Cenzura už tu byla pane Kocábe !

           Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchanti, protože dokázat za 20 let zruinovat ekonomiku země a ještě ji dostat do dluhů, je buď blbost, nebo zlodějna. Za to by se prý měli stydět všichni, co se na tom podíleli ! Měli by prý honem zdrhnout domů, neukazovat se a raději se zahrabat do těch svých financí, co si nakradli. Zkrátka lidi, jsou tak trochu, „od huby“, zejména ti nezaměstnaní, kterých kvapem přibývá ! ------- Rozhodl jsem tento petit ponechat v úvodu mých článků, týkajících se politiky do sněmovních voleb, aby si všichni voliči ve volbách uvědomili, že není jiná cesta ke změně politiky, než vystavit parlamentním stranám ve volbách jednoznačně stop!  Volme všichni neparlamentní strany ! Tímto způsobem je tam dostaneme! Za čtyři roky, politické strany a politiky, kteří se neosvědčí, znovu nezvolíme ! -------- Vyčistíme tím politickou scénu. Dosáhneme změny politiky i přes překážky, které současná politická garnitura, klade neparlamentním stranám. Volte pravicové, či levicové neparlamentní strany ! Důležitá bude skutečnost nevolit současné parlamentní strany ! Tím současné neschopné politiky vyhodíme z jejich pohodlných křesel ! Jinak se změny politiky, nikdy nedočkáme !

              Cenzury jsme si tady před více, než 20 lety, užili dost.

              Stačilo, aby se některý ctěný funkcionář zmínil, že se mu něco v tisku, rozhlase, nebo televizi nelíbí a už se měnily pořady i lidé. Tak trochu to vypadá, že se historie opakuje. Dočkal jsem se zase toho, že mi současní politici budou říkat na co se mám dívat, co si mám myslet a jaké informace jsou pro občany vhodné a jaké ne. Vzhledem k tomu, že si vážím některých dřívějších činů pana Kocába, zejména jednání týkajících se odsunu Sovětských vojsk, jeho vyjádření mne překvapilo. Myslím, že by se ve skutečnosti nechtěl stát cenzorem pořadů ČT, ale pokud ano, pak to není dobré.

             Naopak velmi vítám, že Česká televize uvádí v cyklu, „ Před 25 lety“,

             sestřihy z historických archivů. Tyto sestřihy představují realitu doby, před 25 lety, jak jí zná většina starších občanů. Pokud mám čas se dívat, rád si připomenu realitu minulosti. Komunistická propaganda k tomu vždy patřila a patří. Velmi rád oželím komentář, pana Kocába, k historickému kontextu doby. Tomu kontextu doby komunismu, věnuje ČT mnoho jiných pořadů. Rozhodně pochybuji o přijatelnosti vyjádření, že historická realita doby před 25 lety vyvolává nezdravou zatrpklost, pozůstatek dřívějších křivd, či ponížení a volání po silném vše obstarávajícím státu. Opravdu si lze myslet, že tento pořad vyvolává touhu občanů po návratu komunismu ? Snad by bylo pro cenzory lepší, cenzurovat informace o čínském komunismu, který přebírá principy tržního hospodářství a lze očekávat, že Čína se během několika dalších desetiletí, stane nejsilnější světovou mocností 21. století. Ostatně většina informací o Číně, má již dnes negativní podtext.

            Že tady zase působí cenzura veřejných medií, je již každému zřejmé.         

            Stejné, či téměř obdobné zprávy ve všech médiích, bez vyjádření dotčených druhých stran. Rovněž tzv. náhubkový zákon, potvrzuje cenzurní trend. Současní cenzoři by velmi rádi začali cenzurovat i internet. Možná by mohli začít cenzurovat i blogy občanů. Mají, ale smůlu, ani cenzura nikoho nedonutí, jásat nad současnou politickou situací, či tleskat současné politické oligarchii. Páni politici, jak řekl Ivan Sviták v roce 1968, za občany,            

                                                      „ Už nikdy jako ovce !“

            Politická cenzura byla a je špína zavánějící totalitárními tendencemi politiků                            a politických stran, proto ji nelze v jakékoliv formě, ve svobodné společnosti tolerovat !

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 4.3.2010 10:54 | karma článku: 43,14 | přečteno: 7209x