Češi a Moravané, Moravané a Češi, není příjemné cítit o co jde!

             Bohužel, čím vzdělanější a čím mladší, tím je to horší. O prodejných děvách, jako jsou umělci a novináři, není třeba mluvit, dělají to, co chtějí ti, co jim vládnou, nebo je platí. Nejhorší skutečností je, že v rámci volební marketingové kampaně, se nechali zmanipulovat i lidé, kteří by měli být zárukou rozumu, svobody myšlení, humanity a budoucnosti našeho národa a naší vlasti.

              Měl jsem pocit, jako bych si sáhl do bahna

              a to se mnou skutečně otřáslo. Pod článek týkající se popisu jednotlivého případu utrpení Němců zadržených v Praze na Vinohradech, pravděpodobně čekajících na odsun a vyhladovělých hladem, protože v té době byl všeobecný hlad a bída i mezi naprostou většinou občanů a který byl zveřejněn v souvislosti s současnou volbou našeho presidenta, jsem napsal toto, snad přijatelné vyjádření:

               Hochu okupace je zlá věc a přináší nenávist a zlo!

               Lituji excesů, ale nelituji odsunu těch, kteří se přihlásili k Německé Říši.

               Toho svinstva, vraždění a útisku bylo na straně okupantů mnohem více!

               Za okupaci může Německo a bez okupace by nebylo zla, nenávisti a nářku,

               ani na straně Němců. Nebyl by ani žádný odsun!

               Za tu zlobu, nenávist a excesy dotčených, nemohou Češi, vyprovokovali si je totiž,

               němečtí okupanti svými činy sami, lituji!  Je nesmyslná hloupost vytahovat

               otřesné jednotlivosti. Bylo to zlé pro Čechy i pro Němce a žádná omluva,

               bolest nikomu nezmění. To není nezhojená rána, to je historie a výsledek

               německé okupace! Mír a přátelství do budoucna, je jediný lék!

Dostalo se mi této odpovědi:

                Člověk se vyléčí tehdy, když si tu ránu ošetři, to znamená, že si na ni musí

                znovu sáhnout. To Vám řekne každý lékař a každý psycholog doporučí.

                To, co tvrdíte "Je nesmyslná hloupost vytahovat otřesné jednotlivosti."

                je břitký cynismus, protože ty jednotlivosti se děly v mnohá Sudetských

                dědinách. Je mi z Vás smutno.

 

                Nebudu popisovat celou diskuzi,

                ale již z této odpovědi jsem ucítil studený závan touhy, nenávisti a snahy, aby si Češi zpětně sáhli na každou jednotlivost excesů a příkoří, které se jakkoliv dotklo Němců. Jen české oběti je nezajímají. Už jsem pochopil snahu některých Němců a kolaborantů o dehonestaci Českého národa a následné uplatnění územních a majetkových nároků sudetského landsmanšaftu. Už vím, proč se v televizním vysílání pro Evropu objevilo tvrzení, že Češi svévolně povraždili skupinu Němců u Dobronína, ačkoliv nebyl v té době vůbec znám důvod, proč aktéři tohoto excesu k popravě Němců před odsunem sáhli i když je pravděpodobné, že šlo o zabránění odsunu těchto Němců, protože v případě jejich odsunu by nebyli potrestání za svoje činy, v průběhu okupace, či v předchozích dnech. Jaké činy byly příčinou tohoto excesu nevím, ale jistě to nebyla pouze nenávist. O tom, že nešlo o nesmyslný masakr Němců, svědčí to, že se netýkal žen, ani děti. Není ani známo, kdo všechno a proč se na tom podílel. Přesto to posloužilo k pošpinění Čechů, před celou Evropou.

                Někteří Němci nechápou své činy.

                válku, či okupaci za zločin a to co se stalo, je pro ně pouze neúspěšné prosazení nadřazenosti německého národa a jejich arijské rasy nad ostatními národy. Pro ně přijetím kapitulačního aktu k 9. květnu 1945, byl konec války a vše co se dělo potom, bylo dle nich zločinem a bezprávím na Němcích. V Čechách vypuklo spontánní povstání proti německé okupaci 1. května v Přerově a šířilo se do dalších měst. V Plzni vypuklo povstání 5. května1945 atanky 16 pancéřové divize Americké armády dorazily do Plzně 6. května 1945. V Praze vypuklo povstání 5. května 1945. První tanky Rudé armády, tedy 1. Československé tankové brigády dorazily do Prahy v ranních hodinách 9. května1945 aRuská armáda i Americká armáda zůstala na našem území až do listopadu 1945. Při osvobozování Československa zahynulo přibližně 300 Amerických vojáků, přibližně 150 000 vojáků Ruské armády a přibližně 35 000 Rumunských vojáků. O tom, že v té době i po ní docházelo k místním bojům, pronásledování a vyhánění Němců i k popravám, nelze pochybovat. Do jaké míry se na tom podíleli vojáci, vlasovci a místní odbojové, či partyzánské skupiny nebylo dostatečně zdokumentováno. Nebyly dostatečně zdokumentovány ani osudy všech našich obětí války a německé okupace. Dokumenty stárnou, mizí a ztrácejí se, bez patřičného zájmu, tak jako pomníčky mrtvých. Pamětníci postupně odcházejí a Němci si mohou převracet historii, jak si jim zlíbí.

                 Spolková vláda rozhodla

                 vybudovat Muzeum vyhánění, které bude obsahovat knihovnu a badatelské centrum, k uctění památky Němců, kteří byli po druhé světové válce vysídleni ze střední a východní Evropy. Chtěli by se snad Němci vrátit? To není žádná hra a vůbec tomu nechybí účel. To není muzeum nacistických zločinů způsobených v druhé světové válce. Kdo všechno se snaží pracovat v německých zájmech, vidíme nyní často i u nás, kolem sebe, v naší společnosti a občas v televizi i tisku. Můžeme mluvit o umělecké i filmové tvorbě a v neposlední řadě i v podpoře této tvorby. Kdo má na tom zájem a kdo to platí? Přitom naše oběti z okupace a druhé světové válce upadají v zapomnění. Nemáme odpovídající muzeum svých civilních obětí okupace a druhé světové války. Jsme lhostejní k vlastní historii a necháme ji překrucovat různými kolaboranty a manipulátory.

                  Chcete volit Schwarzenberga,  

                  který prosadil ve vládě odprodej národní kulturní památky Lobkovického paláce ve vládní části Prahy, kterou odkoupil náš stát za presidenta T.G.Masaryka, Německu? Chcete volit Schwarzenberga, který v duchu sudetského landsmanšaftu prohlásil, že z dnešního hlediska by president Dr. Edvard Beneš skončil u válečného tribunálu v Haagu a který ještě k tomu prohlásil, že dekrety Dr. Edvarda Beneše jsou ostudou Českého národa? Tady nejde o antikomunismus, ale o zradu národa! Náš Brigádní generál Alexandr Beer, nositel řádu Bílého Lva a hrdina bojů o Kyjev, Sokolovo, Duklu a Ostravu vyzval knížete Schwarzenberga, aby odstoupil z voleb a co vy? Opravdu ještě chcete volit do čela státu noblesního podvraťáka s fajfkou, který se maskuje “Pravdou a láskou“?

                                           Styďte se a vy mladí, vzpamatujte se!

Zradili jste

již část odkazu presidenta Dr. Edvarda Beneše směřovaného k společnému Československému národu, že jste dopustili bez slovenského referenda, rozpad Československa. Přesto slova presidenta Dr. Edvarda Beneše znovu připomínám. Nevezmete-li na vědomí ani ostatní slova z odkazu presidenta Dr. Edvarda Beneše, ztratíte svoji vlast i vlastní budoucnost!

                  President Dr. Edvard Beneš:

                  Vážení spoluobčané!

V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto dokumenty nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39. vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války,zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.

Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

Autor: Jiří Čumpelík | středa 23.1.2013 12:40 | karma článku: 24,42 | přečteno: 769x