, že se vrátí s rodinou do Turecka, ale tahle snaha nebyla ani tehdy příliš úspěšná.

Madam Merkelová vítala v roce 2015 nové migranty s tím

že to Německo zvládne i s ohledem na skutečnost, že pracovní trh v Německu potřeboval další pracovníky. Trochu se přepočítala, protože vlna migrantů přesáhla milion. V Německu tehdy vládl optimismus s tím, že přebytečné a obtížně zapojitelné migranty vrátí Německo do zemí původu. To vázlo a tak těch přebytečných migrantů stále přibývalo a přibývá. Ukázalo se, že jde finančně o velmi náročný proces a že není kam ty migranty vracet.

Hlavní problém pokračuje v současném období,

kdy se do Německa tlačí další milion migrantů. Madam Merkelová totiž opomněla vzít na vědomí realitu, že každý migrant má svoji širokou rodinu a spoustu příbuzných, kteří budou chtít za svým příbuzným do Německa přijet také a tak to vypadá, že z jednoho milionu, budou mít v Německu několik milionů migrantů. To se už přestalo občanům Německa líbit, protože problémy s migranty narůstaly a narůstají. Obdobně to probíhalo i v dalších zemích a náklady na migranty stále rostly.

Premiér Andrej Babiš předvedl diplomatické umění,

protože se mu podařilo s V4 a dalšími zeměmi zarazit kvóty pro migranty. Německu se, ale s ohledem na jeho silný vliv v EU podařilo ve spolupráci s Francií a dalšími zeměmi znovu přesunout vlastní problémy s migranty do agendy EK a EU formou nového návrhu migračního paktu.

Po úspěšném odsouhlasení naší současnou vládou

a ministrem vnitra nám bude EK stanovovat kolik migrantů máme přijmout, nebo kolik místo nich musíme zaplatit a to se může dotknout miliardových částek. Za to můžeme poděkovat zástupcům ODS, KDU-ČSL, PIRÁTŮ, STAN a TOP 09, ve vládě. Nepodložené řeči o nenapsané výjimce pro ČR jen potvrzují nesmyslnou argumentaci jejich autorů. Pokud někdo dostane výjimku, tak to bude samozřejmě Německo, Francie a další státy se skutečně velkým počtem přijatých afrických migrantů.

Státy V4 Polsko, Maďarsko i Slovensko

přebírání migrantů odmítají. Lze pochybovat, že se i naše dosud neúspěšná vláda konečně probudí a začne jednat v rámci V4 s tím, že odmítne přebírání migrantů rovněž. Jde jednat i odmítnutí celého migračního paktu a o plné ochraně Schengenského prostoru proti vstupu ilegálních migrantů,

což by prospělo k ochraně a bezpečnosti všech občanů EU.


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Čumpelík | středa 24.4.2024 16:19 | karma článku: 32,02 | přečteno: 644x