Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Diskuze o odsunu nechápu.Zvláště ty co se snaží líčit odsun jako svévolnou pomstu.Kde je postupimská konference která rozhodla.Polské hranice se posunuly o víc než sto kilometrů a deset milionů němců bylo vysídleno.Stará německá města jsou dnes polská.To je výsledek války tak jako odsun němců z východní Evropy.Celé východní prusko je dnes Rusko.Proti tomu se neodváží nikdo nic namítat.Všechna čest Benešovi že docílil uznání své vlády a zařazení mezi vítězné státy.Bohužel se zdá že jsme to dostali skoro zadarmo a proto si ničeho nevážíme.Jsme asi skutečně jen národ sluhů jak psal Masaryk.Dovedeme se jen klanět a hádat se mezi sebou.

4 0
možnosti
Foto

Kdokoli se zastává sudeťáků, kteří vytvořili pátou kolonu Německa,  by měli více číst dějiny Českého a Slovenského státu. Hitlerjungen v pohraničí, v Sudetech, Brně byli grázlové, kteří vraždili naše celníky a vyháněli celé rodiny Čechů z jejich domovů. Pak přišla válka. Kolik bylo vypáleno domovů, vesnic. Kolik bylo zavražděno Čechů, Slováků, Romů. Kolik Čechů muselo na práci do Raichu. Kolik Čechů a jejich dětí skončilo v koncentrácích. Můj děda pracoval u Šwa. na stavbě koncentráku pro cikány v Letech u Mirovic, kteří museli dřít v lesích Šwa., a poté skončili stejně v koncentráku.Je mě jedno, kdo bude prezidentem, jenom prosím neprzněte historii.;-D

4 2
možnosti
ZB

Historie ponechme historikům, ne nacionalistům a demagogům ke zneužití ve volební kampani.

3 3
možnosti
IH

I69v86o 85H22e95b66e78l70k29a

23. 1. 2013 13:30

ano přesvedčil jste mě. přesvědčil jste mě, že s vámi nesouhlasím. nesouhlasím s tím, abychom se hrabali  v minulosti a ta nám nedovolila se nadechnout. přesvědčil jste mě v mém přesvědčení, že zločin je zločinem. přesvědčil jste mě, že nacionalismus ve vašem podání se mi hnusí.

2 4
možnosti
VF

Příští kandidáti na prezidenta by se mohli bavit o tom, zda byli Hustié zlí či hodní... jak to tak vidím, náš národ by se alespoň zase trošku přiučil dějinám.

2 2
možnosti
JC

Vždyť jsou to všechno nesmysly: Němci prohráli válku.

Kdyby ji vyhráli, bylo to všechno jinak. Ale prohráli a tak je to tak, jak to je. 

Kdo nechce osud poražených, nemá válku vůbec začínat, ale když už ji začne, musí bojovat tak, aby ji vyhrál.

3 0
možnosti
ZB

Ten nový Hitler ja zřejmě Merkelová...Nechte už ten primitivní nacionalismus pro Vandase. Budoucnost patří mladým a Evropě bez nacionalismu. Mladí budou volit budoucnost.

4 3
možnosti
MK

Je zvláštní, že v národě, který za války trpěl ze všech nejméně, který také ze všech nejvíce koloboroval s Němci, se neustále ozývají výkřiky o okupaci, německé agresi apod.

2 5
možnosti
MJ

Jak to myslíte ,že trpěl ze všech nejméně. Kavko, říkají Vám něco Lidice? Asi ne , když volíte Karla.

4 4
možnosti

23. 1. 2013 12:56

Ono se na tu "vinu" da take divat z jineho uhlu. Predstavte si, ze vase rodina zije v pohranici od nepameti, pribuzenstva mluvi cesky, cast nemecky. Pulka pribuzenstva je clenem Sudetonemecke strany, pom¨´volene to strany v ceskoslovenskem parlamentu, cast voli socany a nebo nekoho jineho. Ti mladsi rukuji do cs- armady, jsou mobilizovani. Najednou se dozvite, ze vase vlada v Praze vas i s vasim domeckem, polema a loukama odevzdala cizi mocnosti aniz by se vas ptala. proste vas tam hodila a starej se. A ta urednici te cizi mocnosti se najednou ptaji, co jsi vlastne zac? Co byste udelali? Podotykam, ze tehdy se o valce nikomu jeste ani nesnilo. To by si vsichni nechali cs obcanstvi, i kdyz by to znamenalo povoleni k pobytu a dalsi uredni vymysli, abyste mohli zustat na rodne hroude, protoze preci jen zustat pracovat pro Risi a mit extra dovolenou s Heydrichovym programem je urcite lepsi nez se placat nekde v bahne na fronte. Co byste v takove situaci delali?

2 1
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"