Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

I muži si mohou stěžovat na nespravedlivé důchody

Můžeme si stěžovat, kde chceme, ale skutečnost, že ženy si užívají důchod zhruba o 8 let déle, než muži, je faktem, tedy čerpají z důchodového systému pravděpodobně více, než muži i když mají nižší důchody. 

To nevyřeší svatý Bůh, či Alláh 
i když jsou církve teď bohaté a mocné. Příroda to má jinak a přes to ani církevní vlak nejede. Nevyřeší to ani žádná spravedlivá komise a tak má ministryně Jana Maláčová ČSSD asi pravdu, buďte rádi za ty důchody, co máte dnes a za to, že se ty důchody příští rok možná zase zvednou.   

Žádné důchody, ale v budoucnosti nebudou,
prohlásila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová-Adamová. Místo důchodů bude sociální dávka pro všechny stejná. Pěkná bomba. Takový malý socialismus. Ostatně, už ty naše dnešní důchody jsou s ohledem na růst cen potravin v německých mezinárodních supermarketech něco, jako podpůrná sociální dávka pro chudé.  

Co by jste vůbec chtěli?
Mladí nastupují do zaměstnání v průměru cca o 10 let později, než v tom mizerném socialismu a bude jich v budoucnu ještě k tomu mnohem méně. Pohodlné studování, sex, drogy, zábava a cestování. Ženit, či vdávat, se nechtějí, po dětech netouží a odpovědnost za svůj život a společnost, je jim zcela ukradená. 

Maminky o ně doma pečují 
a oni se svými převážně humanitním tituly, jsou stejně pro společnost téměř nepoužitelní. Směřujeme s nimi, až na malé výjimky, mezi rozvojový svět. Tak nakonec ta sociální důchodová podpůrná dávka pro chudé, co by sociální dávka, místo důchodů, nás stejně nemine.

Zásluhovost je taky pěkný humor.
O jakých zásluhách ústavní soud po 30 letech od reformy vůbec mluví? Děti se nerodí a národ vymírá. Republika není schopna splácet nadělané dluhy. Vyhlídka není vůbec optimální. Čím déle v EU, tím většinou vyšší dluhy, dle dluhového porovnání. Cenově přijatelné byty pro mladé nejsou a cca 30 000 bezdomovců neumíme ani za 30 let vyřešit. Školství, zdravotnictví i sociální sféra neefektivní a rozmazaná, infrastruktura převážně v zastaralém a neudržovaném stavu. 

Místo našich dětí 
si dovážíme pracovníky z ciziny. Platy a důchody jsou na třetině vůči Německu. Kdyby to premiér Andrej Babiš ANO trochu nerozjel, bylo by to ještě horší. Kde tedy hledat ty zásluhy? V platech, které si nadělili papaláši a teď si je navzájem neúměrně zvyšují? Za takové zásluhy jim můžeme akorát pěkně poděkovat.

O platech a důchodech má rozhodovat sněmovna,
v souladu s názory většiny občanů, neboť poslanci zastupují občany, nikoliv ústavní soud. Je sice hezké, že někteří soudci, poslanci, či senátoři by chtěli mít důchody mnohem vyšší, než ti ostatní za svoje zásluhy, ale moc soudní, nemá v této věci zasahovat do moci zákonodárné. Zásluhy musí být ohodnoceny v přítomné době, tedy v platech. 

Samozřejmě, čím vyšší plat, 
tím stanovená procentní částka odvodů je vyšší, ale těmto tak ubližovaným vysoko příjmovým jedincům by měla bohatě stačit naše současná rovná daň, okopírovaná v Rusku, protože ta spravedlivá progresivní daň, která platí ve většině západních zemí v Evropě, by se jim samozřejmě nelíbila a to si do toho ještě zamíchali předdůchody. Pak ovšem ve státní kase samozřejmě chybí peníze na byty pro mladé a další potřebné investice, protože ta státní a veřejná správa je při rovné dani mnohem dražší.

Premiér Andrej Babiš ANO není žádný socialista.
Dobře ví kam patří, ale je mu jasné, že pokud bude utahovat kohoutky, nebude to dobrý pro ANO, ani pro lidi. Přesto se připravuje na vládu s pravicí. Pochvaluje si předsedu ODS Petra Fialu a důchody zvedl dle tzv. zásluhovosti, tedy nikoliv tak, jak to prosazovala například SPD Tomia Okamury, tedy všem stejně, aby se vyřešily především problémy těch s nejnižšími důchody a to jsou převážně ženy.

Předsedkyni TOP 09 Markétě Pekarové-Adamové 
nelze upřít její reálnou vizi budoucnosti. Pouze ten druhý pilíř zásluhovosti si mohla odpustit, protože ty Ruské rovné daně jsou sami o sobě dosti velkým zásluhovým podvodem. Nejsme v Rusku, ale v Evropě. Rovná sociální dávka pro všechny důchodce by dnes činila necelých 15 000,- Kč. S ekonomickým růstem by stoupala, ale s ohledem na propad porodnosti a zvýšený odchod do penzí by v budoucnosti převážně klesala. 

Na tom, že nás v budoucnosti 
místo důchodů čeká rovná sociální dávka není pochyb, ale jde o to, abychom jí udrželi alespoň v přijatelné výši. Jenže to potřebuje naprosto nutné a bezodkladné zásadní změny v celé společnosti i politice a na to je i premiér Andrej Babiš pravděpodobně příliš krátký. Málokdo si uvědomuje, že od národní společenské krizové situace nás dělí už pouze jedna generace. Nebudeme mít v té době již dostatek našich žen ve věku, kdy budou ještě schopné rodit potřebný počet dětí 

pro trvalé zajištění existence našeho českého národa.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 9.2.2020 8:12 | karma článku: 40,53 | přečteno: 6779x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,88 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 698x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 947x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 644x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Na Berounsku spadl horkovzdušný balon. Zamotal se do větví stromů a uvázl

5. května 2024  10:47

V Trubíně na Berounsku spadl v sobotu večer do korun stromů horkovzdušný balon. Cestovalo v něm pět...

S pobytem v tuzemských lázních mají zkušenost dvě pětiny Čechů

5. května 2024  10:39

S pobytem v tuzemských lázních má zkušenost 40 procent Čechů. Z nich téměř polovina byla v lázních...

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce

5. května 2024  10:08,  aktualizováno  10:31

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se...

Rusko útočilo i na pravoslavné Velikonoce. Hořelo v Charkově

5. května 2024  10:30

Sledujeme online Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na neděli utrpělo zranění pět lidí,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,71
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"