Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

28. 12. 2009 15:08
Děkuji !

Vážení diskutující, děkuji Vám za Vaše diskuzní příspěvky a přeji Vám a čtenářům štastný Nový rok 2010. To samozřejmě přeji i těm bezdomovcům a nezaměstnaným.

0 0
možnosti
A

agnostik1

24. 12. 2009 10:37
Vážený pane autore,

z obecně humánního hlediska máte nesporně v mnohém pravdu, ale nezdá se vám, že těch (sociálně vyloučených) menšin stojících s nataženou rukou máme nějak moc? Někteří lidé samozřejmě za svůj handicap nemohou (např. tělesně a duševně postižení, opuštěné děti, některé skupiny seniorek/seniorů) a těm etické normy civlizované společnosti (správně) velí pomáhat. Pokud jde o bezdomovce (záměrně vynechávám kontroverzní romskou minoritu), rozhodně do tohoto okruhu nepatří, z různých důvodů se pro tento způsob života rozhodli sami a naše polistopadová vrchnost nás soustavně učí, že každý je povinen se se o sebe postarat především sám (což naše papalášstvo umí perfektně). Z logiky vašeho textu plyne, že se všichni můžeme dát na bezdomovectví (je to velmi jednoduché, žádného potvrzení netřeba), zásadní otázkou však zůstane, kdo nás pak bude živit? Plakat, že někoho vyhodila žena z bytu a on skončil na ulici je demagogie!

0 0
možnosti

jrc

25. 12. 2009 0:27
Re: Vážený pane autore,

Pane agnostik1,

předpokládám, že v uvedených léčebných ubytovnách budou bezdomovci pracovat tak, že si nejméně stravu zajistí, nebo uhradí sami. Práce a návyk k práci je nezbytnou součástí léčebných metod. V  tom, že v této společnosti se může každý stát bezdomovcem, s Vámi plně souhlasím. Jedom doufám, že to nebudeme všichni.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

23. 12. 2009 16:21
člověče nejste blázen?

nechápu co je za problém vytápět jednu vybydlenou tovární halu ........ kdo to bude platit? jestli máte na rozdávání, tak jim zatopte sám. Mám s nimi soucit, dneska jsem jednomu koupila 2 housky,balíček salámu a pivo, jeho pejskovi 3 nohy párků,když jsou ty vánoce. Ale postarat se o všechny?

státu a potažmu městům chybějí peníze na důležité věci, kde by na to vzali? Ledaže by nám mohli zvýšit daně...VVV

0 0
možnosti
AT

Antek

23. 12. 2009 14:43
Bezdomovci

Není to tak dávno,co v televizi ukazovali nějakého Tondu,který zdědil milion,rozházel ho,snažili se mu pomoct-zaměstnali ho,ale mu se asi líbilo být na ulici...

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

23. 12. 2009 12:49
Dalsi mrtvy?

Copak, autore, zastesklo se vam po krvi? Chcete konecne nejakeho mrtveho?

Vzpominate si na pripad bezdomovce, ktery zachranil z kontejneru kojence? Strhla se medialni smrst, kazdy se popadal za hlavu, jak muze tak dobrotivy clovek trpet a byt na ulici. Musime mu pomoci, musime ho zachranit... Nakonec jej tlak medii a "ochrancu" dohnal az ke skoku z druheho patra ubytovny. Zavreli ho za odmenu na psychiatrii... Az nakonec nekoho rozumneho napadlo nedelat mu problemy a nechat ho jit kam sam chce. Je zase na ulici...

Tak nevim, autore. Opravdu se vam tak moc styska po krvi, ze chcete nejakeho dalsiho chudaka dohnat az k sebevrazde? Nebo ho radeji zavrete do klece? Ale pro jeho dobro, jak jinak. Proste ti chudaci se budou mit dobre i kdyby nechteli, co?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

23. 12. 2009 22:09
Re: Dalsi mrtvy?

Máte v tom konkrétním případě pravdu. Ovšem jako příliš jednoduchý člověk dovozujete, že je to tak ve všech případech. To co připisujete autorovi je hodno skutečně jen hodně jednoduchého člověka. To, že Vy něco nechápete či někomu neporozumíte  a zřejmě ani toho porozumnění nejste schopen neznamená, že máte pravdu ve Vašich závěrech. Autor jakkoliv s ním nemusím v mnoha věcech v jiných článcích souhlasit stojí holt nad Vámi příliš vzsoko. Smiřte se stím a zkuste příliš neotravovat.

0 0
možnosti
A

antiparoub

23. 12. 2009 12:29
Miliˇony se dávají na psí útulky, které plní nezodpovědní

majitelé psů beztrestně !!!!!!!!!!! Ať pomineme příčiny, které vedly lidi stát se bezdomovci je hrůza, že pro ně se peníze nenajdou !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tato společnost se stává pomalu stejně bezohledná jako ta komunistická !!!! Tam, ale bezdomovce netrpěli, byla by to ostuda státu !!!!!!!!!!!!!!!![>-]Rv

0 0
možnosti
P9

pavel 99

23. 12. 2009 19:48
Re: Miliˇony se dávají na psí útulky, které plní nezodpovědní

kolikpak bezdomovců máte doma?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

23. 12. 2009 11:46
Je snadné se stát bezdomovcem,ale také záleží

jak se k tomu ten člověk postaví.I zda akceptuje pomoc.

Já sám jsem se stal bezdomovcem.Manželka si našla přítele a já z bytu odtáhl jen s dvěma kufry.Byl jsem v depresích,jedl prášky i chlastal.

Jenže měl jsem štěstí na svého zaměstnavatele.Jezdil jsem pro něj reklamace na automobilové sklo do automobilek.Celý rok mi kromě doby,kdy jsem pracoval platil hotel i v době kdy jsem tam neměl být a tu dobu si nemohl nijak odečíst.Za rok jsem se sklidnil,přestal i chlastat.Ted už mám vlastní bydlení i novou přítelkyni.

Nevím jak bych dopadl bez svého bývalého zaměstnavatele.který toleroval moje i agresivní chování,špatné nálady apod.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

23. 12. 2009 11:48
Re: Je snadné se stát bezdomovcem,ale také záleží

No já bych řekl, soudě podle Vašeho palce níže, že to, že jste se z toho vyhrabal bude tím, že nejste cikán. Pro Vás - nic ve zlém.:-)

0 0
možnosti
TM

TommyCZ83

23. 12. 2009 11:43
Dobrý článek, ale hodně ale..

Každému je v dnešní době dána i zodpovědnost za své jednání. Uvedl jste, že je třeba, aby se stát či jiné instituce zasadil (přinutil, omezil) za život takto nezodpovědné osoby. Kdo je touto nezodpovědnou osobou? Kdo o tom bude rozhododovat? Má nějaká instituce rozhodnout i za Vás, pokud se chováte nezodpovědně? A přiznejme si, nechováme se takhle občas každý? Tak jako se ve společnosti vyskytují kriminálníci, stejně tak jsou její součástí i bezdomovci, můžeme se snažit, ale nepodaří se nám tento jev vymýtit.

0 0
možnosti
JT

killy

23. 12. 2009 11:34
Hmmm. Bezdomovec se hlavně liší od cigána tím, ...

...že z vlastní hrdosti, nemohoucnosti nebo pocitu bezvýchodnosti.... nemá odvahu a chuť se dožadovat sociálních dávek od státu a nabourávat se do bytů. Ničím jiným. 

Viz třeba ona matka v Brně s pětiletou holkou ....100.000 má na úřadě ! Proto je mezi nimi tak málo těch z oné minority.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"