Církevní restituce a kaple v poslanecké sněmovně!

               V hlavách našich pobožných poslanců se zrodil nápad na vybudování kaple v Poslanecké sněmovně ČR. Prý by tam mohli pobožní poslanci rozmlouvat s Bohem v potřebném klidu a v rozjímání, mezi schvalováním Božských reforem z pera ODS, TOP 09 a sebranky poslanců a ministrů LIDEM.  

              Říkal to už můj děda,

              že tihle fláterníci jsou to nejhorší, co ve společnosti je. A to byla jiná doba, doba první republiky. Vypadá to, že se toho příliš nezměnilo. Kupodivu je jich stále víc a cpou se do všeho. I z toho chudáka Havla udělali věřícího. Z druhé strany dělat fláterníka je lepší, než být bez práce, či bydlet pod mostem. Ostatně jim to stejně platí všichni naši občané.

             To by si také rybáři

             mohli vybudovat na nádvoří poslanecké sněmovny rybníček s kapříky, aby mohli v klidu přemítat o životě a hasiči by si mohli zakládat každý týden ohníček, aby se při tom hašení mohli trochu odreagovat od toho sezení. O myslivcích ani nemluvě, ale tam je nebezpečí, že by se ještě mohli navzájem postřílet.

             Dá se říci,

             že tu zhruba dvacítku pobožných fláterníků vedou poslanci TOP 09 včele s pobožným Gazíkem a poslankyní Langšádlovou. K tomu se ještě přidal i skvělý plzeňský právník Benda z ODS. Ostatně ani fackovací Kalousek jistě není mimo. Zkrátka, tu stranu ČSL - KDÚ máme v té poslanecké sněmovně zase, jen trochu v jiném převleku, jako TOP 09 a starosty. K tomu je mnohem horší a bezohlednější, než byla KDÚ – ČSL. Doufejme, že občané se příště před volbami budou ptát kandidátů na poslance, či presidenta i na náboženské vyznání, či příslušnost k jiným spolkům, aby věděli kdo je kdo a nevolili naslepo.

              Můžeme jen doufat,

              že současné složení poslanecké sněmovny nám tu Poslaneckou sněmovnu ČR nezdemoluje dřív, než se rozpustí. Jenže tady nejde pouze o poslaneckou sněmovnu, ale o připravované hlasování o současné formě církevních restitucích s nimiž většina občanů nesouhlasí. Bylo by jistě záhodné a nutné, aby se poslanci, členové církevních organizací, při hlasování o církevních restitucích zdrželi hlasování, neboť by hlasovali v rozporu se zákony, protože jejich hlasování, s ohledem na jejich osobní příslušnost k církevním organizacím,

                             lze zcela oprávněně hodnotit, jako zřetelný střet zájmů!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 7.5.2012 10:36 | karma článku: 25,04 | přečteno: 1270x