Dělnická strana a švábi. Škůdci, kterých se nelze lehce zbavit.

Vleklý zápas Českého vlády s Dělnickou Stranou mi ponejvíce připomína souboj deratizátora očisťujícího dům od všemožné škodlivé havěti. Bohužel, švábi, krysy a jiná chamraď si vždy najde nové díry, kterými se vrací.

Zkouknul jsem několik projevů Tomáše Vandase, vůdce této bojůvky a mrazilo mne v zádech. Naše krásná bílá vlast? Ukažte mi příklad z historie, kdy taková rétorika, pokud slavila úspěch, nevedla k nesmyslnému krveprolití. Na rozdíl od ‘velikánů’ světových dějin, jakými byl Adolf Hitler, Benito Mussolini, ale třeba i známy rasista a bývalý ‘Grand Wizard’ Ku Klux Klanu, David Duke, Vandas postrádá charisma, řečnické schopnosti a schopnost strhnout davy. Naštěstí.

Vandas na mě vůbec působí jako takový nepovedený učeň doktora Sládka, který však po mistrovi nedokázal převzat tu hlavní esenci jeho umu. Výsledkem je, že jeho rétorika oslovuje pouze velmi úzce vymezenou skupinu voličů; dostatečně reprezentativní vizuální představu o tom, koho,  si můžete udělat po shlédnutí libovolného dělnického meetingu.

V zoufalé snaze za voličskými hlasy a nároku na příspěvek na úhradu volebních nákladů (z představy, že bych ze svých daní měl dotovat činnost tohoto uskupení je mi na zvracení) se teď Dělníci chystají na protestní volební meeting na pražskou Libuš – prý kvůli alarmujícím zprávám proběhnuvší českým tiskem. Podobná nebezpečenství jsem nastínil v předminulém článku, a jak vidíte, Vandasova rota se hned chopila příležitosti. Poděkujme panu starostovi Mrázovi a předsedkyni výboru pro multikulturní soužití Jedličkové – je to hlavně Vaše zásluha! Tak dlouho jste si vymrčovali pozornost a volali po potřebě řešit zveličované problémy, až k vám pan Vandas natáhl pomocnou ruku. Dělnická brigáda jistě na pražském sídlišti udělá pořádek a zajistí bezpečnost ;-)

S mými českými i vietnamskými kolegy z Aviette a všemi, kteří mají k ideologii xenofóbie, šíření strachu a nenávisti vnitřní odpor, se chystáme meeting navštívit a nenásilnou formou dát Vandasovi najevo náš nesouhlas s jeho ‘politikou’. O konceptu a formě iniciativy budu ještě informovat.   

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roger Light | úterý 27.4.2010 12:21 | karma článku: 13,04 | přečteno: 1247x