Bezohledná společnost, sociální euthanasie, či selekce ?

              Jak jinak lze charakterizovat úmrtí většího počtu bezdomovců v současných mrazech. Nemorální a bezohledná společnost, bez dostatečných opatření přihlíží sebevraždě lidských ztracenců, kteří ztratili prostředky a vůli k životu. Vánoční realita bezdomovců roku 2009.

            Havlova, „Pravda a láska“, se pro tyto lidi, ztratila v popelnicích, špinavých doupatech, smradu a bídě. O lidských právech zaručující právo na důstojný život a přijatelné životní podmínky, lze těžko mluvit. Tato součást ústavního zákona se ztratila v zákonech, které umožňují rozkrádání státních prostředků, které usnadňují okrádání lidí bezohlednými jedinci, firmami a institucemi. Nelze se divit, že těch ztracenců v lidské společnosti přibývá.

            Trochu výtažků z názorů současné společnosti :

Jsou to ochlastové, feťáci, lemplové, žijí ze dne na den, koupí si krabicové víno, ale nejde jim o zahřátí, jde o závislost, nebudou nikomu chybět, škoda jich není, je to špína, neumí jinak žít, jen sedí popíjejí víno, občas se poperou, obtěžují ostatní, nulová hygiena, vůbec není věcí nemožnosti se umýt, skončili na ulici svoji vinou, z pohodlnosti a nezodpovědnosti, zcela promarněný život, svým způsobem je smrt vysvobozením, než život v nečinnosti, zcela bez cíle, bez jakéhokoli vyhlídky, ambice, nemají zájem se léčit i když léčba závislosti je hrazena, není třeba vyjadřovat lítost, jejich volba, nechtějí dojít do noclehárny, či útulku včas a střízliví, stát se nemá starat o bezdomovce, stát žádné peníze nemá a všechno to jsou peníze nás, kteří platíme daně, je si sám svobodně strůjce svého osudu, ožrali se a zmrzli, jejich vina, některým to vyhovuje, v krabicovém vínu je krásná budoucnost, kdo dá přednost chlastu, sám se podepíše na své budoucnosti, tito lidé jsou ztracený existence, s propitým mozkem co s nima, přirozená selekce, přežijou jen nejsilnější jedinci, bez práce nemáš na účty a už se vezeš, lidé se sníženou adaptabilitou, duševně nevyrovnaní, značně pokleslé vědomí a sebevědomí, alkoholem zdevastovaní, bez vůle a úcty k sobě samému – produkty systému, možná už je Země přelidněná dost, není jich škoda, o pár vágusů míň, když se daří tak se daří, projeďte se někdo při cestě do práce s tou ožralou, smradlavou a pomočenou chátrou tramvají, na kapitalismu je dobré že si každý může zvolit jak dobře se bude mít,  na nádraží cajti doslova vykopali bezdomovce do mrazu, kdo se štítí práce zmrzne, kdo čeká s nataženou rukou tak si pomoc nezaslouží, za svou situaci si můžou sami a po jiném způsobu života ani netouží, nemyslím, že je to náš problém, kvůli kterému by jsme se měli trápit a někoho litovat, ve většině případu si za to mohou sami. buď chlastají, hrají automaty, či fetují či jsou blbí, tak ať klidně umrznou všichni, zadarmo by neměli mít nic víc než smrt, proč by měli mít tito lidé něco zadarmo, dá mě někdo něco zadarmo?, ale tím že budu smradlavý houmlesák a budu hlukem, smradem a obtěžováním o drogné/cigarety obtěžovat lidi si té důstojnosti ještě ubírám...nemyslíte?, myslím že tento stát už dotuje haldy flákačů a příživníků, nechci platit další zbytečné existence co neumí nic jiného než chlastat, sklad somráků s povoleným alkoholem a fetem, to by bylo maso! ty policajti, co by to tam chodili kontrolovat, by to nepochybně dostávali za trest, ale jinak by to byla jistě neuvěřitelná studijní laboratoř pro sociology,nebo spíš pro biology, tihle lidé na vše jiz rezignovali, těm už neni pomoci, ukaž mi psa, nebo kočku která chlastá, jak duha a vybírá popelnice, psy a kočky si té péče na rozdíl od 95% bezdomovců váží, když vidím ty hnusné socky co jezdi tramvajem když normálni lidi jdou do práce a z práce, cely den nic nedělaj a o nic se ani nesnaží, tak mi to ani není lito, Přirozený výběr - slabší kusy odpadají.

Trochu optimistický názor, připomínající počátky minulého století:

Je smutné, když se nedokážeme postarat o své staré, chudé a nemocné! Máma mi vždy připomínala to, že každý měl dříve svoji domovskou knížku a obec se musela postarat o to, aby měl kde spát, dostal uhlí, ano v tzv. chudobinci, a 3x denně teplou polévku. To, ale bylo za TGM!!! Nyní jsme trošku zpět, ale třeba to doženeme. Je mi líto, že tato společnost nedokáže to, co bylo samozřejmostí, nechápu co je za problém vytápět jednu vybydlenou tovární halu a nechat je ať se tam stavěj třeba na hlavu, párkrát za noc to nechat čeknout hlídkou policie, aby tam nebylo taky násilí apod., jako v minulém století!!

Je nepochybné, že bezdomovci jsou naši spoluobčané, kteří ztratili svůj domov, majetek, či rodinu, trpí psychickým traumatem ztráty existence a zůstávají v setrvalém duševním stresu, bez jakéhokoliv zabezpečení, obklopeni bídou špínou a odpadky, bez vyhlídek na slušný život.

Mluvíme o tom, že jsme vyspělá a kulturní společnost, že jsme vyspělejší, než byli naši předkové v počátcích minulého století. Je to skutečně tak, když necháme bez jakékoliv pomoci v ulicích našich měst, na nádražích, tramvajích, pod mosty, ve sklepech, v demoličních objektech, či v kanálech, přežívat a umírat hladové, špinavé, smradlavé, nemocné a bezprizorné bezdomovce? Není náhodou naší povinností, tuto situaci odpovědně a urychleně řešit ?

            Jak řešit otázku bezdomovců na odpovídající úrovni ?

Pro bezdomovce je potřebné zajistit ubytovaní mimo města, kde budou mít základní sociální a hygienické podmínky, kde jim bude zajištěna práce, např. v oblasti zemědělství za poskytovanou stravu a zejména zajištěna zdravotní a psychiatrická léčba. S ohledem na duševní stav těchto spoluobčanů a neschopnost samostatně se o sebe postarat, je skutečně nezbytné dočasné odebrání svéprávnosti soudem tak, aby mohli být umístěni v těchto léčebných sociálních ubytovnách s tím, že po získání schopnosti, zajistit si vlastní život na únosné společenské úrovni, jim bude svéprávnost soudem vrácena. Tento projekt by jistě podpořila i EU.

Vytvoření podmínek pro přijatelný život bezdomovců je povinností představitelů měst, poslanců, senátorů i vlády.

Tuto odpovědnost nelze zpochybnit. Současní politici by se měli zamyslet na svém podílu na skutečnosti, že nám tady v současné době, umírají mrazem naši spoluobčané ! Při smrti jakéhokoliv člověka je potřeba vyjádřit úctu, či politování, nad jeho úmrtím !

Autor: Jiří Čumpelík | středa 23.12.2009 10:52 | karma článku: 16,81 | přečteno: 1363x